08:42 uur 24-12-2018

MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless in Tokio heeft 1 miljoen bezoekers verwelkomd in 5 maanden. 1 van de 3 bezoekers uit het buitenland

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless in Tokio, een collaboratief museum door Mori Building en kunstcollectief teamLab, heeft op 28 november 2018 meer dan een miljoen bezoekers verwelkomd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181221005534/nl/

Sinds zijn opening vijf maanden geleden op 21 juni 2018 heeft het teamLab Borderless museum een miljoen bezoekers verwelkomd. Als Tokio’s nieuwe bestemming heeft het museum deze mijlpaal met een ‘One Millionth Visitor Ceremony’ gevierd tijdens welke de miljoenste bezoeker, Mevr. Nikky Parker en haar familie uit Australië, een ‘Borderless Passport’ kreeg uitgereikt: een pas die onbegrensd gratis toegang geeft tot teamLab Borderless zonder einddatum (niet voor verkoop).

Bezoekercommentaren:
“Ik hoorde over het museum via sociale media en ik wilde deze mooie wereld ervaren die ik nog nooit eerder had gezien, dus ik reisde hierheen met mijn echtgenoot en mijn ouders. Ik hoorde dat de kunstwerken wijzigen met de seizoenen, dus ik wil het Borderless Passport vaak gebruiken om het museum te bezoeken!”

[Reputatie in het buitenland]

  • Volgens een enquête (*1) omvatten museumbezoekers jonge mensen, ouderen, gezinnen, en komt een van de drie bezoekers uit het buitenland. De helft van deze bezoekers uit het buitenland antwoordde dat ze “naar Tokio kwamen met het doel om dit museum te bezoeken.”
  • teamLab Borderless museum heeft op 13 november 2018 “THE AWARDS FOR OUTSTANDING ACHIEVEMENT” ontvangen van de “Themed Entertainment Association” (*2). In Japan heeft deze erkenning het museum op gelijke hoogte gesteld met Tokyo Disneysea en Universal Studios Japan™, die dezelfde prijs hebben ontvangen.

(*1) Gegevens verzameld tussen 25 oktober 2018 en 2 november 2018 / 1.237 personen
(*2) Themed Entertainment Association: een non-profit organisatie gevestigd in Los Angeles, Californië, VS. Publiceert ranglijsten en dergelijke voor kunstmusea, natuurhistorische musea en entertainmentfaciliteiten,

[teamLab Borderless Concept]
Trek erop uit en ontdek in een grenzenloze wereld.

teamLab Borderless is een groep kunstwerken die een grenzenloze wereld vormen. Kunstwerken komen uit hun ruimte, communiceren met andere werken, beïnvloeden elkaar en hebben soms interactie zonder grenzen.

Dompel je lichaam onder in grenzenloze kunst in deze gigantische, complexe driedimensionale wereld van 10.000 vierkante meter. Trek erop uit en ontdek in een grenzenloze wereld.

[Perskit]
https://goo.gl/MpzVss

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

[Media-aanvragen]
teamLab
Kaori Oshima
lab-pr@team-lab.com

Filmaanvragen: https://goo.gl/forms/ZghO2ukUoFmmyVNl1
teamLab Media Relations: https://www.teamlab.art/contact/

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr