12:30 uur 08-01-2019

De 4e industriële revolutie – aangedreven door Millennials

SYDNEY–(BUSINESS WIRE)– De strijd tussen oost en west gaat over de technologische, intellectuele en investeringssuperioriteit van de 4e industriële revolutie. Aldus futuroloog Rocky Scopelliti die een nieuw boek Youthquake 4.0 – A Whole Generation and The New Industrial Revolution heeft uitgebracht. Het Wereldeconomisch Forum voorspelt dat het een storend effect zal hebben in bijna elk land en elke sector en volgens Scopelliti is “Azië het epicentrum geworden”.

“Azië is de ‘fabriek’ geworden voor de 3e industriële revolutie, dat zich aanpast aan de veranderende mondiale economische en technologische ontwikkelingen en dat voortdurend een comparatief voordeel creëert. Azië staat op de vooravond van het overschaduwen van de VS als ‘s werelds grootste markt voor risicokapitaal, waarbij het in 2017 een totale financiering van US$ 70,8 miljard heeft aangetrokken in vergelijking tot de US$ 71,9 miljard voor Amerika en US$ 17,6 miljard voor Europa”. Volgens Scopelliti is de regio er klaar voor om de VS voorbij te streven op weg naar de 4e industriële revolutie”.

Investeringen in doorbraken in opkomende technologieën op het gebied van kunstmatige intelligentie, robotica, het internet-der-dingen, autonome voertuigen, 3D-printing, biotechnologie, anotechnologie, materiaalkunde, energie, blockchain- en quantumcomputing leggen de basis voor de Aziatische eeuw.

Het boek, wereldwijd gepubliceerd door Marshall Cavendish, is het eerste boek ter wereld dat hedendaagse mondiale problemen deconstrueert, die super geladen zijn door de impact van Millennials en hun invloed op de 4e industriële revolutie.

Scopelliti legt uit dat in dit tijdperk van versnelde verandering, de 21e eeuw gevormd zal worden door Millennials die momenteel de grootste demografische groep ter wereld vormen – en 58 procent ervan bevindt zich in de Asia/Pacific-regio. Hun invloed als consumenten, werknemers en investeerders zal vanaf dit moment alleen nog maar toenemen.

“Het aandeel van de wereldwijde rijkdommen dat in de Asia/Pacific-regio door Millennials beheerd wordt bedraagt nu 45 procent. Dit is 22% meer dan in Noord- en Zuid-Amerika en 14 procent meer dan in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2020, zal dit verdubbeld zijn naar US$ 35,3 biljoen2. Om dit in een perspectief te plaatsen, op datzelfde moment zal het GDP van de VS naar verwachting slechts US $22 biljoen bedragen en dat van de Eurozone US$ 13 biljoen. De Chinese Millennials is de eerste demografische groep in Azië die het meest waardevol is, en met een economische kracht ter waarde van US$ 9 biljoen zal men met hen rekening moeten houden” aldus Scopelliti.

Als wereldberoemde futuroloog, wordt Scopelliti elk jaar benaderd door meer dan 150 raad- en leiderschapsteams – waaronder Fortune 100-bedrijven – om strategisch advies te geven.

1 PricewaterhouseCoopers en CB Insights’ 2017 MoneyTree
2 Boston Consulting Group (2016), ‘Global Wealth Market Sizing Database’

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ga voor meer informatie naar: www.Youthquake4.com
Rocky Scopelliti
E-mail: RockyS@Youthquake4.com
Mobiel: +61 (0) 410 447 998
LinkedIn: Rocky Scopelliti