16:10 uur 29-10-2018

GHCL, een internationale producent van huishoudtextiel, introduceert “CIRKULARITY”, een merkenplatform, geïnspireerd op “REKOOP” duurzaam, traceerbaar, gerecycled beddengoed

STONY BROOK, N.Y.–(BUSINESS WIRE)–

“REKOOP” is de eerste beddengoedoplossing die gebruikmaakt van het CertainT-platform van Applied DNA en GreenGold-vezels van Reliance Industries voor bronverificatie en traceerbaarheid van gerecycled polyester binnen de volledige supplychain; beschikbaar in de VS in het eerste kwartaal van 2019

GHCL, Limited, een internationale fabrikant van huishoudtextiel (genoteerd aan NSE en BSE), introduceert CIRKULARITY™, een nieuwe merknaam voor acht productlijnen van beddengoed waarmee de circulaire economie wordt ondersteund, tijdens de Home Fashions Market Week in New York. Bij deze productlijnen staat het thema “reduce, reuse, recycle” centraal. REKOOP®, de inspiratie achter CIRKULARITY, is een merk van beddengoed dat is gemaakt van gerecycled plastic (rPET) en is het eerste beddengoedproduct waarbij gebruik wordt gemaakt van het Applied DNA Sciences (“Applied DNA”, “het Bedrijf”, NASDAQ: APDN) CertainT®-platform. REKOOP -beddengoedproducten zijn verkrijgbaar in de VS vanaf het eerste kwartaal van 2019.

REKOOP maakt gebruik van Applied DNA’s CertainT-platform voor het volgen en verifiëren van gerecycled afgedankt polyester dat is verwerkt in lakens, kussenslopen en kussenhoezen van het bedrijf, binnen de volledige supplychain. Deze technologie biedt forensisch bewijs dat verder gaat dan een papieren document. Het systeem garandeert authenticiteit van producten, een groeiend punt van zorg voor fabrikanten aangezien het namaken van producten steeds verder toeneemt – van USD $1,2 biljoen in 2017 tot naar verwachting USD $1,82 biljoen in 2020.

“We zijn trots op de introductie van REKOOP, de eerste productlijn van beddengoed met gecycled PET waarvan de herkomst volledig is geverifieerd,” aldus Manu Kapur, president en CEO van GHCL Home Textiles. “Het CertainT-platform van Applied DNA biedt klanten en merken het hoogste niveau van vertrouwen wat betreft de authenticiteit van producten.”

REKOOP maakt gebruik van polyester dat is gemaakt van gerecyclede afgedankte PET-flessen. Voor elk laken worden 36 plastic flessen gebruikt, hetgeen neerkomt op een ton plastic (36.000 flessen) per 1000 lakens. Hierdoor komen minder PET-flessen terecht op de vuilnisbelt, wordt minder ruwe olie gebruikt en wordt de uitstoot van kooldioxide verlaagd.

REKOOP-beddengoed laat zien dat merken erop gebrand zijn consumenten een controleerbare garantie te bieden,” aldus Dr. James A. Hayward, president en CEO van Applied DNA. “CertainT doet wat geen enkel ander systeem kan doen: we bieden een unieke, aanpasbare tag voor elke vezel en verifiëren deze in een besloten en veilige supplychain door systematisch monsters te nemen, te testen en te volgen. De belangstelling onder retailers en fabrikanten van diverse soorten textiel is groeiende en het verheugt ons te zien dat het CertainT-platform en handelsmerk vanaf volgend jaar in de winkels te vinden zal zijn,” vervolgt hij.

Reliance Industries Ltd. (RIL), het grootste particuliere bedrijf van India, levert haar ecovriendelijke Recon® Green Gold, een hoogwaardige vezel, speciaal ontworpen voor REKOOP. Als onderdeel van de geïntegreerde supplychain voor REKOOP, werkt Reliance ook samen met Applied DNA Sciences aan het gebruik van de moleculaire oplossing voor gerecyclede PET voor het produceren van gecertificeerde vezels voor huishoudtextiel, kleding, schoeisel en andere toepassingen.

“Reliance is verheugd deel te nemen aan een samenwerkingsverband met twee vooraanstaande bedrijven met de blik op de toekomst. Textielproductie moet veranderen van lineaire naar circulaire processen om transparantie, authenticiteit en duurzaamheid te waarborgen. We werken nauw samen met Applied DNA Sciences en GHCL om nieuwe wegen te vinden om het circulaire concept te bevorderen binnen de industrie,” aldus Hemant Sharma, hoofd van de sector Polyester bij Reliance Industries Ltd.

GHCL heeft de geverifieerde CertainT rPET-vezels opgenomen in haar productieprocessen in de huishoudtextielfabriek in Vapi, Gujarat, India – van spinnen en weven tot volledig verwerkte textielproducten. Het bedrijf is een van de toonaangevende fabrikanten van huishoudtextiel in India, met een jaarlijkse productiecapaciteit van 36 miljoen meter afgewerkte textielproducten per jaar.

Meer informatie: www.rekoop.pet.

Over GHCL

GHCL is een sterk gediversifieerde groep die activiteiten ontplooit in de segmenten chemicaliën, textiel en consumentenproducten. De textieldivisie van GHCL is een verticaal geïntegreerde fabricagefaciliteit met spinnen, weven op grote breedtes, continue textielverwerking, en knip- en naaifaciliteiten voor de fabricage van hoogwaardig beddengoed. GHCL is een van de toonaangevende fabrikanten van huishoudtextiel in India. De interne spineenheid biedt mogelijkheden voor het fabriceren van meerdere variëteiten van 100% katoenen en gemengde garens in verschillende faciliteiten.

GHCL staat bekend als nimmer afhoudende innovator op het gebied van beddengoed. Enkele van de recente innovaties in de categorie ‘lakens’ zijn PERFECT FIT, EASYSHEET, microTWILL, CELLIANT, EXL kreukvrije lakens, VERSATILE–omkeerbare lakens, Soft Wash katoenbatist en gekleurde lakens van duurzame vezels.

De huishoudtextielproducten van GHCL worden voornamelijk geëxporteerd naar landen over de hele wereld, zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland en andere Europese landen.

Over Reliance Industries

RIL is het grootste bedrijf van India in de particuliere sector, met een geconsolideerde omzet van INR 4.307,31 miljard (USD 66,1 miljard), contante winst van INR 560,34 miljard (USD 8,6 miljard), en nettowinst van INR 360,75 miljard (USD 5,5 miljard) voor het jaar eindigende op 31 maart 2018.

RIL is het eerste Indiase bedrijf uit de particuliere sector dat een notering heeft bereikt op de Fortune’s Global 500-lijst van ’s werelds grootste ondernemingen en bezet op dit moment de 148e plaats in termen van omzet en de 99e plaats in termen van winst – de meest winstgevende Indiase onderneming op de lijst. Het bedrijf staat 83e op de ‘Forbes Global 2000’-ranglijst voor 2018 – als hoogstgenoteerde Indiase onderneming. Het bedrijf staat in de top van de ranglijst ‘Top Companies Where India Wants to Work Now’ voor 2018 van LinkedIn.. De activiteiten van RIL variëren van koolwaterstofwinning en -productie, aardolieraffinage en -marketing en petrochemie, tot detailhandel en digitale 4G-services.

Over Applied DNA Sciences

Applied DNA is een leverancier van moleculaire technologieën voor supplychainbeveiliging, namaakbestrijding, diefstalpreventie, productgenotypering en DNA-massaproductie voor diagnostiek en therapeutische doeleinden.

Applied DNA maakt het leven veiliger door het leveren van innovatieve op moleculair niveau gebaseerde technologie-oplossingen en -diensten voor het beschermen van producten, merken, volledige supplychains, en intellectueel eigendom van bedrijven, overheden en consumenten tegen diefstal, vervalsing en parallelle verkoop.

Zie adnas.com voor meer informatie. Volg ons op Twitter en LinkedIn. Meld u aan voor onze mailing list.

De gewone aandelen van het Bedrijf zijn genoteerd aan de NASDAQ onder de aanduiding APDN, en de warrants van het bedrijf zijn genoteerd onder de aanduiding APDNW.

Toekomstgerichte verklaringen

De uitspraken van Applied DNA in dit persbericht kunnen toekomstgericht (“forward-looking”) zijn, in de zin van de Private Securities Litigation Act van 1995. In toekomstgerichte verklaringen worden uitspraken gedaan over de toekomstplannen, vooruitzichten, strategieën en verwachtingen van Applied DNA, die gebaseerd zijn op aannamen en waaraan diverse risico’s en onzekerheden zijn verbonden, waarop Applied DNA in sommige gevallen geen invloed kan uitoefenen. De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van deze vooruitzichten als gevolg van geleden verliezen, beperkte financiële middelen, beperkte marktacceptatie, onzekerheden die inherent verbonden zijn aan onderzoek en ontwikkeling, toekomstige klinische gegevens en analyses, met inbegrip van de vraag of het pre-klinisch of klinisch onderzoek van kandidaat-producten van Applied DNA kan worden voortgezet, met inbegrip van goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration of vergelijkbare regulatieve instanties in andere landen voor het uitvoeren van klinische onderzoeken, het moment waarop eindgoedkeuring wordt verkregen van de Amerikaanse FDA of vergelijkbare regulatieve instanties in andere landen, als dat al het geval is, en diverse andere factoren die van tijd tot tijd worden beschreven in de rapporten en documenten die door Applied DNA bij de SEC worden ingediend, waaronder ons jaarrapport op formulier 10-K, ingediend op 28 december 2017, en onze daaropvolgende kwartaalrapporten op formulier 10-Q, ingediend op 8 februari 2018, 3 mei 2018 en 13 augustus 2018, die beschikbaar zijn op www.sec.gov. APDN neemt niet de verplichting op zich toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken in verband met nieuwe informatie en onvoorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht, tenzij dit wettelijk verplicht is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

LHA Investor Relations
Sanjay M. Hurry, 212-838-3777
shurry@lhai.com
of
Media
Angie Mathews, 781-639-4924
angie@cgprpublicrelations.com
of
Programma:
MeiLin Wan, 631-240-8849,
meilin.wan@adnas.com
of
Deepika Abrol, 0120 3358180
deepikaabrol@ghcl.co.in
Web: www.adnas.com
Twitter: @APDN

Check out our twitter: @NewsNovumpr