15:20 uur 23-08-2018

Geweldige opbrengst liefdadigheidsveiling in Kistefos-Museet op 22 augustus: NOK 20,5 miljoen

JEVNAKER, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Museumdirecteur Egil Eide is uiterst verheugd en intens dankbaar jegens alle kunstenaars en galeriehouders voor hun schenkingen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180823005398/nl/

Illustration: The new museum building “Twisted” crosses the river Randselva. The museum building is designed by the prominent architectural firm BIG. (Photo: Business Wire)

Diverse kunstenaars en galeries van internationale allure schonken meer dan 20 werken voor de veiling. Tot de kunstenaars waarvan werken werden geveild, behoorden wereldberoemde namen als Anish Kapoor, Martin Kippenberger, Tony Cragg, Marina Abramović, George Condo, Lari Pittman, Elmgreen & Dragset, Jeppe Hein, Ilya Kabakov en Wilhelm Sasnal.

Alle werken werden verkocht. De drie meest succesvolle waren:
1. Marc Quinn, NOK 2,6 miljoen
2. Anish Kapoor, NOK 2,0 miljoen
3. George Condo, NOK 1,9 miljoen

Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan de financiering van het nieuwe museumgebouw van Kistefos-Museet, “Twisted”, ontworpen door architectenbureau BIG – Bjarke Ingels Group uit Denemarken.

De veilingmeester voor de avond, Francis Outred, hoofd van de afdeling Na-oorlogse en hedendaagde Europese kunst bij ’s werelds grootste veilinghuis, Christie’s, merkt op: “Het was een groot plezier en grote eer voor Christie’s om samen te werken met het Kistefos-museum tijdens de veiling ten bate van Twisted. De geweldige opbrengst van de veiling van vanavond is een weerspiegeling van de kwaliteit van de werken, de gulheid van de schenkers en kopers, en het belang van het Kristefos-museum voor hedendaagse kunst in Noorwegen.”

Kistefos-Museet spreekt haar diepe dankbaarheid uit aan alle kunstenaars en galeriehouders voor hun prachtige schenkingen, en aan alle bieders en kopers.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

 

 

Contacts

Kistefos-Museet
Egil Eide, +47 991 59 760
Museumdirecteur
egil.eide@kistefos.museum.no

Check out our twitter: @NewsNovumpr