09:53 uur 31-08-2018

MHI-MME lanceert nieuwe modellen van kleine, lichtgewicht en uiterst efficiënte turbocompressoren voor dieselmotoren

TOKIO–(BUSINESS WIRE)–

– MET-MBII axiale flow turbocompressorreeks voor tweetaktmotoren en de MET-ER radiale turbocompressorreeks voor viertaktmotoren –

  • Nieuwe producten hebben minder componenten voor verbeterd onderhoud, wat zowel de initiële kosten als de onderhoudskosten verlaagt.
  • Tentoonstelling die de voordelen van de nieuwe producten belicht op SMM 2018, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor de maritieme industrie, gehouden in Hamburg, Duitsland.

Mitsubishi Heavy Industries Marine Machinery & Equipment Co., Ltd. (MHI-MME), een groepsvennootschap van Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) (TOKYO: 7011), heeft nieuwe modellen van zijn MET-turbocompressoren voor dieselmotoren ontwikkeld. De MET-MBII axiale flow turbocompressorreeks, hoofdzakelijk voor tweetaktmotoren, is kleiner en lichter dan de bestaande MET-MB-reeks, met een 16% grotere luchtstroomcapaciteit. De MET-ER radiale turbo voor viertaktmotoren is compacter en heeft minder componenten voor betere onderhoudbaarheid.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180830005810/nl/

MET-MBII Axial-flow Turbocharger (Photo: Business Wire)

MET-MBII Axial-flow Turbocharger (Photo: Business Wire)

Axiale flow turbocompressoren worden hoofdzakelijk gebruikt voor grote tweetakt scheepsmotoren met dieselmotor. De MET-MBII-reeks is verkleind om de initiële kosten, het gewicht en de onderhoudskosten te verlagen, terwijl toch dezelfde prestaties worden behouden als met de MET-MB-reeks, die een cumulatieve productie van meer dan 2000 eenheden heeft bereikt, en een hoge betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid heeft vertoond.

Radiale turbo’s worden voornamelijk gebruikt voor viertaktmotoren voor gebruik op zee en op het land. De MET-ER-reeks biedt verbeterde prestaties en een compacter formaat in vergelijking met de MET-SR-reeks radiale turbocharges, die in 2018 een cumulatief productietotaal van 15.000 eenheden bereikte. Bij vergelijking van systemen met een output van 1.000 kW, is de nieuwe MET16ER ongeveer 40% kleiner dan de bestaande MET18SRC vanwege de grotere luchtstroomcapaciteit. Het biedt ook een verbeterde onderhoudbaarheid met ongeveer 30% minder componenten, wat resulteert in lagere initiële kosten, waardoor de milieuprestaties, economische efficiëntie en functionaliteit worden verbeterd.

MHI-MME zal het nieuwe model MET turbochargers presenteren, samen met virtual reality (VR) en mixed reality (MR) presentaties, op SMM 2018, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor de maritieme industrie, die vier dagen in Hamburg, Duitsland, wordt gehouden vanaf 4 september. De tentoonstelling belicht de hoge normen waaraan de nieuwe modellen voldoen, waaronder de prestaties van de hoge drukverhouding, kleinere afmetingen en lagere kosten die door de markt worden vereist om te voldoen aan de strengere voorschriften inzake uitlaatgassen van zeeschepen en om de efficiëntie van scheepsmotoren te verbeteren.

MHI-MME werd in oktober 2013 gelanceerd als een groepsvennootschap van MHI, waarbij de vorm werd aangepast door middel van scheidingen en consolidatie van groepsactiviteiten en een wijziging van de bedrijfsnaam. MHI-MME biedt de wereldwijde maritieme industrie de verkoop en licentiëring van een breed assortiment aan zeemachines, waaronder MET-turbochargers, scheepsboilers en turbines, stuurinrichtingen, vinstabilisatoren, propellers, dekkranen en dekmachines.

In de toekomst zal MHI-MME, om een ​​groot deel van de wereldmarkt voor MET-turbochargers te verkrijgen, de efficiëntie van het product verder verbeteren, de omvang en het gewicht verminderen en een wereldwijd productie- en verkoopnetwerk opzetten met een extra focus op uitgebreide licenties.

Over Mitsubishi Heavy Industries Group

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), met hoofdkantoor in Tokio, is wereldwijd een van de leidende industriële ondernemingen met 80.000 werknemers in de groep en een jaarlijkse opbrengst van 38 miljard Amerikaanse dollars. Al meer dan 130 jaar zet het bedrijf groots denken om in innovatieve en geïntegreerde oplossingen die de wereld vooruit helpen. MHI is eigenaar van een unieke bedrijfsportfolio die land, zee, lucht en zelfs ruimte omvat. MHI levert innovatieve en geïntegreerde oplossingen over een breed scala van industrieën, van commerciële luchtvaart en transport tot en met energiecentrales en gasturbines, en van machineparken en infrastructuur tot en met geïntegreerde defensie- en ruimtevaartsystemen.
Ga voor meer informatie naar de website van MHI: www.mhi.com/index.html
Voor technologie, trends en koers van het bedrijf (Technology, Trends and Tangents) ga naar MHI’s nieuwe online media SPECTRA: spectra.mhi.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.
James Bennett, +81-(0)3-6716-2168
Corporate Communication Department
mediacontact_global@mhi.co.jp
Fax: +81-(0)3-6716-5860

Check out our twitter: @NewsNovumpr