13:15 uur 08-10-2018

Aethon lanceeert LogicOS, een toolkit voor het integreren van TUG autonome mobiele robots in standaard PLC-systemen

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– Aethon heeft de lancering aangekondigd van LogicOS, een nieuwe integratietoolkit, ontworpen om directe externe besturing van haar TUG autonome mobiele robots (AMR’s) met behulp van standaard programmeerbare logische controllers (PLC’s) mogelijk te maken. Aethon zal deze functionaliteit voor het eerst demonstreren tijdens MOTEK 2018 in Stuttgart, Duitsland.

LogicOS faciliteert de bedienings- en besturingscommunicatie tussen automatiseringsapparatuur, tools en sensoren bewaakt door PLC’s enerzijds, en TUG autonome mobiele robots anderzijds. Verder biedt LogicOS een intelligente laag van taakbesturing en synchronisatie, en ondersteuning voor integratie met de HMI om besturing en beheer van Aethon-robots mogelijk te maken binnen de gehele faciliteit. Deze LogicOS-functionaliteit maakt sterkere procesintegratie mogelijk en zorgt ervoor dat de AMR-technologie een integrale rol kan vervullen in de Industry 4.0-strategieën en initiatieven van Aethon. Bij de release zal LogicOS vergezeld gaan van een instructiebibliotheek van voorgedefinieerde TUG-events en een voorbeeldtoepassing, als bouwstenen om de implementatiewerkzaamheden van integrators en klanten te versnellen.

“LogicOS is al weer een baanbrekende technologische innovatie van Aethon. We geloven dat een AMR alleen haalbaar is als deze onderdeel is van de totale workflow, processen en omgevingssystemen van een faciliteit. Autonomie vereist een hoge mate van interactiviteit en integratie. LogicOS biedt de nauwkeurige controle die wordt vereist door industriële klanten die al gebruikmaken van standaard PLC’s,” aldus Aldo Zini, CEO van Aethon.

Over Aethon

Aethon, onderdeel van Vision Technologies Systems, Inc. (VT Systems), is de toonaangevende autonome mobiele transportrobot en wordt gebruikt voor het automatiseren van de interne logistiek in fabrieken, ziekenhuizen en horecaomgevingen, waar het de verplaatsing van goederen en verbruiksartikelen verzorgt door middel van de TUG autonome mobiele robot. Meer informatie: www.aethon.com.

VT Systems is een engineeringbedrijf dat geïntegreerde oplossingen levert aan commerciële en overheidsklanten in de sectoren lucht- en ruimtevaart, elektronica, grondsystemen en zeevaart. Tot de innovatieve oplossingen, producten en diensten van VT Systems behoren vliegtuigonderhoud, -reparatie en -aanpassing; softwareoplossingen voor training en simulatie; technologie voor IP-satellietcommunicatie; netwerkoplossingen waarin data, spraak en video zijn geïntegreerd; robuuste computers en randapparaten; vrachtwagens en aanhangwagens voor speciale doeleinden; wapen- en munitiesystemen; machines voor wegenbouw; en scheepsontwerp en scheepsbouw. VT Systems heeft haar hoofdkantoor in Alexandria, Virginia, is wereldwijd actief, en is een volle dochteronderneming van ST Engineering. Ga naar: www.vt-systems.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Aethon
Tony Melanson, 412-322-2975
VP Marketing
Tmelanson@aethon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr