08:40 uur 21-12-2018

EDF Renewables en Shell investeren in New Jersey Offshore Wind

SAN DIEGO & HOUSTON–(BUSINESS WIRE)–

Gebied heeft potentieel om 2.500 megawatt aan windenergie te produceren

EDF Renewables North America en Shell New Energies US LLC (Shell) hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een 50/50 joint venture hebben gevormd, Atlantic Shores Offshore Wind, LLC, om het OCS-0499 leasegebied binnen het New Jersey Wind Energy Area (WEA) te ontwikkelen. Het leasegebied heeft het potentieel om naar schatting 2.500 megawatt (MW) offshore windenergie te produceren – genoeg om bijna een miljoen huishoudens van energie te voorzien. Deze transactie is onderhevig aan goedkeuring door de regulerende instanties. Constructie is onderhevig aan een positieve definitieve beslissing tot investering.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181220005972/nl/

De lease omvat 74.200 hectare ongeveer 13 kilometer van de kust van Atlantic City op de Outer Continental Shelf (OCS) van de V.S. Het gebied biedt sterke en constante wind in relatief ondiep water, dichtbij grote bevolkingscentra met navenante energieconsumptie.

“Shell heeft sterke ambities om onze duurzame energietak uit te breiden en we zien veel potentieel in offshore wind in de V.S.” zei Dorine Bosman, vicevoorzitter Shell Wind Development. “Toegang tot dit gebied in New Jersey vult onze succesvolle komst naar Massachusetts aan en onze bestaande duurzame energieactiviteiten. Voortbouwen op de kracht van ons merk en de wereldwijde aanwezigheid stelt ons in staat om onze klanten meer en schonere energie te leveren.”

“De gelegenheid ondersteunt het doel van de EDF Group om wereldwijde duurzame capaciteit te verdubbelen tot 50 gigawatt voor 2030. Het verstevigt de ambities van EDF Renewables om zijn ervaringen in de Europese offshare windmarkt te benutten in de opkomende V.S. markt,” zei Tristan Grimbert, voorzitter en CEO van EDF Renewables North America. “Terwijl de kosten van offshore wind dalen, groeit de V.S. offshore windindustrie snel met sterke steun van de federale overheid en de staten. De sector is in een goede positie om op een betekenisvolle manier bij te dragen aan de economie van New York en New Jersey door werkgelegenheid en kansen in de toeleveringsketen.”

EDF Renewables heeft reeds 2.800 MW aan offshore wind in ontwikkeling of in gebruik in Europa (België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk), waarmee het bedrijf in een positie is om de offshore windsector in de V.S. efficiënt te transformeren, te beginnen in New Jersey.

Shell is sinds 2001 actief in de sector onshore wind in de V.S. Shell heeft decennialang offshore activa in gebruik, heeft een sterke toeleveringsketen en is een van de grootste energieaanbieders in Noord-Amerika. Deze krachten stellen Shell in staat om zijn positie in duurzame energie te versterken om de duurzame energiedoelen van het bedrijf te steunen. Vandaag heeft Shell belangen in vijf actieve onshore windenergie projecten in Noord-Amerika en een operationeel offshore windpark in Europa. Shell is ook deel van een consortium dat deBorssele 3 en 4 windparken in Europa zal bouwen.

Atlantic Shores Offshore Wind, LLC zal beginnen met een volledige evaluatie van de locatie en beginnen met de formele ontwikkeling op locatie, en afhankelijk van een positieve definitieve beslissing tot investering, kan het windpark in het midden van de jaren 2020 operationeel zijn.

Over EDF Renewables North America:

EDF Renewables North America is een marktleidende onafhankelijke energieproducent en dienstverlener met meer dan 30 jaar ervaring in duurzame energie. Het bedrijf levert net-schaal energie: wind (onshore en offshore), fotovoltaïsche zonne-energie, en opslagprojecten; gedistribueerde oplossingen: zonne-energie, zonne-energie+opslag, EV-opladen en energiebeheer; en assetoptimalisatie: technisch, operationeel, en commerciële vaardigheden om performance van generatieprojecten te maximaliseren. EDF Renewables’ portfolio voor Noord-Amerika van 10 GW van ontwikkelde projectenen 10 GW onder servicecontracten. EDF Renewables North America is een dochteronderneming van EDF Renewables, de toegewijde partner voor duurzame energie van de EDF Group. Ga voor meer informatie naar www.edf-re.com.

Over EDF Renewables:

EDF Renewables is een toonaangevende internationale speler op het gebied van duurzame energie, met een totaal geïnstalleerde capaciteit van 14,2 GW wereldwijd. Zijn ontwikkeling is vooral gefocust op wind en fotovoltaïsche zonne-energie maar ook in andere gebieden van de duurzame energiesector zoals gedistribueerde energie en energieopslag. EDF Renewables is vooral actief in Europa en Noord-Amerika maar blijft groeien door actief te worden in veelbelovende regio’s zoals Brazilië, China, India, Zuid-Afrika en de Golf. Het Bedrijf heeft sterke posities in offshore windenergie, in totaal bijna 2.800 MW inclusief drie projecten langs de Franse kunstlijn met 1.500 MW in totale capaciteit, en een 450 MW offshore windproject in het VK. EDF Renewables beheert meer dan 800 MW aan offshore windcapaciteit met drie projecten: C-Power (325 MW) in België, Teesside (62 MW) en Blyth (41,5 MW) in het UK, en de operatie en onderhoud van 400 MW aan offshore windcapaciteit met de recente aankoop van een bedrijf gespecialiseerd in deze activiteit gevestigd in Duitsland. EDF Renewables ontwikkeld, bouwt, beheert en onderhoudt duurzame energieprojecten, zowel voor zichzelf als voor derde partijen. De meesten van zijn internationale dochterondernemingen hebben het merk EDF. EDF Renewables is de EDF Group dochteronderneming die specialiseert in de ontwikkeling van zonne- en windenergie.

Ga voor meer informatie naar www.edf-renewables.com.

Volg ons op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/edf-renewables en op Twitter (@EDF_RE in het Frans en @EDF_Renewables in het Engels).

Over Shell New Energies

Shell heeft als doel om elektriciteit een significant onderdeel van zijn bedrijf te maken, van generatie tot kopen, verkopen en levering aan de klant. Onze New Energies tak probeert de kracht van het bedrijf te benutten in snelgroeiende en commerciële delen van de energiesector, zoals offshore wind in de V.S.

Shell is sinds 2001 actief in de sector onshore wind in de V.S. Vandaag heeft Shell belangen in vijf onshore windenergie projecten in Noord-Amerika en een offshore windpark in Europa. In totaal bedraagt ons aandeel van de energiecapaciteit van deze projecten meer dan 400 megawatt (MW). Shell heeft ok een 20% belang in het Blauwwind consortium dat de Borssele 3 en 4 windparken langs de Nederlandse kust zal bouwen en exploiteren. De windparken zijn ontworpen voor een totaal geïnstalleerde capaciteit van 731,5 MW genoeg om rond 825.000 Nederlandse huishoudens van energie te voorzien. Shell is een 50% aandeelhouder van Mayflower Wind Energy LLC die de provisionele winnaar is van blok 0521 in Massachussets LLC, VS. Eenmaal geconstrueerd, kan het leasegebied in Massachusetts een totale capaciteit van naar schatting 1,6 gigawatt (GW) genereren, genoeg om meer dan 680.000 huishoudens ieder jaar van schone energie te voorzien.

https://www.shell.com/newenergies

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

VRAGEN:

EDF Renewables North America
Sandi Briner +1 858-521-3525
MediaRelations@edf-re.com

EDF Renewables
Manon de Cassini-Hérail +33 (0)1 40 90 48 22
manon.decassini-herail@edf-en.com

Shell Media Relations
Shell International +44 (0) 20 7934 5550
Shell U.S. +1 832 337 4355

Check out our twitter: @NewsNovumpr