15:10 uur 06-09-2018

Arcadia Biosciences dient bezwaarschrift in bij de federale rechtbank en spant een rechtszaak in New York aan tegen Arista-patenten voor vezelrijk resistent tarwezetmeel

DAVIS, Californië (VS)–(BUSINESS WIRE)–

— Het diverse portfolio van GoodWheat™-ingrediënten stapt over naar volledige commercialisering —

Arcadia Biosciences, Inc. (Nasdaq: RKDA), een bedrijf voor agrarische voedselingrediënten, heeft vandaag aangekondigd dat het een bezwaarschrift heeft ingediend bij het United States Court of Appeal for the Federal Circuit (federale rechtbank) en een rechtszaak aangespannen in het United States District Court for the Southern District of New York (SDNY) tegen Arista Cereal Ingredients, Pty. Ltd. en twee filialen. Deze procedures zijn gerelateerd aan vezelrijk resistent tarwezetmeel (Resistant Starch, RS).

“We respecteren het intellectuele eigendom van anderen en doen er alles aan om dat van ons te verdedigen”, zei Raj Ketkar, president en CEO van Arcadia. “De wereldwijde tarwemarkt is enorm: tussen 20 en 25 procent van de calorieën die mensen nodig hebben komen vanuit tarwe. Terwijl we bezig zijn met het vaststellen van onze rechten voor de betreffende patenten, zijn er grote gebieden waar deze patenten geen invloed hebben en we doorgaan met onze commercialisatieplannen voor RS GoodWheat, evenals onze andere GoodWheat-portfolio-ingrediënten.”

Het GoodWheat-ingrediëntenportfolio omvat ook tarwevarianten met een hoog gehalte aan proteïne en aminozuren en weinig gluten, evenals een beter smakend volkoren. Het bedrijf is op dit moment bezig met het oogsten van samples en gewassen voor de zaadvoorraad van deze variaties en verwacht de technologieresultaten en commerciële lanceringsupdates na de analysestudie van de voedingswaarde te kunnen publiceren.

“De wereldwijde tarwemeelmarkt wordt voor 2022 op ongeveer $ 200 miljard geschat. Het is een markt waarin in de afgelopen 75 jaar weinig is geïnnoveerd en wij denken dat dit gigantische mogelijkheden biedt voor veel partijen. We hebben ons GoodWheat-portfolio van merkingrediënten ontwikkeld om consumenten aanvullende keuzes voor tarweproducten te geven die passen bij een gezonde manier van leven”, zei Ketkar. “We willen ervoor zorgen dat tarwe weer cool is.”

Het bezwaarschrift bij de federale rechtbank is tegen de recente beslissing door de Patent Trial and Appeal Board (PTAB) aangaande de RS GoodWheat-technologie van Arcadia, waarbij een claimconstructie werd gebruikt die resulteerde in de verwerping van de inmengingsprocedure van Arcadia wat betreft U.S. Patent No. 9,357,722 van Arista. Arcadia is van mening dat de claimconstructie van de PTAB niet juist is, omdat de toepasselijke standaarden niet zijn gevolgd en er een claimconstructie is gebruikt die niet consistent is met de eigen verklaringen van Arista over de reikwijdte van dit patent.

De rechtszaak in het United States District Court for the Southern District of New York tegen Arista en de filialen Vilmorin en Limagrain heeft als doel het corrigeren van de uitvinding van belangrijke Arista-patenten en andere remedies. De rechtszaak betreft claims tegen deze beklaagden die voortkomt uit inbreuk op een vertrouwelijkheidsovereenkomst met Arcadia en claimt dat Arcadia-wetenschappers moeten worden toegevoegd als de enige of gezamenlijke uitvinders van de aangevochten patenten. De rechtszaak betreft ook claims tegen Vilmorin, Limagrain en Arista voor schade vanwege verschillende rechtstheorieën zoals contractbreuk, oneerlijke concurrentie, ongerechtvaardigde verrijking en onwettige inmenging.

Het RS-tarwe van Arcadia, het resultaat van meer dan een decennium ontwikkeling dat heeft geleid tot de recente commerciële lancering, is onderdeel van het robuuste GoodWheat™-ingrediëntenportfolio van het bedrijf. Het bedrijf rapporteerde recentelijk het technologische succes van een toonaangevend amyloseniveau van 94 procent in de High-Fiber RS GoodWheat-brood- en durum (pasta)-variaties, zonder het 15-20 procent opbrengstverlies van onderzoeksvariaties van resistent tarwezetmeel die worden ontwikkeld door andere organisaties. Hoog amylosegehalte is direct gerelateerd aan het gehalte resistent zetmeel en vezels in tarwe. RS GoodWheat van Arcadia, momenteel in de testformuleringsstudie met verschillende consumentenbedrijven voor verpakte goederen, komt in aanmerking voor het label ‘High in Fiber’ (hoog vezelgehalte) of ‘A Good Source of Fiber’ (een goede bron van vezels) van de U.S. Food And Drug Administration.

Over Arcadia Biosciences, Inc.

Arcadia Biosciences, Inc. (Nasdaq: RKDA) ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige voedselingrediënten en voedzame oliën die voldoen aan de klantbehoefte aan een gezonder dieet. De GoodWheat™-ingrediënten van Arcadia leveren gezondheidsvoordelen aan consumenten en bieden consumentenbedrijven voor verpakte goederen de mogelijkheid om hun merken op een unieke manier in de markt te zetten. De agrarische kenmerken van het bedrijf worden ontwikkeld om boeren wereldwijd de mogelijkheid te geven om productiever te zijn en de impact van landbouw op het milieu te minimaliseren. Ga voor meer informatie naar www.arcadiabio.com.

Bericht inzake toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen (forward-looking statements), volgens de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Toekomstgerichte verklaringen hebben te maken met risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen lijden dat de daadwerkelijke resultaten verschillen; en gerapporteerde resultaten dienen niet te worden beschouwd als een indicatie van toekomstige prestaties. De risico’s en onzekerheden zijn inclusief, maar niet beperkt tot: De capaciteit van Arcadia en haar partners en filialen tot het ontwikkelen van commerciële producten die gebruik maken van de genoemde kenmerken, evenals het afronden van het regelgevende evaluatieproces voor dergelijke producten; de naleving van wetgeving en regulering door Arcadia die een impact hebben op de zakelijke activiteiten van Arcadia en wijzigingen van dergelijke wetgeving en regulering; de toekomstige kapitaalvereisten van Arcadia en de capaciteit om aan de kapitaalbehoeften te kunnen voldoen; de capaciteit van Arcadia tot het ontwikkelen, uitoefenen en verdedigen van de intellectuele eigendomsrechten; en andere risico’s die voortkomen uit de periodieke indieningen van documenten van Arcadia bij de Securities and Exchange Commission, inclusief risico’s zoals uiteengezet in het jaarverslag van Arcadia op het 10-K formulier voor het jaar dat eindigde op 31 december 2017 en andere indieningen van documenten. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn alleen van toepassing op de datum waarop deze worden gedaan en Arcadia Biosciences, Inc. vrijwaart zichzelf van enige verplichting om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Arcadia Biosciences
Jeff Bergau, +1-312-217-0419
jeff.bergau@arcadiabio.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr