10:10 uur 23-03-2018

Zwitsers wearablemerk MyKronoz breekt wereldwijde records met haar hybride smartwatch ZeTime, op de achtergrond van een uitdagende Baselworld 2018

Crowdfundingcampagnes voor ZeTime hebben in minder dan een jaar een duizelingwekkend bedrag van $ 8 miljoen opgehaald

GENEVA–(BUSINESS WIRE)– Op de achtergrond van een verkleinde Baselworld 2018 maakt MyKronoz, het voornaamste horlogemakerijmerk voor de slimme generatie, vandaag de recordbrekende crowdfundingresultaten bekend van haar hybride smartwatch ZeTime, met meer dan $ 8.000.000 opgehaald in minder dan een jaar tijd. Het internationale succes van de unieke en baanbrekende vlaggenschip wearable wordt gevolgd door de release van een nieuwe digitale videocampagne: ‘I’m a watch; I’m a smartwatch’.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180323005156/nl/

MyKronoz ZeTime Petite & Regular top $8M in crowdfunding (Photo: Business Wire)

MyKronoz ZeTime Petite & Regular top $8M in crowdfunding (Photo: Business Wire)

Na een historische Kickstarter-campagne van 35 dagen die werd gelanceerd in maart 2017, heeft ZeTime sindsdien haar crowdfundingtraject voortgezet op de meest diverse internationale en lokale platforms: Indiegogo, Makuake in Japan, Zec Zec in Taiwan, Wadiz in Korea en op de toonaangevende Chinese e-commerce website JD.com. Voortbouwend op dit online momentum heeft MyKronoz met succes zendingen verricht naar meer dan 100 landen naar praktisch 40.000 geldschieters, die hun hybride smartwatch elke dag met trots dragen. Bovendien is ZeTime nu verkrijgbaar bij Amazon en bij de meest prestigieuze offline detailhandelaren wereldwijd.

“Met ZeTime hebben we een nieuwe standaard weten te creëren: het enige hybride draagbare apparaat dat de traditionele horlogelliefhebbers en de adepten van aangesloten apparaten perfect verenigt,” aldus Boris Brault, CEO van MyKronoz. Hij voegt eraan toe: “Onze sterke elektronische achtergrond in combinatie met ons Zwitserse DNA geeft ons een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de horloge- en wearables-industrie om consumentgerichte en mooi ontworpen producten te ontwikkelen. In een context van onzekerheid die weegt op de horlogemarkt, en hoewel de meeste makers van wearables dit jaar niet aanwezig zijn op Baselworld, ben ik ervan overtuigd dat we de juiste strategie ontwikkelen. We combineren ontwerp, functies en betaalbare prijzen om onze bedrijfsgroei te verzekeren en een leidende positie te verwerven.”

De jonge Zwitserse uitdager, die opnieuw zijn bereidheid bevestigt om een gevestigde industrie te verstoren, zet de consument in het middelpunt van haar strategie voor productontwikkeling en -innovatie terwijl het bedrijf tegelijkertijd leert van de zwakheden van de traditionele horlogemakers.

Om de betrokkenheid van de consument en de wereldwijde merkbekendheid te vergroten, heeft MyKronoz zojuist de leuke videoserie ‘I’m a watch; I’m a smartwatch’ uitgebracht. De 6 afleveringen, die deze week op sociale platforms debuteren, laten twee rivaliserende eigenzinnige personages zien die respectievelijk het horloge en de smartwatch personifiëren.

Over ZeTime:
‘s Werelds eerste hybride smartwatch met mechanische wijzers op een kleurentouchscreen, ZeTime combineert het klassieke ontwerp van een traditioneel Zwitsers uurwerk met de meest geavanceerde functies van een smartwatch. MyKronoz’s eigen ‘Smart Movement’-technologie zorgt ervoor dat de altijd werkende wijzers van de ZeTime maximaal 30 dagen kunnen functioneren op een enkele lading; de primaire functie van het horloge – de tijd aanwijzen – wordt hierdoor altijd gegarandeerd. Met een verkoopprijs vanaf $ 199 is het hybride apparaat verkrijgbaar in twee verschillende kastgrootten (39 mm en 44 mm) en displays (1,05 inch en 1,22inch). ZeTime beschikt over drie collecties met verschillende horlogekastafwerkingen en -banden om een breed publiek aan te spreken. MyKronoz, opgericht in januari 2013, is een Zwitsers bedrijf gevestigd in Genève dat wearables ontwerpt en ontwikkelt die zijn bedoeld om de verbonden ervaring van de slimme generatie uit te breiden en te vergemakkelijken. MyKronoz combineert de essentie van de horlogemakerijtraditie met innovatieve technologie en biedt een volledig assortiment betaalbare en stijlvolle wearables, vanaf slechts $ 39, verdeeld over 4 productcategorieën: activiteitstrackers, smartwatches, hybride smartwatches en horlogetelefonen, allemaal compatibel met iOS en Android. Aanwezig in meer dan 40 landen bij de grote detailhandelaren en partners over de hele wereld (Orange, Auchan, Carrefour, Amazon, Best Buy …), heeft MyKronoz meer dan 3 miljoen producten verkocht en zichzelf gevestigd als een krachtige concurrent voor zowel tech- als traditionele horlogemakers.

Met $ 8 miljoen bijeengebracht in crowdfunding zijn MyKronoz en ZeTime uitgegroeid tot het meest gefinancierde Europese bedrijf in de geschiedenis van Kickstarter, de meest gefinancierde hybride smartwatch en het meest gefinancierde product van 2017.

Over ons:
MyKronoz, opgericht in januari 2013, is een Zwitsers bedrijf gevestigd in Genève dat wearables ontwerpt en ontwikkelt die zijn bedoeld om de verbonden ervaring van de slimme generatie uit te breiden en te vergemakkelijken. MyKronoz combineert de essentie van de horlogemakerijtraditie met innovatieve technologie en biedt een volledig assortiment betaalbare en stijlvolle wearables, vanaf slechts $ 39 en verdeeld over 4 productcategorieën: activiteitstrackers, smartwatches, hybride smartwatches en horlogetelefonen, allemaal compatibel met iOS en Android.
Aanwezig in meer dan 40 landen bij de grote detailhandelaren en partners over de hele wereld (Orange, Auchan, Carrefour, Amazon, Best Buy …), heeft MyKronoz meer dan 3 miljoen producten verkocht en zichzelf gevestigd als een krachtige concurrent voor zowel tech- als traditionele horlogemakers.

MyKronoz maakt deel uit van BOW Group, een wereldwijde speler in het Internet of Things (IoT) dat wereldwijd actief is in de markten voor wearables, connected vehicles en smart homes. In juli 2015 bracht BOW € 10 miljoen bijeen via NextStage AM in de serie A-financieringsronde en sloot de onderneming in november 2017 haar serie B-financiering van $ 23,5 miljoen onder leiding van PM Equity Partner, het corporate venture fonds van Philip Morris International.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

MyKronoz
Media:
Annabel Corlay
press@mykronoz.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr