19:17 uur 18-04-2018

Athora Holding Ltd. neemt Generali Belgium N.V. over

PEMBROKE, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Athora Holding Ltd. (samen met haar dochterondernemingen, “Athora”) kondigde vandaag aan dat het Generali Belgium N.V. (“Generali Belgium”) zal overnemen, de in België gevestigde dochteronderneming van de internationale verzekeringsgroep Assicurazioni Generali S.p.A. Met de transactie is een bedrag van ongeveer 540 miljoen euro in contanten gemoeid.

Generali Belgium is vandaag de elfde grootste verzekeraar in België en verstrekt een breed aanbod verzekeringsmogelijkheden aan retail en zakelijke klanten via een netwerk van meer dan duizend onafhankelijke makelaars. Het bedrijf bedient de Belgische markt met een uitgebreid aantal producten: enkelvoudige- en periodieke premiespaarregelingen, pensioen- en beleggingsproducten voor levensverzekeringen en schadeverzekeringen voor motoren, huiseigenaren en huurders. Generali Belgium heeft ongeveer 420.000 klanten die geholpen worden door 430 werknemers. De bruto premieomzet bedroeg meer dan 640 miljoen euro in 2017, met totale activa van 5.3 miljard euro. De overname zal naar verwachting rond zijn in het vierde kwartaal van 2018, onder voorbehoud van goedkeuring van de wetgevende autoriteiten.

Michele Bareggi, Group Managing Partner bij Athora zegt: “Sinds onze succesvolle kapitaalverhoging in april 2017 hebben wij onze aanwezigheid in Europa snel uitgebreid. Naast het lanceren van onze business met de overnames van Delta Lloyd Lebensversicherung in 2015 en Aegon Ireland eerder deze maand, is deze transactie een andere belangrijke stap in de richting van ons doel om de voornaamste Europese verzekeringsconsolidatie- en levensherverzekeringspartner te worden. België is al van het begin een belangrijke markt voor Athora en Generali Belgium past perfect in onze strategie en groeiplannen in Europa.”

In april 2017 ontving Athora bindende toezeggingen via een private plaatsing van gemeenschappelijke aandelen. Deze toezeggingen vertegenwoordigden ongeveer 2.2 miljard euro van wereldwijde institutionele beleggers en is bedoeld om Athora’s bestaande zakelijke activiteiten te ondersteunen en haar kapitaalverbintenissen en herverzekeringstransacties in de Europese verzekeringsmarkt.

Met de overname van Generali Belgium, hun sterk managementteam en stevige marktpositie, verkrijgt Athora een platform voor consolidatie in België, waarbij het zich toespitst op de ontwikkeling van de levensverzekeringen voor consumenten en schadeverzekeringen voor bedrijven, en de aggregatie van de traditionele levensverzekeringsportefeuilles.

Mr. Bareggi vult aan: “Wij zien enorme kansen in België om verzekeraars te helpen bij het aanpakken van uitdagingen binnen hun bedrijf met behulp van ons aandelenkapitaal en herverzekeringsmogelijkheden.”

De overname van Generali België is Athora’s eerste overname van een schadeverzekeringsbedrijf, maar bouwt voort op een sterk schadeverzekering trackrecord van de strategische partner van Athora, Apollo Global Management LLC (NYSE: APO) (samen met haar dochterondernemingen, “Apollo”). De huidige schadeverzekeringsinvesteringen van Apollo zijn onder andere Tranquilidade (Portugal), Amissima (Italiëen) en Catalina Holdings (Verenigde Staten en Europa).

Goldman Sachs International en Mediobanca waren de financiële adviseurs en Allen & Overy diende als juridisch adviseur van Athora.

###

Over Athora Holding Ltd.

Athora is, dankzij haar dochterondernemingen, een specialist in het aanbieden van oplossingen in de Europese verzekeringsmarkt. Het bedrijf biedt verzekeraars oplossingen bij acquisities, de overdracht van portefeuilles en herverzekeringsmogelijkheden, om kapitaal, managementcapaciteiten of bedrijfsmiddelen beschikbaar te maken. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athene Lebensversicherung AG, gevestigd in Wiesbaden, Duitsland, Aegon Ireland plc, gevestigd in Dublin, Ierland en Athora Life Re Ltd, gedomicilieerd in Bermuda. De Athora groep heeft meer dan 400 medewerkers, 300.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer 10 miljard euro. Voor meer informatie: www.athora.com.

 

Contacts

Athora media contact
Alle markten behalve Duitsland en Benelux:
Kate Campbell
Group Head of Corporate Affairs
+353 1 688 0357
kate.campbell@athora.com
of
Benelux:
Charlotte Hente
Edelman
+32 2 227 53 08
athora@edelman.com
of
Duitsland:
Andrea Maibaum
Hering Schuppener
+49 69 921 874 26
amaibaum@heringschuppener.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr