14:46 uur 13-12-2018

Biomax Informatics lanceert NeuroXM™ Brain Science Suite

PLANEGG, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Biomax Informatics AG kondigt de lancering aan van zijn laatste product, de NeuroXM™ Brain Science Suite, deze week op het Biomax-ETRI Symposium on Cognitive Brain Informatics gehouden in Planegg, Duitsland. Volgend op een succesvol vroege vogel programma, het bedrijf lanceerde de NeuroXM suite met gereedschappen en functies voor het werken met multimodale multi-dimensionale hersendata klaar voor klinisch gebruik.

De prijswinnende NeuroXM Brain Science Suite laat hersenwetenschappers interactief werken met multi-dimensionale multimodale hersendata van neuroimaging tot genetica en transcriptomics. De suite bevat een samengesteld kennismodel voor het beheren van grote aantallen heterogene data beschikbaar voor de hersens. Het verbindt hersendata van patiënten aan publieke kennis in databases, atlassen en ontologieën voor automatische annotatie met methodologische meta-informatie zodat het van onschatbare waarde wordt voor klinisch en wetenschappelijk gebruik.

Biomax Informatics launches the NeuroXM™ Brain Science Suite

PLANEGG, Germany–(BUSINESS WIRE)– Biomax Informatics AG announced the launch of its latest product, the NeuroXM™ Brain Science Suite, this week at the Biomax-ETRI Symposium on Cognitive Brain Informatics held in Planegg, Germany. Following a successful early-adaptor program, the company launched the NeuroXM suite of tools and features for working with multimodal high-dimensional brain data ready for clinical use.

The award-winning NeuroXM Brain Science Suite lets brain scientists work interactively with high-dimensional multimodal brain data ranging from neuroimaging to genetics and transcriptomics. The suite includes a unified knowledge model for managing the abundant heterogeneous data available for the brain. It connects patient brain data to public knowledge in databases, atlases and ontologies for automatic annotation with methodological meta-information so that they become invaluable for clinical and scientific use.

The NeuroXM suite supports every brain science task from standardizing preprocessing workflows to cataloging and sharing brain data to research-driven exploration and assessments of high-dimensional brain data sets. It is based on Biomax’s BioXM™ Knowledge Management Environment and so complies with the same data security standards and reliability of the BioXM technology.

About Biomax

Biomax Informatics AG provides computational solutions for better decision making and knowledge management in the life sciences. They help customers generate value by integrating information from proprietary and public resources to enable a knowledge-based approach to developing innovative life science products. Biomax’s worldwide customer community includes companies and research organizations that are successful in healthcare, drug discovery, diagnostics, fine chemicals, food and plant production, and synthetic biology. For more information, visit www.biomax.com.

###

Biomax, BioXM and NeuroXM are registered trademarks of Biomax Informatics AG in Germany and other countries. Registered names, trademarks, etc., used in this document, even when not specifically marked as such, are not to be considered unprotected by law.

Contacts

Dr. Markus Butz-Ostendorf
Biomax Informatics AG
Tel: +49 89 895574-0
Email: markus.butz-ostendorf@biomax.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr