09:58 uur 29-03-2018

Acathia Capital: Benelux Life Run-Off SCS rondt overname van ABN AMRO Life Capital België af

LUXEMBURG – (BUSINESS WIRE) – Benelux Life Run-Off SCS heeft vandaag de afronding aangekondigd van de overname van ABN AMRO Life Capital Belgium NV (“AALCB”), de Belgische levensverzekeringsdochter van ABN AMRO, na ontvangst van de relevante goedkeuringen.

Benelux Life Run-Off SCS werd opgericht door Acathia Capital als het eerste run-off platform voor levensverzekeringsmaatschappijen en levensverzekeringsportefeuilles in België, waarbij AALCB de eerste acquisitie was.

Monument Re heeft als enige investeerder het volledige eigendomsrecht van de Benelux Life Run-Off SCS en AALCB om het potentieel van het bedrijf op de Belgische markt verder te ontsluiten. AALCB wordt hernoemd naar Monument Assurance Belgium N.V.

Acathia Capital: Benelux Life Run-Off SCS Completes Acquisition of ABN AMRO Life Capital Belgium

LUXEMBOURG–(BUSINESS WIRE)– Benelux Life Run-Off SCS announced today the completion of its acquisition of ABN AMRO Life Capital Belgium N.V. (“AALCB”), the Belgian life insurance subsidiary of ABN AMRO, after having received the relevant regulatory approvals.

Benelux Life Run-Off SCS was established by Acathia Capital as the first run-off platform for life insurance companies and life insurance portfolios based in Belgium, with AALCB being its first acquisition.

Monument Re as sole investor has full ownership over Benelux Life Run-Off SCS and AALCB with the purpose of further unlocking the potential of the company in the Belgian market. AALCB will be renamed into Monument Assurance Belgium N.V.

Thomas Schmitt, Managing Partner of Acathia Capital said: “After having already implemented a life run-off platform in Germany, this success demonstrates that the business model life run-off also works in other Continental European markets. It adds further to Acathia’s unique track record of providing trouble-free exit solutions to insurers with maximum transaction certainty.”

About Monument Re
Monument Re Limited (“Monument Re”) was established in 2016 and is licensed by the Bermuda Monetary Authority as a Class E reinsurer. Monument Re acts as a reinsurer and acquirer of asset-intensive European insurers looking to improve their capital efficiency through a strategy of reinsurance and/or acquisition.

To learn more, please visit www.monumentregroup.com.

About Acathia Capital
Acathia Capital GmbH is an investment firm specialized on the European financial services sector. It has a strong track record in insurance run-off, both in life and non-life. Acathia lead managed among others: the acquisition of DARAG from AIG, today a leading German life run-off platform after the acquisitions of the German branch of Baloise, ARAG Leben and a German pension fund of AXA; and the acquisition of Ageas Lebensversicherung from Ageas Insurance, today active as MyLife in Germany.

To learn more, please visit www.acathia.com.

 

Contacts

Acathia Capital
Theda Hohn
E-Mail: theda.hohn@acathia.com
Phone: +49 69 742225 70

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr