09:30 uur 23-08-2018

The Hartford tekent overeenkomst om Navigators, een wereldwijd gespecialiseerde verzekeraar, over te nemen

HARTFORD, Conn.–(BUSINESS WIRE)–

  • Verbreedt en verdiept productaanbod en verzekeringstechnische risicobereidheid van The Hartford
  • Breidt wereldwijd verzekeringsbereik uit; inclusief een gevestigde aanwezigheid bij Lloyd’s
  • Brengt twee op verzekeringen gerichte organisaties samen met een toewijding om toptalent aan te trekken en te behouden
  • Zal naar verwachting bijdragen aan nettoresultaat en kerninkomsten* van The Hartford in 2020

The Hartford heeft een definitieve overeenkomst getekend om alle uitstaande gewone aandelen van The Navigators Group, Inc. (NASDAQ: NAVG), een wereldwijde gespecialiseerde verzekeraar, te verwerven voor $ 70 per aandeel, of $ 2,1 miljard in contanten. De transactie is goedgekeurd door de raden van bestuur van beide bedrijven en is onderhevig aan goedkeuring door de aandeelhouders van Navigators en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, inclusief wettelijke goedkeuringen. De verwachting is dat het in de eerste helft van 2019 afgesloten wordt.

“We zijn verheugd om de overname van Navigators aan te kondigen. We zijn er zeker van dat dit belangrijke strategische en financiële doelstellingen voor The Hartford zal verwezenlijken,” aldus Christopher Swift, voorzitter en CEO van The Hartford. “Ons productaanbod en geografische bereik wordt hiermee uitgebreid. Verder voegt deze overname vast en bewezen verzekerings- en industrietalent toe en wordt onze waardepropositie voor agenten en klanten versterkt. We zijn optimistisch over onze gecombineerde groeimogelijkheden en verwachten dat de overname voor aantrekkelijke rendementen zal zorgen.”

Navigators, dat werd opgericht in 1974, wordt erkend als marktleider in de mondiale mariene-, constructie- en energiesector, evenals in de Amerikaanse lijnen voor ongevallen- en excedentenverzekeringen. Naast een gevestigde aanwezigheid bij Lloyd’s beschikt het bedrijf ook over steeds meer verzekeringstechnische activiteiten in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het bedrijf exploiteert momenteel drie bedrijfssegmenten: U.S. Insurance (58 procent van de bruto geboekte premies van 2017), International Insurance (29 procent) en Global Reinsurance (13 procent). 1

De President van The Hartford, Doug Elliot, voegde hieraan toe: “Deze transactie combineert twee organisaties met gedisciplineerde verzekeringsculturen en een gedeelde inzet voor innovatie, financiële prestaties en het aantrekken en behouden van toptalent. Samen zullen we optimaal gebruik maken van een completer product- en dienstenaanbod via een best-in-class distributienetwerk dat mogelijk wordt gemaakt door onze gecombineerde verzekeringstechnische claimmogelijkheden en risicotechnologie, en verbeterd door het sterke merk van The Hartford.”

Navigators heeft het hoofdkantoor in Stamford, Connecticut, met 22 locaties in de VS en acht locaties internationaal. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 820 medewerkers in dienst die zich na het afsluiten zullen voegen bij The Hartford. Ongeveer 600 van de medewerkers zijn gevestigd in de VS en 150 bevinden zich in het VK.

“We kijken ernaar uit om de mogelijkheden van de speciale lijnen van Navigators over te brengen naar The Hartford,” verklaarde Stanley A. Galanski, President en CEO van Navigators. “Door ons bij The Hartford te voegen en gebruik te maken van de kracht van haar balans en de kwaliteit van haar kernproducten voor commerciële verzekeringen, zullen we boeiende kansen creëren om meerwaarde te bieden aan onze makelaars en polishouders.”

The Hartford heeft voldoende bestaande middelen om de totale aankoopprijs van ongeveer $ 2,1 miljard te financieren, maar zal vóór het sluiten alternatieve kapitaalbronnen overwegen. The Hartford is niet van plan om in verband met de overname gewone aandelen uit te geven.

The Hartford verwacht dat de overname in de loop van de tijd een aantrekkelijk rendement zal genereren. De impact van de acquisitie op de geconsolideerde financiële resultaten van 2019 en 2020 van The Hartford zal afhangen van een aantal factoren, waaronder de timing van de afsluiting, de afronding van de boekhoudeffecten van de aankoop, zoals de bepaling van goodwill en andere immateriële activa, integratiekosten en met de acquisitie verband houdende lasten, inclusief transactiekosten en wijzigingen in de verliesreserves of andere balansposten van Navigators.

Verwacht wordt dat de overname zal resulteren in een immateriële verlaging van het nettoresultaat van 2019 voordat de impact van acquisitiegerelateerde lasten, die nog niet zijn afgerond, wordt overwogen. Exclusief acquisitiegerelateerde lasten en integratiekosten*, verwacht het bedrijf dat de overname onmiddellijk zal bijdragen aan het nettoresultaat van 2019.

Voor 2020 verwacht The Hartford dat de overname bijdraagt aan het nettoresultaat met $ 30 miljoen tot $ 75 miljoen en aan de kerninkomsten met $ 60 miljoen tot $ 95 miljoen. Dit bestaat uit een bijdrage van Navigators van $ 80 miljoen tot $ 125 miljoen aan het nettoresultaat en $ 110 miljoen tot $ 145 miljoen aan de kerninkomsten, te verrekenen met een vermindering van ongeveer $ 50 miljoen van de netto beleggingsopbrengsten van The Hartford, na belastingen, als gevolg van de gebruikte liquide middelen om de overname te financieren. Al deze schattingen zijn voorlopig en zullen worden bijgewerkt op basis van marktomstandigheden, bedrijfsplannen, financiële resultaten en andere ontwikkelingen tussen nu en de sluiting.

The Hartford zal op 22 augustus om 8:30 uur EDT een webcast en een conference call houden om de acquisitie te evalueren. De conference call is toegankelijk op 877-685-7362 (VS) of 478-219-0241 (internationaal), wachtwoord 6087567. De live webcast, die alleen te beluisteren is, is beschikbaar via het gedeelte Investor Relations op de website van The Hartford op https://ir.thehartford.com. Een herhaling van de conference call samen met een transcriptie van het evenement is beschikbaar gedurende minstens 90 dagen.

Citigroup Global Markets Inc. trad op als leidend financieel adviseur voor The Hartford, waarbij Deutsche Bank Securities Inc. ook financieel advies gaf. Mayer Brown gaf juridisch advies aan The Hartford.

Aanvullende informatie over de transactie is te vinden op de website van The Hartford op https://www.thehartford.com, inclusief een presentatie met de belangrijkste financiële voorwaarden en voordelen van de overname, en in de actuele verslagen op formulier 8-K dat vandaag door The Hartford and Navigators werd gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission.

The Hartford

The Hartford is marktleider op het gebied van vastgoed- en ongevallenverzekeringen, collectieve uitkeringen en beleggingsfondsen. Met meer dan 200 jaar expertise wordt The Hartford algemeen erkend voor haar uitmuntende service, duurzaamheidspraktijken, vertrouwen en integriteit. Meer informatie over het bedrijf en de financiële prestaties is beschikbaar op https://www.thehartford.com. Volg ons op www.twitter.com/TheHartford_PR.

The Hartford Financial Services Group, Inc. (NYSE: HIG) is actief via haar dochterondernemingen onder de merknaam The Hartford en heeft haar hoofdkantoor in Hartford, Connecticut. Lees de wettelijke kennisgeving van The Hartford voor meer informatie.

HIG-F, C

*Geeft financiële maatstaf aan die niet is berekend volgens algemeen aanvaarde boekhoudkundige principes (niet binnen GAAP gedefinieerd). Zie hieronder onder de kop ‘Discussie over niet binnen GAAP gedefinieerde financiële maatstaven’ voor aanvullende informatie, waaronder de meest direct vergelijkbare Amerikaanse GAAP-maatstaf.

Toekomstgerichte uitspraken

Bepaalde uitspraken in dit persbericht moeten worden beschouwd als toekomstgerichte uitspraken zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze omvatten uitspraken over de toekomstige resultaten van de activiteiten en projecties van The Hartford met betrekking tot de impact van de acquisitie van Navigators. We waarschuwen beleggers dat deze toekomstgerichte uitspraken geen garanties bieden voor toekomstige prestaties en dat de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen.

Factoren die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten van The Hartford wezenlijk verschillen van die in de toekomstgerichte uitspraken omvatten, maar zijn niet beperkt tot (i) ontvangst van goedkeuringen van de toezichthoudende autoriteiten voor de transactie; (ii) de succesvolle afronding van de transactie binnen het geschatte tijdsbestek; (iii) het niet realiseren van de verwachte synergieën van de transactie of vertraging bij de realisatie daarvan; (iv) boekhoudeffecten van de aankoop, inclusief de bepaling van goodwill en andere immateriële activa bij afsluiting; (v) integratiekosten; (vi) kosten in verband met de overname, inclusief transactiekosten en wijzigingen in de verliesreserves of andere balansposten van Navigators die noodzakelijk worden geacht bij de afsluiting; (vii) industriële omstandigheden; en (viii) andere factoren die kunnen worden aangetroffen in de persberichten en SEC-deponeringen van The Hartford, met inbegrip van die welke zijn besproken in het persbericht van The Hartford van 26 juli 2018, de kwartaalverslagen van The Hartford op formulier 10-Q, het jaarverslag van 2017 van The Hartford op formulier 10-K en andere deponeringen die we doen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. We nemen geen enkele verplichting op ons om dit persbericht, dat betrekking heeft op de datum van vandaag, bij te werken.

Aanvullende informatie en waar u deze kunt vinden

Van tijd tot tijd kan The Hartford haar website gebruiken om belangrijke bedrijfsinformatie te verspreiden. Financiële en andere belangrijke informatie met betrekking tot The Hartford is routinematig toegankelijk via en wordt gepost op onze website op https://ir.thehartford.com. Bovendien kunt u automatisch e-mailmeldingen en andere informatie over The Hartford ontvangen wanneer u uw e-mailadres opgeeft door naar het gedeelte ‘E-mailmeldingen’ op https://ir.thehartford.com te gaan.

Bespreking van niet binnen GAAP gedefinieerde financiële maatstaven

Dit persbericht bevat de kerninkomsten volgens financiële maatstaven die niet zijn afgeleid van algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (‘GAAP’). Het Bedrijf gebruikt de kerninkomsten om beleggers te helpen bij het analyseren van de verwachte impact van de overname op de bedrijfsprestaties van het Bedrijf voor de gepresenteerde perioden. Het Bedrijf is van mening dat de kerninkomsten beleggers voorzien van een waardevolle maatstaf voor de prestaties van de lopende activiteiten van het Bedrijf, omdat hierin trends in onze verzekerings- en financiële dienstverleningsactiviteiten worden onthuld die mogelijk worden verborgen door de opname van het netto-effect van bepaalde gerealiseerde kapitaalwinsten en -verliezen, bepaalde herstructurerings- en overige kosten, integratie- en transactiekosten in verband met een overgenomen bedrijf, pensioenregelingen, verlies bij schulddelging, winsten en verliezen op herverzekeringstransacties, inkomstenbelastingvoordeel door vermindering van de lagere waardering van uitgestelde inkomstenbelastingen, impact van belastinghervorming op netto uitgestelde belastingvorderingen en resultaten van beëindigde bedrijfsactiviteiten. Sommige gerealiseerde kapitaalwinsten en -verliezen worden voornamelijk gedreven door investeringsbeslissingen en externe economische ontwikkelingen, waarvan de aard en timing geen verband houden met de verzekeringstechnische aspecten van ons bedrijf. Dienovereenkomstig zijn de kerninkomsten exclusief het effect van alle gerealiseerde winsten en verliezen (na aftrek van belastingen en de effecten van DAC) die over het algemeen zeer variabel zijn van periode tot periode op basis van de kapitaalmarktomstandigheden. Het Bedrijf is echter van mening dat sommige gerealiseerde kapitaalwinsten en -verliezen integraal verband houden met onze verzekeringsactiviteiten en daarom omvatten de kerninkomsten de netto gerealiseerde winsten en verliezen zoals netto periodieke afwikkelingen in verband met kredietderivaten. Deze netto gerealiseerde winsten en verliezen houden rechtstreeks verband met een tegenwaardepost die is opgenomen in de winst- en verliesrekening, zoals het netto beleggingsresultaat.

Nettoresultaat is de direct vergelijkbare Amerikaanse GAAP-maatstaf voor kerninkomsten. Kerninkomsten moeten niet worden beschouwd als een substituut voor nettoresultaat en weerspiegelen niet de algehele winstgevendheid van de activiteiten van het bedrijf. Daarom is het Bedrijf van mening dat het nuttig is voor beleggers om zowel het nettoresultaat als de kerninkomsten te evalueren bij het beoordelen van de prestaties van het bedrijf. Een kwantitatieve afstemming van het nettoresultaat op de kerninkomsten (-verlies) is niet op toekomstgerichte basis te berekenen, omdat het niet mogelijk is om een betrouwbare prognose te geven van gerealiseerde kapitaalwinsten en -verliezen, die doorgaans aanzienlijk variëren van periode tot periode.

Daar de berekening van de kerninkomsten van het Bedrijf kan verschillen van vergelijkbare maatstaven die door andere bedrijven worden gebruikt, moeten beleggers voorzichtig zijn bij het vergelijken van de kerninkomsten van het Bedrijf met niet binnen GAAP gedefinieerde financiële maatstaven die door andere bedrijven worden gebruikt.

Het Bedrijf maakt gebruik van het nettoresultaat, exclusief integratiekosten en acquisitiegerelateerde lasten, om beleggers te helpen bij het analyseren van de verwachte impact van de overname op de bedrijfsprestaties van het Bedrijf voor de gepresenteerde perioden. Het Bedrijf is van mening dat het een waardevolle maatstaf is om de onmiddellijke impact van kostenbesparingen op de inkomsten te illustreren die de acquisitie naar verwachting zal hebben en die verborgen kunnen worden door acquisitiegerelateerde lasten, inclusief transactiekosten en wijzigingen in de verliesreserves of andere balansposten van Navigators die The Hartford kan opnemen bij het sluiten. Nettoresultaat is de direct vergelijkbare Amerikaanse GAAP-maatstaf.

1 Bron: jaarverslag van 2017 van Navigators op formulier 10-K en kwartaalverslagen op formulier 10-Q gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission en andere informatie verstrekt door Navigators.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
The Hartford
Michelle Loxton, 860-547-7413
michelle.loxton@thehartford.com
of
Beleggers:
The Hartford
Sabra Purtill, 860-547-8691
sabra.purtill@thehartford.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr