09:47 uur 28-09-2018

Momentive opent nieuwe productiefaciliteit voor NXT*-silaan in Leverkusen, Duitsland

WATERFORD, N.Y.–(BUSINESS WIRE)– Momentive Performance Materials Inc. (‘Momentive’) vierde vandaag de officiële opening van haar nieuwe NXT-silaanproductiefaciliteit in het Leverkusen Chempark. De stad Leverkusen en functionarissen van het Chempark voegden zich bij de CEO van Momentive en andere leiders om officieel het lint door te knippen en de fabriek te openen. Deze nieuwe, ultramoderne productie-installatie zal toonaangevende klanten in de banden- en automobielsector bedienen die afhankelijk zijn van NXT-silanen om banden te produceren met een lagere rolweerstand, naast geavanceerde tractie op nat wegdek en algemene prestaties.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180927005997/nl/

NXT Ribbon Cutting Event Leverkusen 2018 From left to right: Bernhard Marewski, Christoph Kappenhage ...

NXT Ribbon Cutting Event Leverkusen 2018 From left to right: Bernhard Marewski, Christoph Kappenhagen, Jack Boss, Rich Owins, Lars Friedrich

“We zijn enthousiast over onze nieuwe NXT-silaanfaciliteit in Europa,” aldus Jack Boss, President en CEO. “Deze nieuwe fabriek verdubbelt onze capaciteit in onze snelst groeiende productlijn en maakt state-of-the-art productiemogelijkheden op twee continenten mogelijk. Hiermee kunnen we onze leidende positie in autobandtoepassingen versterken en zorgen voor een additioneel nieuw productaanbod. Naast de voordelen die deze nieuwe fabriek met zich meebrengt voor onze klanten, ben ik enorm trots op het team dat de ontwikkeling en bouw van deze nieuwe faciliteit heeft geleid en de toewijding die zij hebben getoond om deze fabriek online te krijgen.”

“De vestiging in Leverkusen, Duitsland is een ideale keuze voor de nieuwe faciliteit van Momentive en deze nieuwe fabriek zal ons helpen onze bandenklanten in Europa te bedienen en een toegewijde, multisource levering van deze essentiële additieven aan klanten over de hele wereld te verzekeren,” stelde Rich Owins, Vice President, Silanes. “Lokaal geproduceerde NXT-silaan beschikbaar hebben in Europa is slechts een deel van de inzet van Momentive om dit marktsegment te bedienen. Samen met de overname van een NXT-faciliteit in Texas City, Texas en ons nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium voor banden in Charlotte, North Carolina, toont deze nieuwe fabriek duidelijk onze toewijding om onze bandenklanten van nieuwe innovaties te voorzien.”

Over NXT-silaan

De NXT-silanen van Momentive spelen een belangrijke rol bij de productie van banden. NXT-silanen worden door bandenfabrikanten geïntegreerd om de productieprocessen te verbeteren door het mogelijk maken van lagere schrootpercentages en een verbeterde verwerkbaarheid, wat op zijn beurt zorgt voor een versnelde productie en lagere kosten. NXT-silanen kunnen ook bijdragen aan het leveren van geavanceerde bandprestaties zoals verminderde rolweerstand, wat leidt tot brandstofbesparing en een verbeterde tractie op nat wegdek, zelfs met ingrediënten die moeilijk te verwerken zijn. Bezoek onze website voor meer informatie over NXT-silanen: https://www.momentive.com/en-US/categories/coupling/nxt-silane/

Over het Bedrijf

Momentive Performance Materials Inc. is een wereldleider op het gebied van siliconen en geavanceerde materialen, met een 75-jarige geschiedenis van de eerste op de markt zijn met prestatietoepassingen voor grote industrieën die het dagelijks leven ondersteunen en verbeteren. Het Bedrijf levert op wetenschap gebaseerde oplossingen door aangepaste technologieplatforms te koppelen aan kansen voor klanten. Momentive Performance Materials Inc. is een indirecte 100% dochteronderneming van MPM Holdings Inc. Aanvullende informatie over Momentive en haar producten is beschikbaar op www.momentive.com.

Met uitzondering van historische informatie, zijn de zaken die in dit persbericht worden besproken toekomstgerichte verklaringen met betrekking tot ons bedrijf. Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de verwachtingen van het management op de datum van publicatie. De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die worden uitgedrukt of gesuggereerd door de toekomstgerichte verklaringen. We zijn niet verplicht om de informatie in dit persbericht, of waarnaar verwezen wordt, bij te werken.

*NXT is een handelsmerk van Momentive Performance Materials Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Media:
Momentive Performance Materials Inc.
Philipp Tönnemann
+49 214 30 46503
philipp.toennemann@momentive.com
of
James Green
+1 704 805 6226
james.green@momentive.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr