23:37 uur 07-01-2019

DXC Technology gaat toonaangevende digitale innovator Luxoft verwerven

Toegang tot digitaal talent, aanvullende mogelijkheden stellen katalysering van groei in het vooruitzicht

TYSONS, Va. & NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– DXC Technology (NYSE: DXC) en Luxoft Holding, Inc (NYSE: LXFT) hebben vandaag een definitieve overeenkomst voor DXC aangekondigd voor de overname van Luxoft, een wereldwijde digitale innovator met gedifferentieerd aanbod, diepgaande branchekennis en digitaal talent van wereldklasse.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190107006064/nl/

Op grond van de overeenkomst tussen DXC en Luxoft zullen alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van klasse A en klasse B van Luxoft $ 59,00 per aandeel in contanten ontvangen, wat een totale waarde vertegenwoordigt van ongeveer $ 2 miljard.

Samen zullen DXC en Luxoft voorzien in een gedifferentieerde klantwaardepropositie voor end-to-end digitale transformatie door de digitale engineeringmogelijkheden van Luxoft te combineren met de expertise van DXC op het gebied van IT-modernisering en -integratie. De acquisitie zal de strategie voor digitale groei en schaalvergroting, die DXC afgelopen najaar heeft aangekondigd tijdens haar Investor Day, versnellen en de toegang tot belangrijk digitaal talent vergroten.

Luxoft biedt consulting- en engineeringdiensten op het gebied van digitale strategie voor bedrijven in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Zug, Zwitserland, behaalde een omzet van $ 911 miljoen in de afgelopen vier gerapporteerde kwartalen, met een sterke samengestelde jaarlijkse groei (Compound Annual Growth Rate, CAGR) met dubbele cijfers in de afgelopen drie jaar.

“Luxoft en DXC vullen elkaar heel goed aan en onze gedeelde visie op digitale transformatie maakt deze strategische combinatie geschikt voor beide organisaties – en enorm voordelig voor onze klanten,” aldus Mike Lawrie, voorzitter, president en CEO van DXC Technology. “Luxoft heeft een bewezen staat van dienst en expertise in het produceren van meetbare bedrijfsresultaten op schaal voor wereldwijde klanten in belangrijke sectoren, waaronder de automobielindustrie en financiële dienstverlening. De toevoeging van Luxoft versnelt de groeistrategie van DXC, omdat we het bedrijf zo uitrusten om vandaag en in de toekomst te kunnen voldoen aan de digitale vereisten van onze klanten.”

Een digitale leider

Luxoft biedt gedifferentieerde digitale mogelijkheden op gebieden zoals analyse, UX/UI, IoT en blockchain, en is een belangrijke speler in uitbestede engineeringdiensten, cloud en DevOps. Luxoft voorziet in sterke verticale expertise in belangrijke sectoren, waaronder de auto-industrie (digitale cockpit, autonoom rijden, verbonden mobiliteit), financiële dienstverlening (digitaal advies, regelgeving en naleving, platformimplementatie) en gezondheidszorg/biowetenschappen (digitaal laboratorium, klantbetrokkenheid). Luxoft biedt ook een sterk portfolio met een ander brancheaanbod voor reizen, media en communicatie, en energie en nutsbedrijven.

Samen zullen Luxoft en DXC beschikken over een brede en diepgaande branchekennis. Het gecombineerde bedrijf kan de volgende zaken bieden:

  • End-to-end digitale mogelijkheden voor de financiële dienstverleningsindustrie, met een echte mondiale voetafdruk;
  • Nieuwe diensten op het gebied van verzekeringen, waar DXC een erkende marktleider is;
  • Ongeëvenaard aanbod voor de auto-industrie, met een combinatie van de kennis en ervaring in autosystemen van Luxoft met de mogelijkheden van DXC op het gebied van de cloud en beveiliging voor connected-car services; en
  • Een toonaangevende dienstverlening in de gezondheidszorg en biowetenschappen die de ervaring van DXC op het gebied van gespecialiseerde systemen combineert met de digitale mogelijkheden van Luxoft.

