13:45 uur 02-01-2019

Athora voltooit overname van Generali Belgium

PEMBROKE, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Athora Holding Ltd. (samen met haar dochterondernemingen hierna “Athora” genoemd) maakte vandaag bekend dat zij de overname (“Overname”) heeft afgerond van de in België gevestigde verzekeraar Generali Belgium NV (“Generali Belgium” of de “Maatschappij”). De uiteindelijk betaalde vergoeding bedraagt ongeveer €540 miljoen. De Maatschappij zal voor het einde van het tweede kwartaal van 2019 worden omgedoopt tot Athora Belgium.

Michele Bareggi, Managing Partner van Athora Group, verklaarde: “De voltooiing van deze transactie is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van toonaangevende Europese verzekerings- en herverzekeringsactiviteiten op lange termijn. Athora heeft nu een stabiel, efficiënt en schaalbaar platform om onze activiteiten in België te ondersteunen en groei te stimuleren. De Belgische markt biedt kansen voor Athora om de retailverzekeringsactiviteiten van de Maatschappij verder te ontwikkelen en we kijken ernaar uit om voort te bouwen op de bijzonder waardevolle 117 jaar lange geschiedenis en ervaring van Generali Belgium.”

Eric Viet, Head of Benelux van Athora, verklaarde: “Naast het verder ontwikkelen van de activiteiten van Generali Belgium, plannen we de komende jaren ook om aanzienlijke kapitaalmiddelen in te zetten in de Benelux en actief groeimogelijkheden te zoeken in de regio.”

“Athora’s aandeelhoudersbasis bestaat uit 26 kwaliteitsvolle, langetermijnbeleggers die onze visie delen om een marktleidende verzekerings- en herverzekeringsactiviteit op te bouwen die acquisitie-, portefeuilleoverdracht- en herverzekeringsoplossingen biedt aan verzekeraars. Wij hebben een langetermijnbelang in de Belgische markt dat verder gaat dan één enkele transactie”, aldus de heer Viet.

Na aanpassing voor de Overname heeft Athora circa €15 miljard aan geconsolideerde activa, ongeveer 800.000 polishouders en bijna 800 werknemers in vijf rechtsgebieden.

“Met de komst van Athora beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de onderneming in België. Belangrijk is dat Athora continuïteit biedt aan onze partner makelaars en klanten”, merkt Dorsan van Hecke, Interim CEO van Generali Belgium, op. “We hebben sterke ambities voor onze businesslijnen en we zullen blijven investeren in onze relatie met makelaars, zodat zij de middelen hebben om klanten concurrerende producten en diensten aan te bieden. De Maatschappij blijft een Belgische gereguleerde entiteit en haar verzekeringspolissen blijven in België.”

###

Over Athora Holding Ltd.

Athora is, dankzij haar dochterondernemingen, een specialist in het aanbieden van oplossingen in de Europese verzekeringsmarkt. Het bedrijf biedt verzekeraars oplossingen bij acquisities, de overdracht van portefeuilles en herverzekeringsmogelijkheden, om kapitaal, managementcapaciteiten of bedrijfsmiddelen beschikbaar te maken. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Lebensversicherung AG, gevestigd in Wiesbaden, Duitsland, Athora Ireland plc, gevestigd in Dublin, Ierland en Athora Life Re Ltd, gedomicilieerd in Bermuda. De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com

Over Generali Belgium NV/SA

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient Generali Belgium 530.000 klanten en verkoopt het een waaier aan levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2017 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €640 miljoen. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard.

Contacts

Athora Holding Contacts
België
Jeremy Bossu
Edelman
+32 473 499 567
athora@edelman.com

Duitsland
Andrea Maibaum
Hering Schuppener
+49 69 921 874 26
amaibaum@heringschuppener.com

Nederland
Frans van der Grint
Confidant Partners
+31 6 29 04 40 53
frans.vandergrint@confidantpartners.com

Andere landen
Kate Campbell
Group Head of Corporate Affairs
+353 1 688 0357
kate.campbell@athora.com