08:57 uur 29-11-2018

ChargePoint investeert $ 240 miljoen in serie H-financiering nu de revolutie in elektrische mobiliteit in een snel tempo toeneemt

CAMPBELL, Calif.–(BUSINESS WIRE)–

De leider van oplaadpunten voor elektrische voertuigen kondigt de grootste fondsenwerving tot op heden aan, om op te schalen voor een hoger laadpercentage van passagiersvoertuigen en de overgang van mobiliteit naar elektrische wagenparken

ChargePoint, ‘s werelds toonaangevende oplaadplatform voor elektrische voertuigen (EV), heeft vandaag bekendgemaakt dat het $ 240 miljoen heeft geïnvesteerd in de serie H-financiering, de grootste in zijn geschiedenis. De investeerders weerspiegelen een gevarieerd aantal deelnemers, van vroege markt tot institutionele beleggers in de sectoren energie, financieel, risicokapitaal, olie en gas, nutsbedrijven, productie, technologie en auto’s. De meest recente inspanning voor fondsenwerving komt tijdens de snelste groeiperiode van het bedrijf in zijn geschiedenis, mogelijk gemaakt door een breed oplossingenportfolio dat de massale acceptatie van elektrische mobiliteit voor bestuurders en bedrijven versnelt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181128005859/nl/

ChargePoint Secures $240 Million in Series H Funding as Electric Mobility Revolution Accelerates (Ph ...

ChargePoint Secures $240 Million in Series H Funding as Electric Mobility Revolution Accelerates (Photo: Business Wire)

Nieuwe investeerders in de ronde zijn American Electric Power, Canada Pension Plan Investment Board, Chevron Technology Ventures, Clearvision, Daimler Trucks & Bussen, GIC en Quantum Energy Partners (hoofdinvesteerder). Bestaande investeerders zijn BMW i Ventures, Braemar Energy Ventures, Linse Capital en Siemens. Jeffrey Harris, een partner van de onderneming bij Quantum Energy Partners, treedt toe tot de raad van bestuur van ChargePoint.

“Het bredere energie- en mobiliteits-ecosysteem heeft erkend dat we op een kantelmoment staan ​​in de generatieverschuiving naar elektrificatie van transport. Toonaangevende investeerders uit de automobielindustrie, nutsbedrijven, olie- en gasbedrijven en financiële instellingen komen samen om de visie van ChargePoint op een volledig elektrische toekomst te ondersteunen, aangezien de massale acceptatie van elektrische mobiliteit en de overgang naar elektrische wagenparken versnellen”, aldus Pasquale Romano, President en CEO, ChargePoint.

Het enthousiasme in de toekomst van ChargePoint die investeerders tonen onderstreept de noodzaak van uitgebreide oplaadoplossingen die nodig zijn om elektrische mobiliteit in alle vormen, inclusief elektrische bussen, vrachtwagens en nog meer, mogelijk te maken. Met recente benoemingen op directieniveau heeft ChargePoint zijn portfolio uitgebreid om de wereldwijde transitie naar elektrische wagenparken mogelijk te maken, wat een essentieel onderdeel is om een duurzame en efficiënte mobiliteit in de toekomst mogelijk te maken, omdat ze de verkeerscongestie en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen, de transportefficiëntie verbeteren en sterk bijdragen aan de economie van schone energie. ChargePoint zal de nieuwste financiering gedeeltelijk gebruiken om zijn netwerk verder uit te breiden, zijn aanwezigheid in Europa en Noord-Amerika verder uit te breiden, de ervaring voor bestuurders van elektrische voertuigen te verbeteren en oplossingen voor wagenparken uit te breiden, nu de markt snel de massale acceptatie van elektrisch vervoer benadert.

Tot op heden heeft ChargePoint meer dan een half miljard euro opgehaald om het meest uitgebreide en slimme netwerk voor het opladen van elektrische voertuigen over de hele wereld mogelijk te maken. De nieuwste fondsenwerving van het bedrijf komt iets meer dan een jaar uit de Series G-financieringsronde die de introductie van ChargePoint in Europa heeft aangewakkerd. In slechts 18 maanden heeft ChargePoint een team opgericht om de pan-Europese uitbreiding te ondersteunen. Bovendien biedt ChargePoint nu een uitgebreid assortiment oplaadoplossingen die in de hele regio worden ingezet.

Over ChargePoint

ChargePoint is ´s werelds toonaangevende oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV), met oplaadoplossingen in elke categorie waarin bestuurders van elektrische voertuigen hun voertuig opladen, thuis, op het werk, in de stad en onderweg. Met meer dan 57.000 onafhankelijke openbare en semi-openbare oplaadpunten en duizenden klanten (bedrijven, steden, agentschappen en serviceproviders) is ChargePoint het enige bedrijf op het gebied van oplaadtechnologie dat voor alle gebruikstoepassingen hardware- en softwareoplossingen ontwerpt, ontwikkelt en produceert. Toonaangevende fabrikanten van elektrische voertuigen en andere partners vertrouwen op het ChargePoint-netwerk om informatie over het laadstation beschikbaar te maken in mobiele apps, online en in navigatiesystemen voor populaire EV’s. Bestuurders van elektrische voertuigen hebben via oplaadpunten van ChargePoint in totaal meer dan 45 miljoen keer een elektrisch voertuig opgeladen, waardoor bijna 178 miljoen liter benzine is bespaard en meer dan een miljard kilometer is afgelegd zonder dat daarvoor getankt moest worden. Ga voor meer informatie naar www.chargepoint.com of neem contact op met het Global Press Office via media@chargepoint.com of European Press Office via europepressoffice@chargepoint.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

ChargePoint Communications
Maggie Habib
maggie@mpublicrelations.com
media@chargepoint.com (Noord-Amerika/Wereldwijd)

Check out our twitter: @NewsNovumpr