10:23 uur 15-08-2018

nieuwe samenwerking itslearning en Google for Education; uitgebreide nieuwe integratie voor betere leerresultaten

BOSTON–(BUSINESS WIRE)–

Koppeling tussen het LMS (leermanagementsysteem) itslearning en G Suite gunstig voor docenten en studenten wereldwijd

itslearning heeft vandaag een samenwerkingsverband aangekondigd met Google for Education en de eerste stap van een uitgebreide roadmap gepresenteerd. Deze mijlpaal sluit aan bij het streven van itslearning naar nog meer efficiency van haar technologie in het onderwijs. De samenwerking brengt veel activiteiten met zich mee op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, verkoop en marketing.

Nu de eerste fase is afgerond zijn de volgende functies beschikbaar:

  1. Gebruik van Google-opdrachtsjablonen voor het snel kopiëren van één enkel Google-bestand voor iedere student.
  2. Eenvoudig beheer van opdrachten binnen de itslearning-omgeving door het uploaden van, of een koppeling leggen naar, documenten in Google Drive.
  3. Mogelijkheid tot samenwerking en het geven van feedback in realtime in Google Docs vanuit het itslearning-opdrachtscherm.
  4. Automatisch beheer van bestandsmachtigingen om te voorkomen dat leerlingen na de deadline wijzigingen aanbrengen in een reeds ingeleverd bestand
  5. Ingeleverde bestanden nakijken, van commentaar voorzien én met een cijfer beoordelen (of m.b.v. rubrics), binnen één scherm.

“We zijn verheugd over de samenwerking met Jonathan Rochelle en het team van Google for Education,” aldus Arne Bergby, CEO van itslearning. “Tijdens onze gesprekken was het al snel duidelijk dat zij onze passie voor onderwijs delen. Onze visie is eenvoudig: ‘s werelds beste integratie van leermanagementsystemen met G Suite creëren. Docenten zullen enthousiast zijn over de ontwikkelingen tot nu toe en versteld staan van wat er nog komen gaat!”

In de loop van 2018 zullen er nieuwe integraties worden geïntroduceerd. De product- en ingenieursteams werken actief samen in een gezamenlijke visie voor een uitgebreide en diepgaande interoperabiliteit. De beste eigenschappen van Google Classroom krijgen een prominente plaats binnen het LMS van itslearning en vice versa. Uiteindelijk zal deze aanpak zorgen voor een krachtige en eenvoudige leeromgeving voor studenten en docenten.

“itslearning deelt de visie van ons team met betrekking tot het ontwikkelen van oplossingen gebaseerd op de feedback van de docent,” aldus Jonathan Rochelle, Product Management Director van G Suite for Education. “We zijn zeer tevreden over de samenwerking met itslearning om ervaringen in het onderwijs verder te verbeteren.”

De tijd van docenten is kostbaar. Maar al te vaak gaat deze op aan administratieve taken, waardoor er minder tijd beschikbaar is om les te geven. Hier komt verandering in. Het gemak en de vertrouwdheid van G Suite for Education, in combinatie met de kracht en pedagogiek van itslearning, zullen de onderwijs-workflows vereenvoudigen en de betrokkenheid van studenten verhogen.

“Dit is een grote doorbraak!” aldus Christine Jackson, docent Wetenschappen 6e klas van Spring Oaks, een middelbare school in Houston, TX. “Fantastisch hoe snel en makkelijk docenten feedback kunnen geven aan studenten!”

Over itslearning

itslearning ondersteunt het onderwijs door middel van technologie die studenten helpt zich optimaal te ontplooien. itslearning is gevestigd in Boston, MA en Bergen, Noorwegen, en levert wereldwijd diensten aan 7 miljoen docenten en studenten. Bezoek ons op https://itslearning.com.

Contacts

itslearning
Charlotte Andrist, 770-310-5244
charlotte@nickelcommpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr