09:59 uur 05-10-2018

McLaren en NTT Com gaan nieuwe SDx-technologie gebruiken tijdens de Formule 1 Japanse Grand Prix 2018

TOKYO–(BUSINESS WIRE)–

Nieuwe NFV-infrastructuur getest voor toegang met hoge snelheid tot de cloud

Het McLaren Formule 1 (F1)-team en zijn technologiepartner NTT Communications Corporation (NTT Com), de afdeling voor ICT-oplossingen en internationale communicaties binnen de NTT Group (TOKYO:9432), hebben vandaag plannen bekend gemaakt om op 5 oktober een nieuwe software-defined-everything (SDx)-technologie te lanceren op tijdelijke basis voor gebruik tijdens de F1 Japanse Grand Prix 2018. Het “Suzuka Special”-netwerk zal de communicatie op de baan versnellen voor snellere, meer flexibele strategie tijdens de race, inclusief een cloudgebaseerde telemetrie-gegevensanalyse, de sleutel tot succesvol F1-racen. Het netwerk wordt in gebruik genomen op het Suzuka Circuit in Japan en het McLaren Technology Centre in Woking, VK alsmede in de cloudinfrastructuur van het team in Europa.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181004005834/nl/

Suzuka Special Network (Graphic: Business Wire)

Suzuka Special Network (Graphic: Business Wire)

Nieuwe NFV-infrastructuur en uCPE voor sneller, flexibeler netwerk

De nieuwe netwerkfunctie-virtualisatie (NFV) infrastructuur zal bestaan uit een softwarematig netwerk (SD-WAN), WAN-accelerator, unified threat management (UTM) en webproxy. De gevirtualiseerde netwerkfuncties worden verbonden met service-chaining-technologie voor snelle, flexibele netwerkinstellingen. Ook zal NTT Com universal customer premises equipment (uCPE) uitrollen op zowel het Suzuka Circuit als in het McLaren Technology Centre door gebruik te maken van een white-box CPE-basis, waarmee een flexibele installatie van de vereiste software wordt gefaciliteerd. NFV-infrastructure, namelijk UTM, webproxy en uCPE, inclusief SD-WAN en WAN accelerator-software geïnstalleerd in de white-box CPE, zal worden gebruikt om een internet-gateway en SD-WAN op te zetten bij de F!-racebaan voor een extra snel netwerk voor het oplossen van netwerk-latency.

Geoptimaliseerde routing via Microsoft cloud-infrastructuur

Als een openbare cloud verbonden is met het internet en via meerdere ISP’s verloopt, vertraagt dit doorgaans het netwerk en de prestaties van de cloud-infrastructuur. Het Suzuka Special-netwerk, zal echter de directe routing naar Microsoft’s Azure en Office 365 optimaliseren door de NFV-infrastructuur en Microsoft’s cloudnetwerk te koppelen, buiten het internet om. Daardoor zal de McLaren-garage op Suzuka Circuit een supersnelle, route-geoptimaliseerde verbinding hebben met de cloud. Daarnaast zullen de NFV-infrastructuur en uCPE profiteren van de supersnelle verbinding naar een multi-cloud, waaronder NTT Com’s Enterprise Cloud, een hybride cloudomgeving die traditionele en cloudeigen ICT ondersteunt voor zeer veilige en stabiele afhandeling met ingebouwde flexibiliteit en schaalbaarheid.

Tatsuya Yamashita, Hoofd van NTT Com’s Technology Development Division, zei: “McLaren heeft gebruik gemaakt van NTT Com’s SD-WAN-service zonder downtijd gedurende het gehele seizoen 2018, vanaf de Australische Grand Prix. Wij introduceren nu met trots onze nieuwe NFV-infrastructuur voor de Japanse Grand Prix. De superieure ICT-oplossingen die NTT Com biedt als vertrouwde technologiepartner geven McLaren niet alleen een concurrentievoordeel bij de F1-race, maar bieden ons ook waardevolle inzichten in mogelijke oplossingen voor de digitale transformaties van onze algemene bedrijfsklanten.”

McLaren gebruikt clouddiensten als NTT Com’s Enterprise Cloud and Microsoft’s Microsoft Azure en Office 365 om racegegevens te analyseren tot 100GB. McLaren maakt al gebruik van cloud-infrastructuur in het McLaren Technology Centre en in Europa, maar netwerk-latency was een uitdaging voor verbindingen met racecircuits buiten de regio. Voor het seizoen 2018 maakt McLaren gebruik van NTT Com’s breedbandnetwerken op basis van SDx-technologie tijdens alle 21 F1-evenementen. Tijdens de F1 Japanse Grand Prix 2018 zal NTT Com cloudgebruik testen via diverse circuits wereldwijd met NFV-infrastructuur en uCPE.

Voor meer informatie over NTT Communications SD-WAN, of om contact met ons op te nemen: ntt-sdwan.com

Voor meer informatie over de technologische samenwerking: ntt.com/mclaren

Over het McLaren Formule-1-team

Coureur Bruce McLaren uit Nieuw-Zeeland richtte het McLaren-raceteam op in 1963. Sinds 1966, toen het voor het eerst deelnam aan de Formule 1, heeft McLaren 20 wereldkampioenschappen en meer dan 180 Grand Prix gewonnen. Het heeft ook de 24 uur van Le Mans en de Indy 500 gewonnen, de twee grootste races ter wereld. Sinds die begindagen heeft de McLaren Technology Group zich ontwikkeld tot een van de meest succesvolle partijen in de internationale sportwereld, werd het een wereldwijd bekende autofabrikant en verdiende het erkenning als een van de de meest illustratieve hoogwaardige merken ter wereld. Het McLaren-team doet mee aan de 2018 FIA Formula 1 World Championship met dubbel wereldkampioen Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. Ze rijden in de McLaren-Renault MCL33.

Over NTT Communications

NTT Communications lost de technologische uitdagingen van de wereld op door bedrijven te helpen complexiteit en risico’s in hun ICT-omgevingen te overwinnen met behulp van beheerde IT-infrastructuuroplossingen. De oplossingen worden ondersteund door onze wereldwijde infrastructuur, inclusief vooraanstaande, globale tier-1 publieke en private netwerken die meer dan 190 landen/regio’s bereiken, en meer dan 400.000m2 van ‘s werelds meest geavanceerde datacenterfaciliteiten. NTT Com’s professionele dienstenteam biedt consultatie en architectuur voor de veerkracht en beveiliging vereist voor uw bedrijfssucces, en onze capaciteiten voor opschalen en globalisering zijn ongeëvenaard. NTT Com is onderdeel van de NTT Group, waartoe ook NTT Data, NTT Security, NTT DOCOMO en Dimension Data behoren.

Opmerkingen: Microsoft, Azure, Office 365 zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie
McLaren Technology Group
Ms. Maeve Harte
maeve.harte@mclaren.com
of
NTT Communications
Mr. Ryu Kanishima
McLaren Promotion PT
sd-wan@ntt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr