09:15 uur 02-10-2018

Medacta International benoemt Francesco Siccardi als zijn nieuwe Chief Executive Officer

CASTEL SAN PIETRO, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)–

— Dr. Alberto Siccardi, Medacta’s oprichter en langdurig CEO, blijft President van de Raad van Bestuur van het bedrijf

— De transitie vindt plaats nu Medacta over al ter wereld sterke groei en dynamische nieuwe productintroducties kent

Medacta® International, het private familiebedrijf dat wereldwijd marktleider is in het ontwerp van innovatieve gewrichtsvervangers en producten voor spinale chirurgie, heeft vandaag bekend gemaakt dat Francesco Siccardi, een vooraanstaande biomedisch ingenieur en huidig Executive Vice President van Medacta International, de volgende chief executive officer van het bedrijf wordt met ingang van 1 november 2018. Al bijna twintig jaar aan het hoofd van het bedrijf zal de oprichter van Medacta, Dr. Alberto Siccardi, afscheid nemen van zijn huidige CEO-rol en President van de Raad van Bestuur van het bedrijf blijven.

“Het was erg verheugend om te zien dat de focus van Medacta op medische educatie en duurzaamheid zijn weerklank vindt bij chirurgen en gezondheidsorganisaties over de hele wereld. En te weten dat we, samen, orthopedie hebben veranderd voor tienduizenden patiënten en hun gezinnen”, zei Dr. Alberto Siccardi, die Medacta heeft opgericht naar aanleiding van zijn eigen ervaring als patiënt van een heupvervanging. “Medacta’s doorlopende groei en welvaart maakt dit een goed moment om over te gaan naar de volgende generatie van leiding van het bedrijf. Met een diep begrip van zowel de technische als commerciële kant van ons bedrijf is Francesco de juiste persoon om Medacta te leiden in de volgende fase van zijn ontwikkeling.”

Francesco Siccardi heeft sinds 2010 gewerkt als Executive Vice President van Medacta International. Als opgeleid biomechanisch ingenieur heeft hij geholpen bij het bedenken, ontwikkelen en fabriceren van veel van de toonaangevende producten van Medacta, waaronder de AMIS® (Anterior Minimally Invasive Surgery) productlijn voor gehele heupvervanging, het GMK® Sphere Total Knee System, MyKnee® Patient-Matched Technology, eficiente instrumenten voor eenmalig gebruik en het recent uitgebrachte Medacta Shoulder System. Daarnaast was hij een drijvende kracht achter de creatie van de afdelingen Medacta Spine en Sports Medicine. Francesco Siccardi kwam in 2002 naar Medacta na een studie Biomedical Engineering aan de Politecnico di Milano.

“Medacta is ontstaan vanuit de ervaring van mijn vader als patiënt, toen hij zich realiseerde dat orthopedische zorg beter moest en kon voor zowel de patiënt als de chirurg. Het succes van het bedrijf is het bewijs van die eerste visie en het harde werk erachter”, zei Francesco Siccardi. “De afgelopen twintig jaar heeft Medacta honderden chirurgieopleidingscentra geopend, uitgebreid naar diverse nieuwe chirurgiedisciplines, ondersteunde het onderzoeksinspanningen overal ter wereld en veranderde het het gezicht van orthopedie in ontwikkeling. De toekomst is helder, en ik leid ons getalenteerde Medacta-team er graag naar toe.”

Met Francesco Siccardi neemt de volgende generatie van de Siccardi-familie de operationele verantwoordelijkheid over voor Medacta International. Francesco zal worden ondersteund door de twee andere kinderen van Dr. Alberto Siccardi: Alessandro Siccardi, een bestuurslid en hoofd van de toeleveringsketen van het bedrijf, en Maria Luisa Siccardi, die ook lid is van de Raad van Bestuur van het bedrijf. Samen met het getalenteerde team van Medacta van 930 medewerkers streeft het bedrijf naar realisatie van zijn missie om de patiëntervaring te verbeteren met de nadruk op medische educatie, duurzaamheid van gezondheidszorg en verantwoorde innovatie.

Over Medacta International

Medacta® International is een wereldwijd toonaangevend bedrijf, ontwikkelaar en leverancier, gespecialiseerd in gewrichtsvervangers, spinale chirurgie en sportmedicijnen. Medacta’s revolutionaire benadering en verantwoorde innovatie, gericht op Minimaal Invasieve Oplossingen en Gepersonaliseerde Medicijnen, hebben geresulteerd in doorbraken in zorgstandaarden voor heupvervanging met het AMIS® -systeem en gehele knievervanging met MyKnee® -patiëntafgestemde technologie. Medacta is sterk gegroeid door een andere benadering en waarde te hechten aan alle aspecten van de zorgervaring van ontwerp tot opleiding en duurzaamheid. Medacta heeft zijn hoofdvestiging in Castel San Pietro, Zwitserland, en is actief in meer dan 30 landen wereldwijd, met meer dan 930 medewerkers. Voor meer informatie over Medacta International bezoekt u www.medacta.com of volgt u @Medacta op Twitter en LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Medacta International
Jill Bongiorni, 516-729-2250
Jill@torchcomllc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr