09:25 uur 23-08-2018

Pure Diamond Blockchain-technologie – de nieuwe baanbrekende innovatie van de juwelenindustrie

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– De wereldwijde juwelenindustrie heeft zijn focus gericht op een nieuwe Japanse innovatie – in het lab gekweekte diamanten die chemisch, fysisch en optisch identiek zijn aan het natuurlijke product.

Pure Diamond Lab, een in Tokio gevestigd bedrijf, is in staat om diamanten te cultiveren die identieke eigenschappen hebben als de natuurlijk voorkomende diamanten en die daarom in aanmerking komen om te worden gecertificeerd door de GIA (Gemological Institution of America). Deze diamanten worden gekweekt in een gecontroleerde omgeving in de laboratoria van het bedrijf, waarbij gebruik gemaakt wordt van zuiver koolstofmateriaal om ‘feilloze’ in het lab gekweekte diamanten te maken die optische eigenschappen vertonen die superieur zijn aan de natuurlijke diamanten.

Diamanten kunnen gecultiveerd worden in een breed spectrum van kleuren, inclusief kleuren die niet van nature voorkomen, wat zou kunnen betekenen dat de markt van, bijvoorbeeld extreem zeldzame rode en blauwe diamanten, onmiddellijk omvergeworpen zal worden. De Beers Jewelry, een sieradenmaker met een aandeel van ongeveer 30% in de wereldwijde diamantmarkt, heeft deze technologie reeds erkend en in het laboratorium gekweekte diamanten in hun nieuwste collecties opgenomen.

Een belangrijke factor die Pure Diamond Co. Ltd. van hun concurrenten onderscheidt, is hun ontwikkeling van een blockchain-technologie voor de diamantmarkt. Informatie over het cultiveren, verfijnen en beoordelen van in het lab gekweekte diamanten wordt verzameld en gedigitaliseerd, waardoor er een profiel gemaakt wordt dat beschikbaar is voor de eindconsument, zodat de transparantie vergroot en de winkelervaring verbeterd wordt. Het is niet toevallig dat de CTO van het Pure Diamond blockchain-project, de heer Junma Kawasaki is, de beroemde ‘White Hat’-hacker is die in januari Coincheck’s 500 miljoen NEM-hack oploste. De heer Kawasaki is van mening dat het Pure Diamond Blockchain-ontwikkelingsproject “de juiste manier is om blockchains te gebruiken,” en de producent van Pure Diamond Lab, de heer Hideyuki Abe voegt toe dat de technologie “elke diamant van een verhaal voorziet.”

In het lab gekweekte diamanten zoals die van Pure Diamond Lab, zorgen er ook voor dat de wereldwijde diamantindustrie duurzamer en ethischer wordt. Het cultiveren van diamanten in een laboratoriumomgeving verlicht de druk op diamantmijnen, die een bedreiging vormen voor het milieu. Bovendien helpt de Pure Diamond Blockchain-technologie bij het voorkomen van de verspreiding van zogenaamde ‘bloeddiamanten,’ d.w.z. diamanten die gedolven worden in oorlogsgebieden en verkocht worden om verdere conflicten te financieren.

Om het project van in het lab gekweekte diamanten te kunnen uitbreiden, is het bedrijf van plan om de ICO van Pure Diamond Coin (PDC), een cryptocurrency beveiligd door Pure Diamond Farm Singapore te gebruiken voor het financieren van apparatuur en R&D. Naar verluidt wordt twee derde van het harde kapitaal geïnvesteerd ter waarde van 200 miljoen USD. Daarnaast bevindt het bedrijf zich momenteel in de laatste fase van de registratie van het intellectuele eigendom, dat naar verwachting hun positie in de markt voor de in het lab gekweekte diamanten verder zal versterken. Het doel is om de toekomst van de diamantindustrie geleidelijk te veranderen, waardoor het Pure Diamond Blockchain-project opwindend is om in de gaten te houden.

http://purediamond-ico.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Pure Diamond Farm Singapore
Chris yang
contact@purediamond-ico.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr