10:00 uur 22-01-2019

C3 levert Enel AI Suite voor digitale transformatie

REDWOOD CITY, Californië–(BUSINESS WIRE)– C3, een toonaangevende aanbieder van AI-bedrijfssoftware voor het versnellen van digitale transformatie, kondigde vandaag aan dat Enel, Europa’s grootste stroomaanbieder qua marktkapitaal en klantvolume en een pionier in slimme netwerktechnologie, C3 in de arm neemt als strategische aanbieder van big data-platformen en toepassingen voor het gehele bedrijf.

Na een succesvolle samenwerking gedurende vijf jaar levert C3 Enel nu de C3 AI Suite, een reeks analytische toepassingen voor AI en slimme netwerken. Hiermee kon Enel in december het Enel Unified Virtual Data Lake implementeren, waarmee gegevens voor detailhandel, distributie, in- en verkoop, duurzame energie en conventionele opwekking konden worden geïntegreerd. De C3 AI Suite zorgt voor integratie, samenvoeging en het beschikbaar maken van uniforme gegevens uit ERP-, HR-, financiële en operationele systemen, waaronder SAP Hana, Oracle, Siemens, PostGreSQL, MongoDB en Cloudera, om AI-toepassingen van de volgende generatie mogelijk te maken voor en te leveren aan alle bedrijfsonderdelen van Enel.

“Enel en C3 werkten in de afgelopen vijf jaar nauwgezet samen om een groot big data-platform met AI- en IoT-toepassingen op productieniveau te ontwikkelen en te implementeren”, zei Thomas M. Siebel, CEO van C3. “Enels leiderschap, visie en technisch vermogen springt er in vergelijking met vele andere organisaties uit qua inzet van AI en IoT, machinaal leren en deep learning voor de transformatie van operationele processen en het bieden van zakelijke en sociale meerwaarde.”

De C3 AI Suite stelt Enel in staat om ontwikkelaars, datawetenschappers en bedrijfsanalytici één algemene en betrouwbare blik op alle gegevens te bieden, wat samenwerking en snelle ontwikkeling van AI-toepassingen mogelijk maakt.

“Het benutten van de kracht van AI en IoT is doorslaggevend voor Enel om digitale transformatie te bereiken en tegelijkertijd uitstekende meerwaarde te bieden aan klanten en aandeelhouders”, zei Fabio Veronese, hoofd van de Infrastructure & Networks Digital Hub van Enel. “De samenwerking met C3 stelt ons in staat om innovatieve zakelijke processen aan te wenden op basis van big data-analyse, waardoor we een nieuw tijdperk ingaan van operationele efficiëntie en onze leidende positie in de energietransitie kunnen versterken.”

“C3’s succes met Enel is te danken aan onze ervaring met het verwerken van big data, cloud computing op bedrijfsniveau, complexe analyse en, wellicht het belangrijkste, onze geïntegreerde mogelijkheden voor machinaal leren. Dit hebben we bereikt door de effectieve samenwerking met Enel. Als resultaat van deze samenwerking is Enel in staat tot integratie van de grote hoeveelheden realtime data en ontwikkeling en uitvoering van de duizenden algoritmes die nodig zijn om die gegevens te analyseren en miljoenen voorspellingen per dag te genereren – alles opgezet om de snelheid en de nauwkeurigheid van Enel’s operationele besluitvorming te verbeteren”, zei Ed Abbo, president en CTO van C3. “We vormen een geavanceerde analytische infrastructuur voor de digitale toekomst van Enel, terwijl we de eerdere bedrijfsbrede investeringen van Enel in datainfrastructuur effectief benutten.”

Over C3

C3 is een toonaangevende AI-softwareaanbieder voor het versnellen van digitale transformatie. C3 levert een uitgebreide en bewezen reeks mogelijkheden aan voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van grootschalige AI, voorspellende analyse en IoT-toepassingen die 10 tot 100x sneller is dan alternatieve methoden. De kern van het aanbod van C3 is een revolutionaire, verlengbare, modelgedreven AI-architectuur die de productiviteit van datawetenschappers en toepassingsontwikkelaars ingrijpend versterkt en toepassingen toekomstbestendig maakt ten opzichte van de onderliggende IT-evolutie. De C3 AI Suite ondersteunt configureerbare, kant-en-klare, hoogwaardige AI-toepassingen voor voorspelbaar onderhoud, fraudedetectie, sensornetwerkstatus, optimalisatie van de toeleveringsketen, energiebeheer, het tegengaan van witwaspraktijken, en klantbetrokkenheid. www.C3.ai

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

C3 Public Relations:
Bridget Fisher
Allison + Partners
503-290-7303
pr@c3.ai

Check out our twitter: @NewsNovumpr