13:00 uur 09-10-2018

Kongsberg en Milrem Robotics demonstreren een robotantitank- en HMG-systeem tijdens AUSA

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– Het onbemande grondvoertuig Titan van Milrem Robotics, ontwikkelaar van robotgevechtssystemen, wordt samen met het op afstand bediende wapenstation PROTECTOR van Kongsberg Defence and Aerospace tentoongesteld tijdens de AUSA-beurs van dit jaar in Washington DC.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181009005568/nl/

The Titan/THeMIS is the most sought after platform by weapon systems developers (Photo: Business Wir ...

The Titan/THeMIS is the most sought after platform by weapon systems developers (Photo: Business Wire)

Het getoonde systeem is voorzien van een .50 kaliber geschut en een Javelin-raketlanceerinstallatie en biedt een uitstekende combinatie van zwaar machinegeschut en antitankcapaciteiten voor strijdkrachten. Slechts een maand voor de beurs van deze week werd het systeem gedemonstreerd tijdens een live vuurdemonstratie in de omgeving van de hoofdvestiging van Kongsberg in Noorwegen. Verdere testen en demonstraties, inclusief het afvuren van Javelins, zijn gepland in de nabije toekomst.

“Het onbemande grondvoertuig op rupsbanden van Milrem heeft bewezen een ideaal platform te zijn voor integratie van diverse wapensystemen,” aldus Kuldar Vaarsi, CEO van Milrem Robotics. Het voertuig heeft al vijf proeven met scherpe munitie ondergaan, met deFNder Medium RWS van FN Herstal, ADDER van ST Kinetics en SARP van Aselsan. Verder is een antitanksysteem met het IMPACT-systeem (Integrated MMP Precision Attack Combat Turret) van MBDA in ontwikkeling. Daarom is de Titan/THeMIS het meest gewilde platform bij ontwikkelaars van wapensystemen.

”Het uitrusten van onbemande en robotplatforms met wapensystemen vergroot de veiligheid van strijdkrachten en haalt hen uit de vuurlinie. De wapens van deze systemen worden altijd bediend door een menselijke operator, hetgeen de bezorgdheid over “killer robots” wegneemt,” vervolgt Vaarsi.

Er zijn al circa 15.000 systemen in dienst in verschillende geledingen van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Hierdoor bevinden de CROWS-wapenstations zich in een unieke positie voor het bewapenen van UGV’s, hetzij in de vorm van een uitbreiding of als een geheel nieuw ontwerp.

Eskild Aas, directeur van Digital Vehicle Solutions bij Kongsberg merkt op: “Veel van de besturingsmogelijkheden die nu al worden geleverd aan de VS (voor CROWS) ondersteunen een relatief eenvoudige en risicovrije UGV-integratie voor onze wapenstations.” Hij vervolgt: “We kijken uiteraard uit naar de voortzetting van ons werk met Milrem Robotics en geloven dat verdere demonstraties van dit systeem de gebruikersgemeenschap helpen begrijpen welke mogelijkheden zijn verbonden aan een robotplatform.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Milrem Robotics
Gert Hankewitz
Export Director
+372 56644416
Gert.hankewitz@milrem.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr