14:29 uur 28-11-2018

Jam City breidt globale operaties uit naar Toronto, Canada, met de acquisitie van Bingo Pop van Uken Games

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Jam City, een marktleider in mobiel entertainment, heeft vandaag bekendgemaakt dat het Bingo Pop heeft overgenomen, een van de top mobiele bingospellen wereldwijd, van Uken Games. Het ervaren Bingo Pop team heeft zich aangesloten bij Jam City en blijft game-operaties beheren van Jam City’s nieuwe Toronto studio. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaar gemaakt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181128005016/nl/

Jam City Expands Global Operations to Toronto, Canada, with the Acquisition of Bingo Pop from Uken G ...

Jam City Expands Global Operations to Toronto, Canada, with the Acquisition of Bingo Pop from Uken Games (Graphic: Business Wire)

“We zijn trots om Jam City’s snelle globale uitbreiding voort te zetten met de overname van een van de meest populaire bingotitels, en zijn zeer getalenteerde team,” zei Chris DeWolfe, co-founder en CEO van Jam City. “Deze overname biedt Jam City toegang tot vooraanstaand creatief talent in een van de snelst groeiende en meest veelbelovende tech-markten ter wereld. We kijken ernaar uit om met het getalenteerde Jam City team in Toronto te werken terwijl we de huidige activiteiten van Bingo Pop verbeteren en innovatieve nieuwe titels en mobiele entertainmentervaringen ontwikkelen.”

Canada wordt snel een toevluchtsoord voor top game-ontwikkelaars, ingenieurs, designers en kunstenaars uit de hele wereld vanwege zijn prestigieuze universiteiten, universele gezondheidszorg, betaalbare woningen en gevarieerde gemeenschappen. Bovendien hebben zich meer den 35.000 studenten ingeschreven voor programma’s gerelateerd aan digital gaming in de regio Toronto, Ontario. “Jam City kijkt uit naar het werken met deze grote talenten in de regio en het uitbreiden van onze activiteiten in zo’n levendige en trend-setting stad,” zei DeWolfe.

“We zijn erg trots op wat het Bingo Pop team heeft bereikt om een marktleider te creëren in de categorie mobiele games. We vertrouwen erop dat Jam City een goede basis wordt voor Bingo Pop en het getalenteerde team in zijn volgende groeifase,” zei Chris Ye, medeoprichter en CEO van Uken Games. “Na het sluiten van deze deal zijn we enthousiast om onze focus te leggen op het doorgaande succes van onze iconische trivia-titels en hele nieuwe gamefranchises te introduceren aan spelers overal ter de wereld. We zijn volledig toegewijd aan het huren en investeren in Toronto als een globale hub voor gaming.”

Jam City’s overname van Bingo Pop volgt de recent bekendmaking van het bedrijf van een meerjarige samenwerking Disney.

Over Jam City

Jam City is een leider op het gebied van mobiel entertainment en levert unieke games waar de speler helemaal in kan opgaan die een breed mondiaal publiek aanspreken. Jam City werd in 2009 opgericht door Chris DeWolfe, medeoprichter en CEO van MySpace, en Josh Yguado, voormalig bestuurslid van 20th Century Fox. Jam City is het creatieve brein achter een aantal van de meest verkochte en langstlopende sociale games voor mobiele apparatuur, waaronder Cookie Jam (winnaar van Facebook ‘Game of the Year’) en Panda Pop. Jam City is de favoriete studio voor Hollywood, omdat het meeslepende mobiele games met een spannend verhaal heeft ontwikkeld voor iconische entertainmentmerken als Harry Potter, Family Guy en Marvel Avengers. Jam City heeft studio’s in Los Angeles, San Francisco, San Diego, Bogotá en Buenos Aires. Het Jam City-team staat bekend om zijn creatieve uitmuntendheid en technologische innovatie op belangrijke gebieden, waaronder storytelling, data science en doelgroepstatistieken.

Over Bingo Pop

Bingo Pop is opgericht in 2012 en is sindsdien een van de top mobiele bingo games wereldwijd. De game is een gratis, klassiek bingogame gemengd met grote jackpots, snelle actie, power-ups en andere features waaronder gedenkwaardige karakters en unieke sociale features. Bingo Pop is wereldwijd beschikbaar op de App Store en Google Play.

Over Uken Games

Uken bouwt games die mensen overal geweldig vinden. Wie wordt miljonair? En Jeopardy! World Tour zijn de top twee trivia games, die iedere maand miljoenen spelers bezig houden. We beschouwen onszelf als data-driven designers, technologen en artiesten. Door samenwerking koppelen we de kunst van design met feedback en data om een snelheid en ritme te leveren in iedere gamesessie die ons publiek boeit en ervoor zorgt dat ze meer willen. Wij nemen uw entertainment serieus. Kom meer te weten over Uken op onze website, https://www.uken.com.

Opmerking van de redacteur:

Om de laatste ondersteunende assets voor Bingo Pop te downloaden, inclusief de laatste gameplay video, ga je naar: https://app.box.com/v/JamCity-UkenGamesAcquisition.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Jam City
Sarah Ross
310-924-1404
sarahr@jamcity.com

ONE PR Studio (voor Jam City in de VS)
Kjell Vistad
Gilberto Williams-Gamboa
510-893-3271
jamcity@oneprstudio.com

Uproar PR von Uken Games
Brianna Hayes
321-236-0102 x237
bhayes@uproarpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr