07:57 uur 09-03-2018

I4MS gaat digitalisering van het MKB in de Europese productiesector bevorderen

De ICT for Manufacturing SMEs (I4MS) bereikt zijn derde fase met een investering van € 33 miljoen om concurrentievermogen van industriële MKB-ondernemingen te vergroten

BARCELONA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Opgericht door de Europese Commissie in 2013 om het concurrentievermogen van het MKB in het digitale tijdperk te vergroten, ICT Innovation for Manufacturing SMEs (I4MS) begint aan zijn derde fase om de digitale innovatie van industriële KMO-ondernemingen in Europa te bevorderen.

Het doel van I4MS is ervoor te zorgen dat het MKB in Europa ten volle kan profiteren van digitale innovaties om de producten te upgraden, de processen te verbeteren en de bedrijfsmodellen aan te passen aan de uitdagingen van het digitale tijdperk.

In de derde fase staat een wereldwijd budget van € 33 miljoen ter beschikking dat zal worden toegevoegd aan de bijna € 110 miljoen die al zijn geïnvesteerd sinds 2013, om het MKB technologische en financiële steun te bieden om te experimenteren met verschillende ICT-ontsluitingstechnologieën en gedigitaliseerde Industry 4.0-processen. Met de financiering kunnen MKB-ondernemingen en technologieproviders kleinschalige experimenten uitvoeren om digitale innovaties te testen, waardoor een win-winsituatie ontstaat voor de verschillende betrokken partijen.

I4MS heeft vier nieuwe projecten gefinancierd die zijn gericht op vier technologische gebieden: cloudgebaseerde HPC-simulatie (www.cloudifacturing.eu), robotica (www.l4ms.eu), additive manufacturing (www.amable.eu) en cyberfysieke en Internet of things (www.midih.eu). De projecten lanceren negen open oproepen voor experimenten in 2018 en 2020.

De I4MS-experimenten breiden de recente vorderingen van ICT uit buiten de traditionele Europese productiesectoren tot andere industriële sectoren waarin het efficiënte gebruik van geavanceerde ICT het MKB in staat zou stellen een grotere rol te spelen.

De derde fase van I4MS zal een online gemeenschap hebben om de samenwerking voor digitale transformatie te bevorderen: de Disruptors Awards, die de beste experimenten met ICT-technologieën zullen selecteren, en de Skills Observatory, die een overzicht biedt van alle digitale vaardigheden en trainingsmaterialen gericht op robotica, HPC, IoT, additive manufacturing en CPS.

I4MS biedt ook belangrijke branche-evenementen zoals het Mobile World Congress dat in de laatste week van februari in Barcelona werd gehouden. De aanwezigheid van I4MS was gericht op verschillende door de industrie aangestuurde activiteiten die werden gecreëerd om de kansen van I4MS aan het publiek van het Mobile World Congress te communiceren.

I4MS wordt gecoördineerd door Mobile World Capital Barcelona Foundation, FundingBox Accelerator, Foreningen MADE, FIWARE Foundation EV en Axencia Galega de Innovación.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

I4MS
Communication Executive van Mobile World Capital Barcelona
Silvia Valcarcel , M+34-677-507-144
T+34-93-515-7359
svalcarcel@mobileworldcapital.com
A Roc Boronat 117, 08018 Barcelona, Spanje

Check out our twitter: @NewsNovumpr