12:24 uur 09-01-2019

WeWork sluit investering van $ 6 miljard van SoftBank af

Aankondiging van lancering van The We Company

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– WeWork heeft vandaag aangekondigd dat het een investering van $ 6 miljard van SoftBank heeft ontvangen. $ 5 miljard is in de vorm van primair groeikapitaal en de resterende $ 1 miljard in secundair kapitaal dat zal worden gebruikt om aandelenaankopen van investeerders en werknemers te financieren. De post-geldwaardering van WeWork is nu $ 47 miljard.

Deze investering omvat een eerder aangekondigde financieringstoezegging van $ 4 miljard van SoftBank in de vorm van een converteerbare obligatie van $ 1 miljard en een warrant van $ 3 miljard. WeWork en haar dochterondernemingen hebben sinds 2017 meer dan $ 10 miljard aan totale toezeggingen van SoftBank bijeengebracht.

“WeWork verstoort een multi-biljoen dollar-industrie met een technologieplatform dat een complete oplossing biedt voor ruimtebehoeften. WeWork heeft al een ongekende groei doorgemaakt en we zijn ervan overtuigd dat het bedrijf, met de visie van Adam en dit groeikapitaal, in staat zal zijn om op agressieve wijze de enorme marktkansen die voor hen liggen na te streven,” aldus Masayoshi Son, voorzitter en CEO van SoftBank Group Corp.

WeWork kondigde vandaag ook de lancering aan van The We Company. The We Company zal WeWork, WeLive en WeGrow vestigen als drie verschillende bedrijfslijnen die de bestaande inspanningen van WeWork op deze gebieden zullen uitbreiden: het is de missie van WeWork om een wereld te creëren waarin mensen werken om een leven op te bouwen en niet alleen om de kost te verdienen; het is de missie van WeLive om te bouwen aan een wereld waarin niemand zich alleen voelt; en het is de missie van WeGrow om de superkrachten van elke mens vrij te maken.

“Door het uitgebreide WeWork-netwerk en de Meetup-community raakt The We Company nu ongeveer 5 miljoen mensen over de hele wereld, met de financiering om nog miljoenen meer te bereiken. We worden gedreven door de impact die we volgens ons kunnen hebben wanneer we allemaal samenwerken met een gedeelde intentie. Ik ben onze werknemers, leden en onze ongelooflijke partner SoftBank dankbaar voor hun inzet voor onze missie,” verklaarde Adam Neumann, medeoprichter en CEO van The We Company.

WeWork begon 2019 met meer dan 400.000 leden op 425 locaties in 100 steden verspreid over 27 landen. Ondernemingsklanten (leden met meer dan 1000 werknemers) waren goed voor meer dan 30% van het totale ledenbestand van het bedrijf. Zesenveertig procent van de ondernemingsleden heeft het te danken aan WeWork dat ze de vrijheid en flexibiliteit hebben om te groeien in nieuwe markten. Per september 2018 was 30% van de Global Fortune 500 bij WeWork.

Ga voor meer informatie over The We Company naar we.co.

Over The We Company

Het is de leidende missie van The We Company om het bewustzijn van de wereld te verhogen. Het bedrijf streeft ernaar mensen te helpen proactief en doelgericht te leven, gedurende het hele leven een student van het leven te zijn en te accepteren dat mensen altijd groeien en zich in een constante staat van zelfontdekking, zelfgroei en verandering bevinden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten
The We Company: press@wework.com
SoftBank: Ben Spicehandler – bspicehandler@sardverb.com