Luxoft heeft een hooggekwalificeerd digitaal personeelsbestand van bijna 13.000 mensen, van wie de meerderheid een masterdiploma of PhD heeft, naast een diepgaande achtergrond in de industrie. Het bedrijf bouwde en exploiteert een uniek platform voor het verwerven en beheren van talent dat digitaal personeel inhuurt dat consequent op tijd is, met de mogelijkheid om het platform binnen geheel DXC te gebruiken om de wervingsefficiëntie nog verder te verbeteren.

Luxoft bedient hoogwaardige klanten in elke regio, maar met bijzondere diepgang in de Europese markten. In het automobielsegment zal het gecombineerde bedrijf — Luxoft plus DXC — meer dan 20 fabrikanten en OEM’s bedienen in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific. Het gecombineerde bedrijf zal de helft van de beste financiële instellingen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa bedienen.

Luxoft zal haar merk behouden en actief zijn als ‘A DXC Technology Company,’ en zal onder leiding blijven van Dmitry Loschinin, de huidige president en CEO van het bedrijf, die aan Lawrie zal rapporteren.

“Ons succes in de afgelopen jaren werd geleid door ons talent en ons vermogen om waarlijk innovatieve digitale oplossingen te ontwerpen, te ontwikkelen en te leveren die zijn toegesneden op de behoeften van klanten,” stelde Loschinin. “Ons voegen bij DXC biedt een geweldige kans om nieuwe waarde te ontgrendelen voor onze mensen, klanten en partners. We zullen de schaal, middelen en aanwezigheid op de markt winnen om onze klant beter van dienst te kunnen zijn en beter te concurreren, en om onze visie sneller te realiseren. Als onderdeel van DXC zullen we de gedifferentieerde capaciteiten en cultuur van Luxoft behouden en de groei voor het gecombineerde bedrijf stimuleren.”

Transactievoordelen

De overname van Luxoft zal het DXC-portfolio met digitale producten uitbreiden, haar aanwezigheid in snelgroeiende verticals uitbreiden, de toegang tot ingenieurstalent wereldwijd verbeteren en de digitale waardepropositie van DXC in het algemeen versterken. De focus van de transactie ligt op het versnellen van de groei voor DXC, waarbij gericht wordt op de cross-selling van digitale diensten, de uitbreiding naar nieuwe markten en het vinden van het beste digitale talent.

Het gecombineerde bedrijf zal profiteren van de gedifferentieerde oplossingen, platforms, het leveringsmodel en IP van Luxoft, evenals toonaangevende partnerschappen die een aanvulling vormen op die van DXC. De verwachting is dat er omzetsynergieën zullen voortkomen uit de cross-selling van de producten van Luxoft binnen het volledige DXC-portfolio, terwijl de klanten van Luxoft tegelijkertijd worden voorzien van de expertise van DXC op het gebied van IT-modernisering en digitale integratie.

Over de transactie

De transactie wordt naar verwachting afgesloten in juni 2019 en is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen. Aandeelhouders die ongeveer 83 procent van het totale stemrecht van Luxoft vertegenwoordigen, hebben schriftelijk instemming verleend ter ondersteuning van de transactie, met als gevolg dat de vereiste goedkeuring van de aandeelhouders van Luxoft is verkregen.

DXC verwacht dat de combinatie waarde toevoegt, aangedreven door aanvullende mogelijkheden en aanbiedingen, gedifferentieerde oplossingen voor klanten in grote end-to-end digitale transformaties, een consistente pijplijn van digitaal talent en toegang tot snelgroeiende verticale markten. DXC en Luxoft zullen samen het volledige spectrum van bedrijfsgestuurde digitale initiatieven aanpakken, van de modernisering van verouderde IT-systemen tot de levering van transformationele digitale oplossingen op schaal.

Kansen voor belangrijke belanghebbenden

De combinatie van Luxoft met DXC creëert nieuwe kansen voor klanten, medewerkers en partners:

  • Voor klanten zal het gecombineerde bedrijf een nieuwe, volledige propositie voor digitale transformatie en geïntegreerde aanbiedingen voor belangrijke verticale marktsegmenten creëren. Het gecombineerde bedrijf zal gedifferentieerde digitale platforms bieden die de beste mogelijkheden van beide bedrijven integreren. Meer toegang tot digitaal talent zal de cyclustijden van projecten verkorten en het toegenomen aantal leveringscentra zal digitale mogelijkheden dichter bij de klant brengen.
  • Voor medewerkers, en dan vooral ontwerpers en ingenieurs, zullen uitgebreide end-to-end capaciteiten toegang bieden tot de nieuwste technologieën en innovaties – met de mogelijkheid om oplossingen op wereldwijde schaal te implementeren. Het gecombineerde bedrijf zal ook belangrijke kansen bieden voor professionals om hun digitale vaardigheden uit te breiden, waaronder toegang tot de nieuwste certificeringsprogramma’s van technologiepartners.
  • En de partners zelf zullen kunnen samenwerken met een onafhankelijk bedrijf dat de beste front-end digitale mogelijkheden combineert met ongeëvenaarde vaardigheden op het gebied van IT-modernisering en -integratie.

Conference call vandaag

Het senior management van DXC en Luxoft organiseert vandaag om 08:30 uur EST een conference call en webcast . Het inbelnummer voor binnenlandse bellers is (888) 220-8451. Bellers die buiten de Verenigde Staten wonen, moeten +1 (323) 794-2588 bellen. Het wachtwoord voor alle deelnemers is 2797121. De webcast-audio en eventuele presentatiedia’s zijn beschikbaar op de Investor Relations-website van DXC Technology.

Een herhaling van de conference call is beschikbaar vanaf ongeveer twee uur na het einde van de oproep tot 14 januari 2019. Nummers voor de herhaling zijn te vinden via de volgende link. De herhalingstoegangscode is ook 2797121.

Guggenheim Securities en BofA Merrill Lynch fungeerden als financieel adviseurs en Latham & Watkins LLP trad op als juridisch adviseur van DXC, terwijl Harney Westwood & Riegel LP optrad als adviseur van de Britse Maagdeneilanden voor DXC. Credit Suisse fungeerde als financieel adviseur en White & Case LLP trad op als juridisch adviseur van Luxoft, waarbij Conyers Dill & Pearman optrad als adviseur van de Britse Maagdeneilanden voor Luxoft.

Over Luxoft

Luxoft (NYSE: LXFT) is een wereldwijde partner voor technologiediensten en consulting die op maat gemaakte technologische oplossingen biedt aan klanten in 22 landen verspreid over vijf continenten. Luxoft, opgericht in 2000, combineert technische uitmuntendheid met diepgaande branchekennis om technologische oplossingen te leveren en te implementeren die de verandering van bedrijven bevorderen. Door een combinatie van strategie-, consulting- en engineeringdiensten maken de wereldwijde teams van Luxoft gebruik van technologie om bedrijfstransformatie mogelijk te maken, de klantervaring te verbeteren en de operationele efficiëntie te vergroten. Met meer dan 280 actieve klanten is Luxoft gespecialiseerd in de automobiel-, financiële dienstverlenings-, gezondheidszorg-, biowetenschappelijke en telecommunicatiesector en andere industrieën. Ga voor meer informatie naar www.luxoft.com en volg ons op Twitter en LinkedIn.

Over DXC Technology

Als ‘s werelds toonaangevende onafhankelijke end-to-end IT-dienstverleningsbedrijf leidt DXC Technology (NYSE: DXC) digitale transformaties voor klanten door hun reguliere IT te moderniseren en te integreren en door op schaal digitale oplossingen te implementeren voor betere bedrijfsresultaten. Dankzij de technologie-onafhankelijkheid, het wereldwijde talent en het uitgebreide partnernetwerk kunnen 6.000 particuliere en openbare klanten in 70 landen van veranderingen profiteren. DXC is een erkende leider op het gebied van verantwoord ondernemen. Ga voor meer informatie naar dxc.technology en verken THRIVE, de digitale bestemming van DXC voor changemakers en innovators.

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen

Alle verklaringen in dit persbericht die niet rechtstreeks en exclusief betrekking hebben op historische feiten, vormen ‘toekomstgerichte verklaringen.’ Deze verklaringen vertegenwoordigen de bedoelingen, plannen, verwachtingen en overtuigingen van DXC en/of Luxoft en zijn onderhevig aan risico’s, onzekerheden en andere factoren, waarvan er vele buiten de controle van DXC en/of Luxoft vallen, en er kan geen garantie worden gegeven dat de in dergelijke verklaringen beschreven resultaten zullen worden bereikt. Vele factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van dergelijke toekomstgerichte verklaringen met betrekking tot de hierboven aangekondigde transactie, inclusief risico’s met betrekking tot de voltooiing van de transactie binnen de verwachte termijnen, waaronder het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen, verwachte fiscale behandeling, onvoorziene verplichtingen, toekomstige kapitaaluitgaven, onvermogen om verwachte synergieën te bereiken, verlies van inkomsten, vertraging of verstoring van het bedrijf veroorzaakt door problemen bij het integreren van de activiteiten van DXC en Luxoft. Voor een schriftelijke beschrijving van de risicofactoren die ertoe zouden kunnen leiden dat het werkelijke resultaat van de bedrijfsactiviteiten van DXC en/of Luxoft wezenlijk zal verschillen van de toekomstgerichte verklaringen met betrekking tot die aangelegenheden, raadpleeg het gedeelte met de titel ‘Risicofactoren’ in het meest recente jaarverslag van DXC op Formulier 10-K, de kwartaalverslagen van DXC op Formulier 10-Q voor de kwartaalperioden afgesloten op 30 juni 2018 en 30 september 2018, het meest recente jaarverslag van Luxoft op Formulier 20-F en eventuele bijgewerkte informatie in daaropvolgende SEC-documenten, evenals de informatiemededeling die moet worden verstrekt door Luxoft op Formulier 6-K zodra deze beschikbaar is. Zowel DXC als Luxoft verwerpt elke intentie of verplichting om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken, hetzij als gevolg van een volgende gebeurtenis of anderszins, behalve zoals vereist door de wet.

Extra informatie

Deze mededeling wordt gedaan met betrekking tot de voorgestelde overname van Luxoft door DXC. Daar de voorgestelde transactie al is goedgekeurd door de vereiste meerderheid van de aandeelhouders van Luxoft, zal Luxoft niet om een proxy vragen of een aandeelhoudersvergadering houden in verband met de voorgestelde transactie. Luxoft zal een informatiemededeling opstellen voor haar houders van gewone aandelen die de voorgestelde transactie beschrijft. Wanneer deze gereed is, wordt de informatiemededeling per mail verstuurd aan de houders van gewone aandelen van Luxoft en door Luxoft op Formulier 6-K aan de SEC verstrekt. HOUDERS VAN GEWONE AANDELEN VAN LUXOFT WORDEN GEADVISEERD OM DE INFORMATIEMEDEDELING EN ALLE ANDERE RELEVANTE DOCUMENTEN IN HUN GEHEEL TE LEZEN WANNEER DEZE BESCHIKBAAR WORDEN, OMDAT ZE BELANGRIJKE INFORMATIE KUNNEN BEVATTEN OVER DE VOORGESTELDE TRANSACTIE EN DE RECHTEN VAN DE AANDEELHOUDERS. Houders van de gewone aandelen van Luxoft kunnen een gratis exemplaar van de informatiemededeling verkrijgen die door Luxoft aan de SEC wordt verstrekt en van andere documenten die door Luxoft bij de SEC zijn ingediend of aan de SEC zijn verstrekt, op de website van de SEC op http://www.sec.gov. Gratis kopieën van het meest recente jaarverslag van Luxoft op Formulier 20-F, de informatiemededeling op Formulier 6-K, zodra deze beschikbaar is, en elk ander document dat Luxoft indient bij of verstrekt aan de SEC, kunnen ook worden verkregen via de Investor Relations-website van Luxoft.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

DXC Technology:
Rich Adamonis
Corporate Media Relations
+1 862.228.3481
radamonis@dxc.com

Jonathan Ford
Investor Relations
+1 703.245.9700
jonathan.ford@dxc.com

Luxoft:
Patrick Corcoran
Marketing & Communications
+1 631.478.2325
pcorcoran@luxoft.com

Tracy Krumme
Investor Relations
+1 212.964.9900, x2460
tkrumme@luxoft.com

Robert Maccabe
Public Relations
(t) +44 (0)20 3828 2346 (m) +44 7950 517 83
rmmaccabe@luxoft.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr