16:36 uur 06-12-2018

Powering Precision Health maakt inaugurale Europese top bekend in Amsterdam op 12-13 december 2018

LEXINGTON, Massachusetts & AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)–

Visionaire leiders komen bijeen om onderzoeksvooruitgang in de gezondheidszorg te bespreken, waaronder doorbraken in Neurofilament light (NfL) in neurodegeneratieve ziekten

Powering Precision Health (PPH), de eerste innovatie-gedreven top die zich richt op precisiegezondheid, heeft vandaag langverwachte details bekendgemaakt voor zijn top in 2018, die plaats zal vinden van 12-13 december in Amsterdam.

PPH wordt geleid door life sciences bestuurder Kevin Hrusovsky en is een non-profit organisatie mogelijk gemaakt door bijdragen van een groot aantal sponsoren toegewijd aan het verbeteren van gezondheidszorg met innovaties die veiliger, minder invasieve en meer effectieve gepersonaliseerde geneesmiddelen en behandelingen mogelijk maken, evenals ultravroege detectietechnologieën om ziekten tijdens hun eerste fases te identificeren, wanneer ze het beste te behandelen zijn. De top richt zich op technologieën en resultaten die kunnen worden gebruikt om ziektetriggers in de omgeving te identificeren en beheren, de belofte voor ziektepreventie en het verbeteren van strategieën voor het verlangzamen van ziekteverloop door wijzigingen van leefstijl en andere technieken. De top trekt bekende medische leiders, innovatoren, investeerders en belangenbehartigers aan die zich richten op het verbeteren van precisiegeneeskunde.

“Dit is onze eerste PPH-top in Europa en we zullen ons vooral richten op disruptive digital biomarker strategieën voor oncologie en neurodegeneratie,” zei Kevin Hrusovsky, oprichter en voorzitter van PPH. “De FDA heeft recent een richtsnoer uitgebracht over het gebruik van biomarkers als surrogaateindpunten voor ziekteverloop en gebruikt proactief versnelde goedkeuringsprocessen voor innovatieve diagnostiek die geneeskunde transformeren, in het bijzonder wanneer ze zich richten op ziekten met een hoge prioriteit, zoals kanker en neurodegeneratie. Bloedgebaseerde digitale biomarkers onthullen talrijke nieuwe mogelijkheden voor het eerder zien van een ziekte, lang voordat symptomen zichtbaar worden of beeldvorming het kan detecteren, wat enorme kansen biedt voor nieuwe strategieën voor medicijnenontwikkeling, monitoring van patiëntenrespons van vroege detectie.”

Een nieuw veld van “on-therapy diagnostics” is in opkomst als een techniek om snel te bepalen of medicijnen en behandelingen bij patiënten aanslaan en indien dat niet zo is, snelle interventie en alternatieve therapieën mogelijk maken. Er is steeds meer bewijs van vele medische innovatoren dat digitale biomarkers een belangrijke rol kunnen spelen voor deze opkomende methodes. Vooraanstaande leiders op het gebied van neurodegeneratie zullen tijdens de top gegevens bespreken met een zeer sensitief serum Neurofilament light (NfL) test als een vroege indicator van neuronale beschadiging, met bijzonder overtuigende data over Multiple Sclerosis (MS) patiënten. Vroegtijdige informatie wordt ook gedeeld over een grote baanbrekende concussiestudie die wordt uitgevoerd bij onder andere football-spelers van 21 grote universiteiten in de V. S. Bovendien zullen vooraanstaande oncologen soortgelijke digitale biomarkertechnieken onderzoeken voor het meten van baselinebewegingen van cytokinen in het bloed, als een vroege indicator van efficiëntie of toxiciteitsrespons.

Een speciale breakoutsessie zal ‘s morgens op 13 december worden gehouden speciaal voor NfL, met het oog op de groeiende relevantie van deze biomarker, die als surrogaat eindpunt voor 15 verschillende MS-medicijnen kan dienen met meer dan $ 22 miljard in verkoop per jaar, en 63 MS medicijnentests die al worden uitgevoerd. Quanterix’ ultrasensitieve serum NfL test, momenteel ingezet in veel medicijnentests en onderdeel van een grote wereldwijde analytische validatiestudie met vele farmaceutische en biotechnologische bedrijven, zal tijdens de breakoutsessie worden besproken.

Dankzij de ongelooflijke vrijgevigheid van meerdere sponsors, waaronder Novartis, Quanterix, JP Morgan, Canaccord Genuity, Cowen Group, Leerink, Mintz Levin, en Avison Young, is het evenement dit jaar gratis voor alle deelnemers. Het aantal plaatsen is beperkt dus een uitnodiging moet hier worden aangevraagd door iedereen die interesse heeft om de top bij te wonen. Kom hier meer te weten over Powering Precision Health beweging en de 2018 top .

“Als je een innovator, investeerder of lid van een patiëntenvereniging die zich bezighoudt met deze ziekten, moet je bij PPH 2018 zijn,” vervolgde Hrusovsky. “Sterker nog, wanneer u of iemand die u kent is getroffen door kanker, een hersenschudding of neurodegeneratieve condities zoals Alzheimer of MS, mag u dit evenement niet missen!”

Hrusovsky’s openingstoespraak zal worden opgenomen in hier beschikbaar zijn om te beluisteren kort na afsluiting van de top.

Over Powering Precision Health

Powering Precision Health is ‘s werelds eerste onafhankelijke, non-profit organisatie toegewijd aan het bijeenbrengen van vooraanstaande artsen, wetenschappers, innovatoren, investeerders en patiëntenverenigingen om hun meest recente onderzoek naar nieuwe biomarkers te onthullen die zo revolutionair zijn in de precisiegeneeskunde. Powering Precision Health werd opgericht door Kevin Hrusovsky, een veelgeprezen vernieuwer en visionair in life sciences en gepersonaliseerde geneeskunde, en is een beweging die het snijvlak van nieuwe technologische capaciteiten met het meest recente medische onderzoek vertegenwoordigt. Het is geworteld in de wetenschap van precisiegeneeskunde, die laat zien dat gepersonaliseerde behandelingen steeds effectiever worden om de efficiëntie van geneesmiddelen te maximaliseren en toxiciteit te minimaliseren. Naast de invloed van omgevings- en leefstijlfactoren op het minimaliseren van ziekteoorzaken, is precisiegeneeskunde een evolutie in de manier waarop we ziekte benaderen en heeft het doel om een volledige transformatie in de gezondheidszorg teweeg te brengen, van filosofie tot benadering en resultaat. In een sector die vaak wordt geplaagd door scepticisme en valse beloften, stelt PPH wetenschap voorop en brengt het belanghebbenden samen uit fundamenteel onderzoek, de klinische praktijk, investeerders, beleidsmakers, patiëntenverenigingen en iedereen die de visie van Powering Precision Health deelt. Met een aantal hoogwaardige inleidende sprekers, onthult de top baanbrekende aanpak van preventie, vroege diagnostiek en behandelingen van de volgende generatie. Powering Precision Health wordt ondersteund door de genereuze bijdragen van sponsors van een groot aantal bedrijven en organisaties toegewijd aan het verbeteren van precisiegeneeskunde.

Twitter (@PPHSUMMIT): https://twitter.com/PPHSUMMIT

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/powering-precision-health/

 

Contacts

Lindsay Poole, 617-502-4300
Pan.quanterix@pancomm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr