11:31 uur 19-09-2018

BioTime past planning aan voor uitgifte van AgeX-aandelen aan BioTime-aandeelhouders

ALAMEDA, Calif.–(BUSINESS WIRE)–

Wettelijke goedkeuringen lopen; nieuwe datum betaalbaarstelling wordt binnenkort bepaald

BioTime, Inc. (NYSE American: BTX), een biotechnologisch bedrijf voor klinische proeven gericht op degeneratieve aandoeningen, heeft vandaag bekend gemaakt dat zijn Raad van Bestuur een nieuwe datum voor betaalbaarstelling gaat bepalen voor de uitgifte van AgeX Therapeutics, Inc. (‘AgeX’)-aandelen aan BioTime-aandeelhouders. De verhouding van één aandeel AgeX algemene aandelen voor elke 10 aandelen van BioTime algemene aandelen zal ongewijzigd blijven. Een nieuwe datum geeft tijd om de benodigde administratieve handelingen af te ronden en alle wettelijke goedkeuringen kan ontvangen.

“BioTime blijft toegewijd aan de uitgifte van AgeX-aandelen aan BioTime-aandeelhouders direct na de goedkeuring door de Securities and Exchange Commission, de New York Stock Exchange (NYSE) en afronding van de gerelateerde administratieve handelingen. Wij blijven ons hard maken voor de voltooiing van de belangrijke initiatieven om de zakelijke en uitvoerende structuur van BioTime te vereenvoudigen en de aandeelhouderswaarde voor niet-basiseigendommen te ontsluiten”, zei Adi Mohanty, co-CEO.

Details over de uitgave van AgeX

Een nieuwe datum voor betaalbaarstelling voor de uitgifte van AgeX-aandelen die eigendom zijn van BioTime in een procentuele verhouding aan in aanmerking komende BioTime-aandeelhouders zal worden bekend gemaakt zodra deze is bepaald voor de Raad van Bestuur.

BioTime-aandeelhouders hoeven geen actie te ondernemen in aandelen van AgeX te ontvangen via deze uitgifte, wat inhoudt dat ze geen BioTime-aandelen hoeven in te leveren of op te geven om aandelen van AgeX te ontvangen.

Voor meer details over AgeX’s activiteiten, risicofactoren en onzekerheden dienen aandeelhouders zorgvuldig de AgeX Informatieverklaring te lezen die is gepubliceerd als bijlage bij de Registratieverklaring op Formulier 10 bij de SEC at www.sec.gov. Kopieën van een definitieve Informatieverklaring aangaande de uitgifte worden gestuurd naar alle BioTime -aandeelhouders die in aanmerking komen voor algemene aandelen van AgeX bij de uitgifte.

Dit persbericht vormt geen aanbod tot verkoop of uitnodiging tot het doen van een aanbod om te kopen, noch zal er enige verkoop plaatsvinden van de effecten in enige staat of jurisdictie waar een dergelijk aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig is voorafgaand aan registratie of kwalificatie krachtens de effectenwetgeving van een dergelijke staat of rechtsgebied.

Over BioTime, Inc.

BioTime is een bedrijf voor biotechnische klinische testen gericht op degeneratieve aandoeningen. Zijn klinische programma’s zijn gebaseerd op twee platformtechnologieën: celvervanging en cel-/medicijnlevering. Met het celvervangingsplatform produceert BioTime nieuwe cellen en weefsel met zijn eigen pluripotente celtechnologieën. Deze cellen en weefsel zijn ontwikkeld om datgene te vervangen dat niet meer functioneel is of vanwege degeneratieve aandoeningen of verwondingen verloren is gegaan. BioTime’s programma’s voor levering van cellen/medicijnen zijn gebaseerd op de eigen hydrogel matrix-technologie HyStem® cel- en medicijnlevering. HyStem® is ontwikkeld, deels, om het vervoer, bewaren en/of aanslaan van cellvervangingstherapieën mogelijk te maken. HyStem® is een unieke hydrogel die aantoonbaar celhechting en proliferatie in vivo ondersteunt. Huidig onderzoek bij toonaangevende medische instellingen heeft aangetoond dat HyStem® compatibel is met een brede variëteit van cel- en weefselsoorten waaronder hersen-, bot-, huid-, kraakbeen-, vasculaire en hartweefsels. Door de unieke crosslink-chemie hebben HyStem® hydrogels de mogelijkheid om cellen, biologics en kleine molucuulmedicijnen te mengen en kan dit worden geïnjecteerd of toegepast als een gel waarmee de hydrogel zich kan aanpassen aan een holte of ruimte. Deze eigenschap van HyStem® hydrogels biedt diverse unieke voordelen ten opzichte van andere hydrogels, waaronder de mogelijkheid van combineren van bioactieve materialen met de hydrogel op het moment van gebruik. BioTime ontwikkelt ook HyStem® voor de levering van therapeutische medicijnen en cellen naar bepaalde delen van het lichaam, zoals voor doorlopende medicijnafgifte in de beoogde anatomische gebieden. BioTime’s toonaangevende klinische programma voor cellevering is Renevia®, dat bestaat uit HyStem® in combinatie met het uit eigen vet van de patiënt afgeleide weefsel of cellen. Renevia® is bij het primaire doel gekomen tijdens een EU-centrale klinische test voor de behandeling van lipoatrofie in het gezicht bij HIV-patiënten in 2017. BioTime heeft Renevia® ingediend voor CE-goedkeuring in de EU. Er waren geen apparaatgerelateerde ernstige bijwerkingen tot nu toe. BioTime’s toonaangevende productkandidaat voor celvervanging is OpRegen®, een netvliespigmentepitheel transplantatietherapie, die in Phase I/IIa klinische test is gehouden in meerdere centra voor de behandeling van droge leeftijdgerelateerde maculadegeneratie, de belangrijkste oorzaak van blindheid in de westerse wereld. Er zijn geen onverwachte ernstige bijwerkingen gemeld tot nu toe. BioTime heeft ook significante aandelen in twee beursgenoteerde bedrijven, Asterias Biotherapeutics, Inc. (NYSE American: AST) en OncoCyte Corporation (NYSE American: OCX), en een besloten vennootschap, AgeX Therapeutics, Inc.

BioTime -aandelen worden verhandeld op de NYSE American en TASE onder de code BTX. Bezoek voor meer informatie www.biotime.com of neem contact op met het bedrijf via TwitterLinkedInFacebookYouTube en Google+.

Om doorlopende zakelijke berichten van BioTime te ontvangen klikt u op de volgende link om opgenomen te worden op de e-maillijst van het bedrijf: http://news.biotime.com.

Over AgeX Therapeutics

AgeX Therapeutics, Inc., een onderdeel van BioTime, Inc. (NYSE American: BTX), is een biochemisch bedrijf gericht op de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor leeftijdsgerelateerde degeneratieve aandoeningen. De missie van het bedrijf is om het eigen technologieplatform toe te passen op telomerase-gemedieerde celonsterfelijkheid en regeneratieve biologie ter bestrijding van een breed scala aan verouderingsziekten. De huidige preklinische ontwikkelingsinspanningen omvatten twee cel-gebaseerde therapieën afgeleid van telomerase-positieve pluripotente stamcellen en twee productkandidaten afgeleid van de eigen Tissue Regeneration (iTR™)-technologie van het bedrijf. AGEX-BAT1 en AGEX-VASC1 zijn celgebaseerde benaderingen in de preklinische fase van ontwikkeling die bestaat uit jonge regeneratieve cellen die worden aangepast met de Company’s UniverCyte-technologie waardoor immuniteitstolerantie ontstaat, geformuleerd in de HyStem®-matrix, ontwikkeld om de metabolische onbalans te corrigeren bij veroudering en om vasculaire ondersteuning in ischemische weefsels respectievelijk te ondersteunen. AGEX-iTR1547 is een medicijngebaseerde formulering in preklinische ontwikkeling bedoeld om het regeneratieve vermogen te herstellen bij een breed scala aan verouderde weefsels die zijn getroffen door een degeneratieve aandoening met de eigen iTR-technologie van het bedrijf. Renelon™ is een iTR-product van de eerste generatie ter promotie van littekenvrij herstel van weefsel dat het bedrijf uiteindelijk wil ontwikkelen als een topisch toegediend apparaat voor commerciële ontwikkeling via een 510(k)-toepassing. Naast de productkandidaten in vroege ontwikkeling verkoopt het bedrijf, via het onderdeel LifeMap, momenteel genomische interpretatie-algoritmen. Daarnaast verkoopt het bedrijf via het onderdeel ESI BIO Cytiva®, bestaande uit PSC-afgeleide hartspiercellen die worden gebruikt in het screenen van medicijnen op werkzaamheid en veiligheid.

Bezoek voor meer informatie www.agexinc.com of neem contact op met het bedrijf via TwitterFacebook en YouTube.

Toekomstgerichte uitspraken

Bepaalde verklaringen in deze uitgave zijn ‘toekomstgerichte uitspraken’ binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Alle verklaringen die niet historische feiten zijn, waaronder, maar niet uitsluitend verklaringen die woorden bevatten als ‘zal’, ‘gelooft’, ‘is van plan’, ‘anticipeert’, ‘verwacht’, ‘schat’ moeten worden gezien als toekomstgerichte uitspraken. Investeerders worden gewaarschuwd dat verklaringen in dit persbericht aangaande: (a) enige waarde voor BioTime -aandeelhouders van de resterende AgeX-aandelen of de promesse van Juvenescence en het potentieel voor liquiditeit van die eigendommen; (b) BioTime’s plannen of verwachtingen voor de uitgifte van AgeX-aandelen aan BioTime-aandeelhouders; (c) potentiële opname en waardevermindering van AgeX-aandelen op de NYSE American; (d) of de relatie met AgeX en Juvenescence kan leiden tot toename van de waarde voor aandeelhouders; (e) BioTime’s voorspelling van voldoende contante middelen, waaronder de weergegeven wisselkoers en uitvoering van de Juvenescence-transactie; (f) potentiële betalingen voor resultaten en rechten; (g) of de Juvenescence-transactie de verwachte liquiditeit en flexibiliteit oplevert voor BioTime om de activiteiten en plannen te ondersteunen via de klinische en andere resultaten die zijn weergegeven en of die gebeurtenissen plaatsvinden zoals momenteel verwacht. Toekomstgerichte verklaringen brengen risico’s en onzekerheden met zich mee. Tot deze risico’s en onzekerheden behoren onder meer, maar niet uitsluitend: (i) de mogelijkheid dat BioTime-aandeelhouders weinig of geen winst maken uit AgeX-aandelen of de Juvenescence-transactie; (ii) het mogelijke onvermogen van BioTime om de distributie tijdig of überhaupt af te ronden, waaronder als resultaat van het onvermogen van BioTime en/of AgeX om de vereiste wettelijke overheidsregistraties en -kwalificaties te verkrijgen of te behouden die nodig zijn om de uitgifte en gerelateerde transacties mogelijk te maken; (iii) de mogelijkheid van procesvoering voortkomend uit of in verband met de Juvenescence-transactie, distributie of gerelateerde transacties; (iv) dat er geen bestaande handelsmarkt is voor aandelen van AgeX of Juvenescence, of dat deze er ooit komt; en (v) dat BioTime extra financiële middelen nodig heeft om zijn programma’s te financieren. Daadwerkelijke resultaten kunnen inhoudelijk verschillen van de resultaten die worden voorgespiegeld in deze toekomstgerichte verklaringen en dienen als zodanig te worden beoordeeld samen met de vele onzekerheden die van invloed zijn op de activiteiten van BioTime, Inc. en zijn onderdelen, vooral die genoemd in de waarschuwingsverklaringen die meer gedetailleerd te vinden zijn in het onderdeel ‘Risicofactoren’ van BioTime’s Jaarverslagen op Formulier 10-K en Kwartaalrapporten op Formulier 10-Q zoals ingediend bij de SEC (kopieën daarvan zijn te krijgen op www.sec.gov). Volgende gebeurtenissen en ontwikkelingen kunnen ervoor zorgen dat deze toekomstgerichte verklaringen wijzigen. BioTime ziet af van elke verplichting of intentie om deze toekomstgerichte verklaringen aan te passen of te wijzigen naar aanleiding van gewijzigde omstandigheden die plaatsvinden na de datum van deze uitgave, behalve voor zover vereist voor toepasselijke wetgeving.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

BioTime Contact Investeerders en Media:
David Nakasone, 510-871-4188
Dnakasone@biotime.com
of
Mediacontact voor AgeX:
Gotham Communications, LLC
Bill Douglass, 646-504-0890
bill@gothamcomm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr