11:03 uur 19-04-2018

LEGO® Education en FIRST® onthullen sets met ruimtevaartthema voor nieuw FIRST LEGO League Jr.- en FIRST LEGO League-seizoen

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– Vandaag hebben LEGO® Education en FIRST op het FIRST® kampioenschap in Houston twee nieuwe, exclusieve ruimtevaartsets onthuld om deelnemers aan het FIRST® LEGO® League Jr.- en FIRST® LEGO® League-seizoen van 2018-2019 te inspireren. De programma’s voor het nieuwe seizoen hebben de thema’s ‘MISSION MOON℠’ en ‘INTO ORBIT℠’ en hebben als doel de nieuwsgierigheid van leerlingen voor ruimteverkenning en wetenschappelijke ontdekkingen aan te wakkeren, terwijl ze hun vaardigheden en ervaring op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) verder ontwikkelen. De leerlingen krijgen een ruimtevaartuitdaging, die is ontworpen in samenwerking met astronauten en ruimtevaartexperts, en zullen daarbij gebruik moeten maken van verschillende LEGO Education-oplossingen, waaronder de FIRST LEGO League Jr. Inspire-set en de FIRST LEGO League Challenge-set met ruimtevaartthema, LEGO Education WeDo 2.0 en LEGO® MINDSTORMS® Education EV3.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180418006365/nl/

LEGO® Education and FIRST® Unveil Space-Themed Sets for New FIRST LEGO League Jr. and FIRST LEGO Lea ...

LEGO® Education and FIRST® Unveil Space-Themed Sets for New FIRST LEGO League Jr. and FIRST LEGO League Season (Photo: Business Wire)

“Bij LEGO Education zijn we ervan overtuigd dat de vaardigheden die worden gestimuleerd door leuke ontwikkelingsprogramma’s, zoals de programma’s die we samen met FIRST ontwikkelen, kinderen laten inzien dat iedereen het in zich heeft om te innoveren,” aldus Esben Stærk Jørgensen, president van LEGO Education. “We kijken ernaar uit om te zien welke FIRST LEGO League Jr.- en FIRST LEGO League-projecten er door kinderen van over de hele wereld worden gemaakt met LEGO Education-oplossingen en de nieuwe MISSION MOON℠- en INTO ORBIT℠-materialen.”

“We vieren het 20-jarig bestaan van FIRST LEGO League en zijn verheugd om terug te keren naar het ruimtevaartthema waar het ooit allemaal mee begon,” zegt Kim Wierman, programmadirecteur bij FIRST. “Onze eerste lichting deelnemers kan nu zien hoe hun eigen kinderen met veel plezier STEM ontdekken.”

LEGO Education en FIRST stimuleren de belangstelling van jongeren voor wetenschap en technologie

LEGO Education biedt praktisch lesmateriaal waarmee iedere student succesvol kan zijn. Dankzij de samenwerking met FIRST, een internationale, K-12 non-profitorganisatie die is opgericht om de belangstelling van jongeren voor wetenschap en technologie te stimuleren, kunnen kinderen van 6 tot 16 jaar* praktijkproblemen oplossen door middel van innovatieve, praktische leermiddelen en thema-uitdagingen.

Aan de FIRST LEGO League Jr. MISSION MOON℠ Challenge van 2018-2019 zullen meer dan 86.000 kinderen van 6 tot 10 jaar* uit 41 landen deelnemen. De teams bouwen met de jaarlijkse Inspire-set een model dat binnen het thema van de uitdaging valt en gebruiken LEGO® Education WeDo 2.0 om het model te laten bewegen.

Aan de FIRST LEGO League INTO ORBIT℠ Challenge van 2018-2019 zullen meer dan 280.000 kinderen van 9 tot 16 jaar* uit bijna 90 landen meedoen, waarbij ze de veeleisende ruimtevaartbranche gaan verkennen, onderzoeken en innoveren. De teams zullen een autonome LEGO® MINDSTORMS®-robot ontwerpen, bouwen en programmeren om een reeks missies met ruimtevaartthema uit te voeren op een speelveld. Ze zullen bovendien een probleem onderzoeken waar ze tegen aanlopen en een innovatieve oplossing voor dat probleem bedenken.

De FIRST-teams gaan uit van de FIRST-kernwaarden die zich richten op teamwork, ontdekken en plezier beleven. De herhalende handelingen tijdens het hele seizoen zijn een inleiding tot het technische ontwerpproces. Ga voor meer informatie over FIRST, FIRST LEGO League Jr. en FIRST LEGO League naar www.firstinspires.org

(*leeftijden variëren per land)

Over LEGO Education

LEGO Education biedt praktische leerervaringen en onderwijsoplossingen op basis van LEGO-bouwstenen. Onze oplossingen stellen alle leerlingen in staat successen te behalen door hen aan te moedigen actieve, samenwerkingsgezinde leerlingen te worden, vaardigheden op te bouwen voor uitdagingen in de toekomst en een positieve houding te stimuleren ten opzichte van het leren.

LEGO en het LEGO-logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. ©2018 The LEGO Group.

Originalsprogsudgaven af denne bekendtgørelse er den officielle, autoriserede version. Oversættelserne er kun tænkt som en hjælp og bør sammenholdes med kildesprogsteksten, der som den eneste er juridisk bindende.

 

Contacts

LEGO Education Global Communications
Kari Sherrodd, +1 860-835-6510
kari.sherrodd@LEGO.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr