10:46 uur 26-09-2018

IWBI kondigt eerste WELL-portfoliodeelnemers aan

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)–

Nieuw traject helpt upgrades aan gezondheid en welzijn in portfolio’s te stroomlijnen en op te schalen

Het International WELL Building Institute™ (IWBI™) heeft vandaag de eerste deelnemers aan WELL Portfolio™ aangekondigd, een nieuw gestroomlijnd traject voor WELL Certification™ voor meerdere nieuwe of bestaande gebouwen en ruimtes voor huurders in één portfolio. WELL Portfolio™, dat wordt uitgebracht als onderdeel van het WELL v2™-proefproject, de nieuwste iteratie van de WELL Building Standard™ (WELL™), maakt deel uit van een reeks verbeteringen aan WELL die tegemoetkomt aan de groeiende vraag in de bouwsector naar een programma dat eigenaren, ontwikkelaars en huurders helpt upgrades aan gezondheid en welzijn voor hun vastgoedactiva te stroomlijnen en op te schalen.

De aankondiging volgt snel op de lancering van WELL v2, de tweede iteratie van IWBI’s baanbrekende WELL Building Standard. Dankzij de toevoeging van een vroegtijdig beoordelingsproces – waarmee gestreefd kan worden naar de WELL D&O™-aanduiding, geïntroduceerd in WELL v2, voor projecten – kunnen portfolioprojecten het certificatieproces op gestroomlijndere en systematischere manier doorlopen voor hun gehele basis van activa, met een specifieke focus op beleidsmaatregelen, programma’s en inkooprichtlijnen. De WELL Portfolio Pathway zal eigenaren aanmoedigen om het bereiken van WELL te zien als een traject en niet als een bestemming, en om in de loop van de tijd stapsgewijze verbeteringen aan te brengen in hun portfolio’s terwijl ze hun voortgang voortdurend blijven volgen.

Huurders, ontwikkelaars en investeerders uit Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië hebben allemaal interesse getoond in het nastreven van de WELL Portfolio Pathway. Velen hebben WELL al gebruikt voor individuele gebouwen en streven er nu naar om dezelfde waarde en op bewijs gebaseerde prestaties op te nemen in hun portfolio’s, als voorbeeld van hun inzet om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren op schaal.

Na rondetafelgesprekken, door experts geleide discussies en de inzet van belanghebbenden, hebben organisaties van over de hele wereld toegezegd om een voorbeeldportfolio van in aanmerking komende gebouwen te testen. Hun praktijkgerichte deelname aan de ontwikkeling van dit traject door middel van het proefproces verzekert een programma dat onmiddellijke en meetbare voordelen zal opleveren voor zowel deze early adopters als degenen die later komen.

Deze organisaties omvatten onder andere:

Barclays
Brandywine Realty Trust
CBRE Global Investors en CBRE
Charter Hall
Forest City Realty Trust
Gro
Investa
JLL Asia Pacific
Het door Lendlease beheerde Australian Prime Property Fund (APPF) Commercial
Miron Construction Co., Inc.
Prologis, Inc.
Shaw Industries
SL Green Realty Corp

“Het enthousiasme rond de WELL Portfolio Pathway bij ‘s werelds vastgoedleiders spreekt boekdelen over de noodzaak om onze gebouwen te gebruiken als onderdeel van de toolkit om onze gezondheid en ons welzijn te verbeteren,” aldus CEO en voorzitter van IWBI, Rick Fedrizzi. “Organisaties weten dat doeltreffende verandering op grote schaal wordt gerealiseerd en dat is de drijvende kracht achter dit initiatief.”

Fedrizzi merkte op dat het mogelijk maken van een gefaseerde implementatie van WELL-onderdelen in meerdere gebouwen in een portfolio efficiënter kan zijn en ook extra flexibiliteit kan bieden in de manier waarop eigenaren en verhuurders WELL-certificering kunnen nastreven. Om de efficiëntie en flexibiliteit te verbeteren, zullen WELL Portfolio Pathway-projecten op maat gemaakte scorekaarten ontvangen, aangepast aan hun respectieve bouwportfolio’s, en zullen ze van een leidraad voorzien worden om geleidelijk aan portfolio-verbeteringen aan te brengen. Eigenaren van gebouwen zullen ook in staat zijn om gezondheids- en welzijnsgerelateerde bouwprestaties te benchmarken, zowel voor hun eigen portfolio’s als ten opzichte van vergelijkbare portfolio’s.

Daar menselijke en ecologische duurzaamheid hand in hand gaan, is de WELL Building Standard ontworpen om interoperabel te zijn met toonaangevende wereldwijde normen voor duurzaam bouwen. Ontwikkelaars en beheerders van onroerend goed die al een verbintenis zijn aangegaan wat betreft duurzaam bouwen, bijvoorbeeld met behulp van LEED, BREEAM, Green Star of Living Building Challenge, bevinden zich in een goede positie om de enorme kansen te benutten die WELL Certified™-gebouwen bieden.

“Of het nu gaat om de eigenaren van gebouwen die hun ruimtes verder willen differentiëren om ze aantrekkelijker te maken voor huurders, of om een bedrijf dat talent wil behouden en aantrekken, de productiviteit van de medewerkers wil verbeteren of mogelijk de kosten van gezondheidszorg wil verlagen, de voordelen dankzij gezondere, productievere werknemers wegen ruimschoots op tegen de eenmalige investering in het verbeteren van gebouwen. De bewezen prestaties van WELL zijn de uitgelezen keuze geworden voor leiders rond de wereld die voor zichzelf en hun huurders plaatsen en ruimtes willen die ontworpen zijn om onmiddellijke en meetbare gezondheidsvoordelen te leveren voor elke persoon in het gebouw,” stelde Fedrizzi.

Citaten van deelnemers

“SL Green heeft enorm veel succes gehad met het LEED Volume Program van USGBC, waarmee we het certificeringsproces in 15 gebouwen konden stroomlijnen, zodat we de voordelen van WELL Portfolio konden zien,” verklaarde Laura Vulaj, SVP en Director of Sustainability bij SL Green. “We streven WELL na bij One Vanderbilt en we zullen de geleerde lessen kunnen toepassen op dit proefprogramma voor ons gehele portfolio. Het belangrijkste is dat we ons inzetten voor het ondersteunen van de gezondheid en het welzijn van bewoners door onze samenwerking met IWBI.”

“JLL Asia Pacific is zeer verheugd om betrokken te zijn bij het WELL Portfolio-proefproject. We maken er gebruik van om ons te concentreren op JLL’s eigen vastgoedvoetafdruk en om onze klanten te helpen op hun eigen traject naar een betere gezondheid en meer welzijn,” merkte Matthew Clifford, Head of Energy and Sustainability Services bij JLL Asia Pacific, op. “Deze nieuwe tool biedt een groot potentieel om de gezondheids- en welzijnsmogelijkheden in de gebouwde omgeving verder te ontsluiten en levert enorme voordelen op voor het leven van onze medewerkers, klanten en het publiek.”

“Investa ziet de gezondheid en het welzijn van onze huurders als absoluut noodzakelijk voor het creëren van bloeiende werkplekken in het hele land en voor het succes van de organisaties die we dagelijks huisvesten,” zei Nina James, General Manager, Corporate Sustainability bij Investa. “Het portfoliotraject zal ons in staat stellen om de beste resultaten op het gebied van gezondheid en welzijn te formuleren met behulp van de WELL v2-scorekaart. Investa is er trots op deel uit te maken van dit proefproject en werkt samen met toonaangevende organisaties om samen een haalbare WELL-oplossing voor bestaande gebouwen te creëren.”

“Onze deelname aan het WELL Portfolio-proefproject, dat elementen voor de gezondheid en het welzijn van werknemers integreert in het ontwerp van gebouwen, past naadloos in de innovatieve benadering van Prologis op het gebied van milieubeheer, sociale verantwoordelijkheid en governance,” gaf Grant Stevens, Managing Director, Global Construction and Development Services bij Prologis, te kennen. “Gebouwen die zijn gebouwd volgens de hoogste duurzame ontwerpnormen verlagen niet alleen de bedrijfskosten voor onze klanten en ons bedrijf, maar bevorderen ook het welzijn en de productiviteit van werknemers.”

“Wereldwijd zien we dat beleggers milieu- en sociale prestaties toepassen, niet alleen om een goede maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn, maar ook als indicator voor het leveren van naar risico gewogen langetermijnrendementen,” aldus Josh McHutchison, Managing Director van Lendlease Investment Management Australia. “Welzijn is een van de sturende factoren voor het creëren van de beste gebieden waar mensen willen werken, en onze huurders zien welzijn als een manier om de allerbeste mensen aan te trekken en te behouden.”

“De ruimtes waarin we leven, werken, spelen, leren en genezen, hebben een enorme impact op ons leven. Hun ontwerp – evenals de producten die ervoor gebruikt worden – spelen een belangrijke rol in de manier waarop we elke dag functioneren,” stelde Susan Farris, Vice President of Sustainability and Corporate Communications bij Shaw. “Door onze toewijding aan Cradle to Cradle-ontwerpprincipes gedurende de afgelopen 20 jaar, is dit altijd een belangrijk aandachtspunt voor ons. Onze deelname aan het WELL Portfolio illustreert verder onze inzet voor menselijke gezondheid en welzijn via de gebouwde omgeving. Zoals zovelen van onze klanten, herkennen wij de kans om mensen te helpen groeien en innoveren via de veilige, gezonde werkplekken die wij bieden aan onze medewerkers,” vervolgde Farris.

Over het International WELL Building Institute

Het International WELL Building Institute (IWBI) leidt de wereldwijde beweging om onze gebouwen en gemeenschappen te transformeren op manieren die mensen helpen bloeien. Het WELL v2-proefproject is een recent gelanceerde versie van de populaire WELL Building Standard, samen met het WELL Community Standard-proefproject, een classificatiesysteem op wijkschaal dat een nieuw wereldwijd referentiepunt vormt voor gezonde gemeenschappen. WELL is exclusief gericht op de manier waarop gebouwen en gemeenschappen, en alles wat erin zit, ons comfort kunnen verbeteren, betere keuzes kunnen bevorderen en over het algemeen onze gezondheid en ons welzijn kunnen verbeteren in plaats van te schaden. IWBI mobiliseert en brengt de welzijnsgemeenschap bijeen door beheer van de WELL AP-referentie, het streven naar toepasbaar onderzoek, de ontwikkeling van educatieve middelen en pleitbezorging voor beleid dat overal de gezondheid en het welzijn bevordert. Meer informatie over WELL is hier te vinden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

 

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
Jamie Matos
516.941.7176
jamie.matos@wellcertified.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr