09:09 uur 19-12-2018

RagingWire ontwikkelt nieuw Santa Clara SV1 Datacenter in het hart van Silicon Valley

SANTA CLARA, Californië (VS)–(BUSINESS WIRE)–

Aardbevingsbestendig, 16 megawatt SV1 Datacenter is aanpasbaar voor grootschalige cloudbedrijven en grote ondernemingen

RagingWire Data Centers, Inc., de belangrijkste leverancier van datacenters in Noord-Amerika en onderdeel van het wereldwijde datacenterplatform van NTT Communications (NTT Com), de informatie- en communicatietechnologie (ICT) oplossingen en internationale communicatiebusiness binnen de NTT Group (TOKYO:9432), heeft vandaag aangekondigd dat het grond heeft gekocht en met de ontwikkeling van een nieuw wereldklasse, 16 megawatt datacenter “California Silicon Valley 1 (SV1) Data Center” in Santa Clara, het hart van de technologiehoofdstad van de wereld – Silicon Valley, begonnen is.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181218005805/nl/

RagingWire’s SV1, die gepland is in juli 2020 beschikbaar te zijn, markeert de intrede van het bedrijf in de Silicon Valley regio, die algemeen bekend staat als nummer 2 in de datacentermarkt in de Verenigde Staten na Ashburn, Virginia, op het gebied van in bedrijf gestelde energievoorziening. RagingWire heeft ook belangrijke datacentercampussen in Ashburn, Virginia, Dallas, Texas, en Sacramento, Californië, en heeft grond gekocht in Chicago, Illinois, voor een nieuwe datacenterontwikkeling.

“Dit is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf”, aldus RagingWire President en CEO Doug Adams. “Met de toevoeging van Silicon Valley aan ons portfolio hebben we nu datacenteropties in de top drie van datacentermarkten – Ashburn, Silicon Valley en Dallas – plus grond voor de bouw van datacenters in Chicago, nummer 4 in de U.S. datacentermarkt, en we maken deel uit van het wereldwijde datacenterplatform van NTT Com in meer dan 20 landen en regio’s.”

Nieuwe datacenterruimte in Santa Clara, zeer begeerd door grote IT-bedrijven en openbare cloudproviders, is ook zeer zeldzaam. Het vacaturepercentage is minder dan 8 procent van de meer dan 30 datacenters in Santa Clara die op een oppervlakte van 9 vierkante kilometer werkzaam zijn. Om aan deze vraag tegemoet te komen, accepteert RagingWire nu de eerste toezeggingen en leases van klanten voor SV1.

“De beschikbaarheid van datacenterruimte in Silicon Valley is beperkt,” aldus Kelly Morgan, Vice President bij 451 Research. “Veel providers hebben geen ruimte meer om uit te breiden en het is moeilijk om geschikte grond te vinden met de nodige energie- en milieukenmerken die nodig zijn om vergunningen te verkrijgen. Nieuwe datacenterruimte in Silicon Valley, met name Santa Clara, wordt doorgaans verhuurd voordat deze beschikbaar is en in gebruik wordt genomen.”

Met SV1 levert RagingWire datacenterruimte die is ontworpen voor grootschalige cloudbedrijven en grote ondernemingen met de mogelijkheid om hun data vaults aan te passen. De vier verdiepingen tellende faciliteit van 15.000 vierkante meter wordt gebouwd op een terrein van 1,34 hectare, met 6000 vierkante meter datavloeroppervlak en 16 megawatt aan schaalbare, kritische IT-energie. SV1 wordt aangedreven door Silicon Valley Power, die tarieven heeft die 25 tot 40 procent lager zijn dan andere Bay Area energiebedrijven, in de VS in de top 5 procent scoort voor betrouwbaarheid en nationaal wordt geëerd voor zijn programma’s voor hernieuwbare energie.

Een aantrekkelijk structureel kenmerk van SV1 is het seismische stabiliteitssysteem dat schokken van aardbevingen vermindert. Dit state-of-the-art ontwerp maakt gebruik van een basisisolatiesysteem dat een combinatie van onderaardse slingerisolatie en viskeuze dempers integreert om het gebouw en alles daarbinnen te beschermen.

Ditzelfde basisisolatiesysteem werd gebruikt door het moederbedrijf van RagingWire, NTT Com, om de datacenters in Tokio, Japan, te beschermen tegen schade tijdens een aardbeving en tsunami met een kracht van 9,1 op de schaal van Richter in 2011. Deze gebeurtenis werd de duurste natuurramp in de geschiedenis, met ongeveer 235 miljard dollar aan schade tot gevolg, maar de datacenters van de NTT Com die met dit systeem werden beschermd, waren ongedeerd.

SV1 is ontworpen voor flexibiliteit en schaalbaarheid, met opties voor specifieke elektrische en mechanische infrastructuur. De faciliteit beschikt over een rijk ecosysteem van connectiviteitsopties voor grote carriers, cloudproviders, contentnetwerken en andere datacenters.

Voor uitzonderlijke beveiliging heeft SV1 een gebouw-in-gebouw ontwerp, biometrische identificatiesystemen, intelligente high-definition videocamera’s die verdacht gedrag analyseren, anti-tailgate mantraps, een anti-klim hekwerk, en een veiligheidshek dat een vrachtwagen van 7,5 ton met een snelheid van 50 km/h kan tegenhouden.

SV1 heeft een gunstige ligging in Santa Clara, op minder dan 6,5 kilometer afstand van San Jose International Airport, minder dan 3 kilometer afstand van de Bayshore Freeway en minder dan 2 kilometer afstand van de San Tomas Expressway.

Over RagingWire Data Centers

RagingWire Data Centers ontwerpt, bouwt en beheert missiekritische datacenters die 100% beschikbaarheid, high-density energievoorziening, flexibele configuraties, exploitantneutrale connectiviteit, en uitstekende klantenservice bieden. Het bedrijf heeft 245 megawatt kritische IT-energie verspreid over een infrastructuur van 85.000 vierkante meter datacenters in Ashburn, Virginia; Dallas, Texas en Sacramento en Silicon Valley, Noord-Californië met significante groeiplannen in deze locaties en andere top Noord-Amerikaanse markten voor datacenters. Als onderdeel van de NTT Communications groep, is RagingWire een van de grootste aanbieders van datacenters ter wereld met een globaal netwerk van datacenters in 20 landen en regio’s onder beheer van NTT Communications onder het merk Nexcenter™ en financieel een van de sterkte bedrijven in de datacenterbranche. Ga voor meer informatie naar www.ragingwire.com

Over NTT Communications

NTT Communications lost de technologische uitdagingen van de wereld op door bedrijven te helpen complexiteit en risico’s in hun ICT-omgevingen te overwinnen met behulp van beheerde IT-infrastructuuroplossingen. Deze oplossingen worden ondersteund door onze wereldwijde infrastructuur, inclusief vooraanstaande, globale tier-1 publieke en private netwerken die meer dan 190 landen/regio’s bereiken, en meer dan 400.000 m2 van ‘s werelds meest geavanceerde datacenterfaciliteiten. Onze globale professionele dienstenteam biedt consultatie en architectuur voor de veerkracht en beveiliging vereist voor uw bedrijfssucces, en onze capaciteiten voor opschalen en globalisering zijn ongeëvenaard. Samen met NTT Data, NTT Security, NTT DOCOMO en Dimension Data, vormen wij de NTT Group.
www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Mr. Hiroshi Seo
Cloud Services
NTT Communications
E-mail: wg-cl@ntt.com

RagingWire Data Centers
Evan Bass
+1-703-840-7737
ebass@ragingwire.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr