11:25 uur 07-05-2018

Invest in Sharjah gaat in mei een handelsmissie op hoog niveau naar Rotterdam en Amsterdam leiden

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)–

Nieuw tijdperk van handelsrelaties tussen VAE en Nederland aan de horizon

Sharjah, de op twee na grootste economie van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft de laatste voorbereidingen getroffen voor een handelsmissie op hoog niveau naar Nederland, die plaatsvindt op 8 en 9 mei en de steden Amsterdam en Rotterdam aandoet.

Het bezoek van Sharjah komt binnen een paar maanden na een zakelijke rondetafelbijeenkomst georganiseerd door Sharjah. Daaraan namen meer dan 150 investeerders deel die Nederlandse bedrijven uit diverse sectoren vertegenwoordigden die op bezoek waren om nieuwe gebieden van zakelijke belangen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika te verkennen.

Op 8 mei bezoekt de delegatie belangrijke innovatiehubs en -centra in de stad Amsterdam, waaronder het Science Park; het Marineterrein, Growth Tribe en Yes!Delft.

Het door Invest in Sharjah georganiseerde ‘Sharjah Netherlands Business Seminar’ vindt plaats op 9 mei in de Le Jardin-zaal van Hilton Rotterdam in Rotterdam, om Nederlandse beleggers kennis te laten maken met nieuwe zakelijke kansen in een verscheidenheid aan sectoren, waaronder logistiek, toerisme, milieu, gezondheidszorg, onderwijs, media- en digitale producties, en hen scherpe inzichten te bieden in de snelgroeiende zakelijke omgeving van Sharjah.

Op het seminar in Rotterdam zullen participaties te zien zijn van Zijne Eminentie Saeed Ali Yousef Alnowais, VAE, ambassadeur in Nederland; en hoge functionarissen van de Sharjah Investment and Development Authority (Shurooq), Sharjah Media City (Shams), Sharjah Economic Development Department (SEDD), Sharjah Research Technology and Innovation Park en het Sharjah FDI-kantoor.

De bezoekende delegatie zal manieren bekijken om de relatie te optimaliseren door duurzame groei voor beide landen te bevorderen in sleutelsectoren zoals gezondheidszorg, maritieme zaken, voedsel- en waterduurzaamheid, waarin Nederland een aantal van de beste van Europa vertegenwoordigt. Via dergelijke netwerkkansen probeert Sharjah positieve, praktische stappen te bespreken die kunnen worden genomen om levensvatbare investeringsmogelijkheden te openen voor Nederlandse bedrijven om te groeien in of deel te nemen aan de zakelijke gemeenschap van het emiraat.

De handelsrelaties van de VAE met Nederland zijn meer dan 60 jaar geleden gesmeed. Tegenwoordig zijn de VAE de thuisbasis van meer dan 7.500 Nederlanders en 250 Nederlandse bedrijven, waaronder ABN Amro, AkzoNobel, Boskalis, ING, Unilever, Philips, Shell, Van Oord en Vopak.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

SHUROOQ
Mousa Nimer, +971 50 737 6154
m.nimer@nncpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr