17:00 uur 09-10-2018

IWBI viert overschrijden van punt van het 1.000e geregistreerde WELL-project

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)–

Nieuwe projecten in alle uithoeken van de wereld weerspiegelen een belangrijk momentum voor WELL-gebouwen, -interieurs en -gemeenschappen waarin mensen kunnen gedijen

De WELL Building Standard™ (WELL™) heeft een nieuwe mijlpaal gemarkeerd en overschrijdt het punt van 1.000 projecten die zijn ingeschreven in dit vooraanstaande wereldwijde programma dat de gezondheid en het welzijn van mensen bevordert door betere gebouwen en gemeenschappen.

De onderscheiding voor het zijn van het 1.000e project om zich te registreren voor WELL wordt gedeeld door twee projecten in de hoofdstad van Duitsland.

De twee kantoorprojecten in Berlijn, die samen meer dan 116.000 vierkante meter groot zijn, worden ontwikkeld door EDGE Technologies, een dochteronderneming van OVG Real Estate, en ondersteund door BuroHappold. De EDGE-gebouwen in Berlijn nabij station Südkreuz en de East Side Gallery zijn beide WELL Core-projecten die geregistreerd staan onder WELL v2, met het doel om ambitieuze eisen te stellen aan een gezonde en duurzame werkomgeving. EDGE Technologies heeft de eerste WELL Precertification op het Gold-niveau in Duitsland al bereikt voor haar EDGE Grand Central Berlin en de eerste WELL Precertification op het Platinum-niveau van Nederland voor haar EDGE Olympic in Amsterdam.

Na het overschrijden van deze mijlpaal eind september bleef het momentum van WELL bewaard, want de geregistreerde projecten tellen vandaag 1.025 en omvatten de toevoeging van het eerste geregistreerde project op het Afrikaanse continent, evenals de toevoeging van Indonesië als een van de nu 37 landen waar WELL wordt gebruikt.

‘De groei van WELL vertelt een krachtig succesverhaal van positieve wereldwijde betrokkenheid en spreekt over de universele behoefte om de gezondheid van de mens op alle mogelijke manieren te ondersteunen en te bevorderen, onder meer via de gebouwen en ruimtes die we dagelijks bewonen,’ aldus Rick Fedrizzi, voorzitter en CEO van het International WELL Building Institute™ (IWBI™), dat het populaire classificatiesysteem ontwikkelt en levert.

Hij voegde hieraan toe: “Wat we door deze tweede golf van duurzaamheid ervaren, is de vraag naar gebouwen en gemeenschappen die de kern uitmaken van waar het bij deze wereldwijde beweging helemaal om gaat: de mens. Daar ‘bewezen prestaties’ het unieke kenmerk zijn van WELL, maken leidende bedrijven en organisaties van over de hele wereld het hun certificering van keuze. Als het immers gaat om de menselijke gezondheid, waarom zou je dan aannemen dat je de prestaties krijgt die je wilt terwijl je ze kunt laten valideren zodat de hele wereld het kan zien?”

WELL werd gelanceerd in oktober 2014 na zes jaar onderzoek en ontwikkeling en is uitgegroeid tot de eerste wereldwijde standaard voor gebouwen, binnenruimten en gemeenschappen die functies willen implementeren, valideren en meten die de gezondheid en het welzijn van mensen ondersteunen en bevorderen.

Eerder dit voorjaar onthulde IWBI het WELL v2™-proefproject, de volgende versie van het baanbrekende classificatiesysteem dat een volledige reeks verbeteringen omvat die het wereldwijde doel om een gezondere toekomst voor iedereen te bouwen op het goede spoor zetten.

WELL is een waarlijk wereldwijd classificatiesysteem dat meer dan 17,5 miljoen vierkante meter aan vastgoedprojecten omvat in 37 landen over de hele wereld. Van belangrijke markten zoals China, de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada, tot ontwikkelingslanden zoals India, Brazilië, Thailand en Colombia, heeft de WELL Building Standard wereldwijd weerklank gevonden vanwege de holistische benadering om te helpen bij de verbetering van de gezondheid en het welzijn voor iedereen binnen de gebouwen. Het programma heeft ook bijgedragen aan innovaties in de bouw-, ontwerp- en constructie-industrie, door projecten te voorzien van aanpasbare benaderingen om geografische en culturele gezondheidsproblemen aan te pakken.

Een toegewijde gemeenschap van beoefenaren en industrieprofessionals uit de vastgoed-, bedrijfs-, academische en publieke gezondheidssector heeft vorm gekregen naast de wereldwijde acceptatie van WELL. Vandaag hebben meer dan 3.500 mensen met succes hun WELL AP™ (Accredited Professional)-referentie verdiend, met bijna nog eens 2.300 mensen die geregistreerd staan als onderdeel van de groeiende groep van personen die streven naar de ontwikkeling en demonstratie van hun inzicht in bouwstrategieën die de mens centraal stellen in de besluitvorming over de plaatsen waar we allemaal wonen, werken, leren en spelen.

Over IWBI en WELL

Het International WELL Building Institute (IWBI) leidt de wereldwijde beweging om onze gebouwen en gemeenschappen te transformeren op manieren die mensen helpen bloeien. Het WELL v2-proefproject is een recent gelanceerde versie van de populaire WELL Building Standard, en het WELL Community Standard-proefproject is een classificatiesysteem op wijkschaal dat een nieuw wereldwijd referentiepunt vormt voor gezonde gemeenschappen. WELL is exclusief gericht op de manier waarop gebouwen en geemnschappen, en alles wat erin zit, ons comfort kunnen verbeteren, betere keuzes kunnen bevorderen en over het algemeen onze gezondheid en ons welzijn kunnen verbeteren in plaats van te schaden. IWBI mobiliseert en brengt de wereldwijde welzijnsgemeenschap voor vastgoed bijeen door beheer van de WELL AP-referentie, het streven naar toepasbaar onderzoek, de ontwikkeling van educatieve middelen en pleitbezorging voor beleidslijnen die overal de gezondheid en het welzijn bevorderen. Voor meer informatie over IWBI en WELL kunt u hier terecht.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Media
International WELL Building Institute
Jamie Matos
jamie.matos@wellcertified.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr