09:40 uur 30-04-2018

Envilope – de digitale evolutie van de envelop

GIBRALTAR–(BUSINESS WIRE)– Men zegt dat privacy tot het verleden behoort. Envilope, een in Gibraltar gevestigd blockchainbedrijf, gelooft dat privacy de toekomst is. Gezien de regelmaat waarmee er bedrijven en instellingen in het nieuws zijn vanwege datalekken en informatielekken die miljoenen gebruikers treffen, lijken privacy en controle over berichten nu net zo verouderd als zegellak en perkament.

Envilope geeft echter een nieuwe definitie van digitale privacy met ‘s werelds eerste postdienst die op een blockchain is gebaseerd.

“Duizenden jaren lang is het zo geweest dat wat privé was, in een envelop werd verstuurd”, aldus Mark Allardyce, oprichter en voorzitter van de Envilope Group. “Daarna kwamen de fax, de e-mail, de sms en sociale media. Waar is de envelop gebleven nu we er meer behoefte aan hebben dan ooit? Wij willen een nieuw idee terugbrengen, de terugkeer naar privacy en controle.”

Envilope is een virtuele envelop op basis van een blockchain waarmee e-mails, digitale bestanden of beveiligde berichten onmiddellijk vergrendeld kunnen worden verzonden die documenten, tekst, afbeeldingen, audio, video en vrijwel elk ander bestandstype bevatten. Elke keer als de inhoud van een bericht wordt geleverd, ontvangen, geopend, gelezen en gecontroleerd binnen een Virtual Envilope, wordt er een onveranderlijk bewijsspoor op de Ethereum-blockchain vastgelegd. Dit proces, dat Blockstamping wordt genoemd, maakt Blockchain Recorded Deliveries aan.

Alleen de beoogde ontvanger kan een Envilope openen – en dat alleen nadat de algemene voorwaarden van de afzender zijn geaccepteerd. Als de verzender het vermoeden heeft dat er een inbreuk op de privacy heeft plaatsgevonden, kunnen de bestanden op commando onmiddellijk worden vernietigd.

Denk aan een typische werkdag. Er worden e-mails verzonden, waarvan sommige zeer vertrouwelijke informatie bevatten. Wanneer er gevoelig materiaal naar de verkeerde persoon wordt doorgestuurd, verbreekt dat de vertrouwelijkheid, worden er bedrijfsgeheimen onthuld en brengt dit transacties, relaties en carrières in gevaar.

Met Envilope kunnen berichten of bestanden die ten onrechte naar de verkeerde persoon zijn gestuurd, onmiddellijk worden vernietigd. De privacy en beveiliging van en controle over e-mails en hun inhoud berusten uitsluitend bij de afzender. Weet te allen tijde wie uw digitale inhoud heeft en wanneer en waar deze is.

“Bedrijven in de juridische, financiële, verzekerings-, telecom- en gezondheidssector, alsmede overheidsinstellingen en anderen hebben al interesse getoond voor Envilope”, aldus dhr. Allardyce. “Naar schatting is er een doelgroep van meer dan 100 miljoen potentiële gebruikers voor Envilope, alsmede een grote, groeiende markt in de B2B-sector.”

Hoewel het bedrijf te vergelijken is met spelers in vier sectoren – op het gebied van beveiligde berichtenuitwisseling, beveiligde e-mails, digitale handtekeningen en data rooms – is geen van de concurrenten met Envilope te vergelijken. Envilope heeft de oplossingen van elk van deze sectoren samengebracht in een unieke, geïntegreerde cloudservice. In combinatie met de status van door de Britse overheid goedgekeurde Crown Service Supplier die versleuteling van militaire kwaliteit biedt, zowel in transit als in rust, waarbij de inhoud van elke gebruiker continu wordt gevolgd, gecontroleerd en beveiligd, bevindt Envilope zich in een unieke positie om te profiteren van een markt die op zoek is naar herstel van privacy op het gebied van communicatie.

Het bedrijf lanceert op 7 mei 2018 een symbolische verkoopsessie ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling en het op de markt brengen van de service. Ga voor meer informatie naar tokensale.envilope.com.

Over Envilope

Envilope is een virtuele envelop op basis van een blockchain waarin u veilig e-mails, digitale dossiers of berichten kunt verzenden die tekst, afbeeldingen, audio, video of om het even wat bevatten dat online verzonden worden kan. Envilope biedt afzenders ongekende privacy en controle over hun inhoud, inclusief wat betreft wie deze bekijkt, wanneer en waar. Alleen de beoogde ontvanger kan een Envilope openen – en dat alleen nadat de algemene voorwaarden van de afzender zijn geaccepteerd. Als u ooit het vermoeden heeft dat er een inbreuk op de privacy heeft plaatsgevonden, kunt u de inhoud van wat u verzonden hebt onmiddellijk vernietigen, ongeacht hoe vaak het gedeeld of doorgestuurd is.

Ga naar: tokensale.envilope.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Envilope
Mark Allardyce
media@envilope.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr