19:19 uur 04-12-2018

Nieuw FinTech-onderzoeksrapport onthult het belang van het screenen van schadelijke media

NEW YORK & LONDEN–(BUSINESS WIRE)–

64% van de professionals op het gebied van fintech-compliance zegt dat screening van schadelijke media een wettelijke vereiste moet zijn, volgens het rapport van de FinTech FinCrime Exchange (FFE) en Regulatory DataCorp (RDC).

Regulatory Datacorp (RDC) en de FinTech FinCrime Exchange (FFE) hebben de bevindingen bekendgemaakt van een nieuw rapport waarin de klantscreeningspraktijken van FFE-leden in het VK, de VS en Nederland worden beschreven, evenals de effectiviteit van schadelijke media om hen te helpen de strengheid van screening te verbeteren.

Schadelijke media maken momenteel geen onderdeel uit van een wettelijke vereiste voor AML-naleving in het VK, de EU of de VS. Dit suggereert dat fintech-complianceteams ze als een belangrijk hulpmiddel beschouwen, gezien de huidige acceptatieniveaus. Dit werd ondersteund in de enquête met een gemiddelde score van 3,87/5 voor belangrijkheid (waarbij 5 ‘zeer belangrijk’ is). Andere bevindingen uit de enquête zijn onder meer:

  • De gerapporteerde verbetering van klantscreeningsresultaten met behulp van schadelijke media was gemengd, met een gemiddelde score van 4,43/7 (waarbij 7 de ‘meeste verbetering’ was)
  • Van degenen die gebruik maken van schadelijke media, gebruikte 67% het in verschillende stadia van de levenscyclus van de klant
  • 64% van de senior professionals op het gebied van compliance die werkzaam zijn bij fintech-bedrijven is het erover eens dat er regelgeving moet worden ingevoerd voor schadelijke media als onderdeel van AML-nalevingsprogramma’s.
  • 77% van de fintech-bedrijven maakt al gebruik van schadelijke media voor klantscreening, maar volgens compliance-professionals is er sprake van een gemengd succes, met 83% van de gebruikers dat valse positieven meldt als een van de grootste uitdagingen, naast de toegenomen werklast. Bedrijven die momenteel geen schadelijke media gebruiken, meldden vergelijkbare thema’s als obstakels voor het implementeren van een oplossing.

“Het screenen van schadelijke media werd lange tijd als een cruciaal element beschouwd binnen mondiale bankinstellingen als een essentieel element voor de bestrijding van financiële criminaliteit en reputatierisico. Het verbaast ons niet dat de Fintech-industrie nu dezelfde noodzaak omarmt,” aldus Tom Walsh, CEO van RDC. “Wat ook uit dit rapport blijkt, is dat complianceteams vaak met beperkte middelen voor uitdagingen staan met betrekking tot het effectieve gebruik van schadelijke media. We werken nauw samen met Fintech-bedrijven om hen te helpen het volledige potentieel van dit vermogen te realiseren op een manier die voor hen en hun unieke bedrijfstak werkt, zodat we samen ons steentje bijdragen aan de strijd tegen financiële criminaliteit.”

Gemma Rogers, Director bij FINTRAIL en medevoorzitter van de FinTech FinCrime Exchange, verklaarde: “Het is ons duidelijk dat bij toepassing van een op risico’s gebaseerde aanpak de screening van schadelijke media onze leden echt kan helpen. Dit werd vooral gezien bij hulp bij onderzoeken, verbeterde due diligence en SAR-indiening, waarbij ongunstige bevindingen in de media een nuttige context vormden voor de vermoedens van onze leden. Dat gezegd hebbende, er is nog steeds ruimte voor schadelijke media om te blijven evolueren als een hulpmiddel, met name met betrekking tot valse positieven.”

Het volledige rapport ‘Improving the Impact of Adverse Media Screening for FinTechs’ is hier te vinden.

Over RDC

Regulatory DataCorp (RDC), het Smarter ScreeningTM-bedrijf, levert krachtige, besluitklare informatie en bescherming tegen risico en compliance van wereldklasse, waardoor wereldwijde organisaties verboden/verdachte entiteiten kunnen identificeren, de fraudebescherming kunnen versterken, naleving van de regelgeving kunnen garanderen, leverings- en distributierisico’s kunnen beheren en de waarde van hun merk kunnen beschermen. Opgericht door 20 van ‘s werelds toonaangevende financiële instellingen is RDC vandaag de dag een portfoliobedrijf van Vista Equity Partners. Lees meer over RDC door een e-mail te sturen naar info@rdc.com of te gaan naar www.rdc.com.

De FFE

De FFE werd in januari 2017 opgericht als een intra-industrieel samenwerkingsverband. Het werd opgericht door het Centre for Financial Crime and Security Studies (CFCS) in het Royal United Services Institute (RUSI), een in Londen gevestigde denktank voor verdediging en beveiliging, en FINTRAIL, een financieel adviesbureau voor misdaadrisicobeheer uit het VK. De FFE bevordert een beter begrip van financiële criminaliteit door de FinTech-industrie. Het biedt een samenwerkingsforum voor FinTechs om financiële criminaliteitstypologieën, risicobeheerbenaderingen en regelgevingsuitdagingen te bespreken. Het doel is om te informeren, te debatteren en kennis en beste praktijken te ontwikkelen. De leden komen maandelijks bijeen om deze onderwerpen te bespreken. Vanaf december 2018 omvat de FFE meer dan 70 deelnemende leden uit de Britse, Amerikaanse en Nederlandse FinTech-industrie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

FFE Admin
ffe_admin@fintrail.co.uk

Michael Kerman
Chief Marketing Officer, RDC
Telefoon: +1 484-688-5164
E-mail: mkerman@rdc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr