14:00 uur 16-01-2019

TurbineAero, Inc. kondigt de overname van het APU-onderdelenreparatiebedrijf van de Triumph Group aan

CHONBURI, Thailand–(BUSINESS WIRE)– TurbineAero, een portfoliobedrijf van The Gores Group, kondigde vandaag de overname aan van de productlijn APU-onderdelenreparatie (repair product line, “RPL”) van Triumph Aviation Services Asia, Ltd. aan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190116005428/nl/

TurbineAero Repair–Asia, APU Operations Team (Photo: Business Wire)

TurbineAero Repair–Asia, APU Operations Team (Photo: Business Wire)

De overname van dit bedrijfssegment integreert in de Aziatische faciliteit van TurbineAero het APU-onderdelenreparatie in het APU Systems MRO waardoor de interne mogelijkheden vergroot en de draaitijden verbeterd worden en dat tevens zorgt voor een extra kostenreductie.

De integratie zal met onmiddellijke ingang plaatsvinden in de nieuwe, 80.000 vierkante meter grote TurbineAero Asia-faciliteit in Thailand waar maximaal 250 medewerkers gevestigd zullen zijn en waar zij hoogwaardige technologische test-, onderhouds-, reparatie- en renovatieactiviteiten zullen uitvoeren aan onderdelen en systemen van vliegtuigen van onze wereldwijde klanten, waaronder APU MRO, LRU’s en APU-onderdelenreparatie.

“We zijn verheugd om de technologie voor APU-onderdelenreparatie aan onze bestaande APU Systems MRO-mogelijkheden te kunnen toevoegen. Deze overname benadrukt onze focus op APU MRO en stelt ons in staat om diensten met toegevoegde waarde te bieden aan onze wereldwijde klantenkring,” aldus Peter Gille, Vice President en General Manager van TurbineAero Repair-Asia. “De overname benadrukt de groei die TurbineAero de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt en bevestigt de ontwikkeling van de luchtvaartindustrie in Thailand, en we zijn bevoorrecht dat we hier deel van uit mogen maken.”

“We zijn verheugd om de overname van de productlijn APU-onderdelenreparatie van de Triumph Group te kunnen afronden. Deze overname zal ons concurrentievoordeel verder vergroten en zal ervoor zorgen dat ons uitbreidend TurbineAero-team in Thailand superieure MRO-diensten zal kunnen leveren aan de groeiende luchtvaartvloot in de regio,” aldus Robert Wilson, CEO TurbineAero Inc.

Over TurbineAero, Inc.

TurbineAero in Chandler, Arizona (VS), is de leidende APU MRO-serviceaanbieder van uitgebreide, flexibele en betrouwbare oplossingen voor de wereldwijde luchtvaartgemeenschap. Als ‘s werelds grootste onafhankelijke APU MRO repareert, verkoopt, least, test en certificeert TurbineAero APU’s en gerelateerde onderdelen. TurbineAero heeft op dit moment vier locaties. Drie bedrijfseenheden bevinden zich in de omgeving van Phoenix, Arizona en de vierde net buiten Bangkok, Thailand. Kijk voor meer informatie op www.turbineaero.com.

Over The Gores Group

The Gores Group, opgericht in 1987 door Alec Gores, is een wereldwijde beleggingsonderneming gericht op het samenwerken met gedifferentieerde bedrijven die kunnen profiteren van zijn uitgebreide branchekennis, tientallen jaren ervaring en een flexibele kapitaalbasis. Gedurende zijn 30-jarige bestaan heeft het bedrijf een diep begrip ontwikkeld van en waardering voor het opbouwen van bedrijven en het creëren van waarde in samenwerking met het management. Met het hoofdkantoor in Los Angeles, heeft The Gores Group kantoren in Greenwich, Connecticut en Boulder, Colorado. Voor meer informatie kunt u terecht op www.gores.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie over TurbineAero, contact op met:
Lisa Gates
Global Communications & Marketing Specialist, TurbineAero
(480) 824-2700
lisa.gates@turbineaero.com

Neem voor meer informatie over The Gores Group, contact op met:
Jennifer Kwon Chou
Managing Director, The Gores Group
(310) 209-3010
jchou@gores.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr