16:18 uur 07-03-2018

Organisaties onder druk: meer vertrouwen in authenticatiemethoden voor consumentensites dan in eigen maatregelen

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Meer dan de helft van de IT-professionals (54%) is van mening dat authenticatiemethoden die worden aangeboden op consumentensites zoals Facebook en Amazon, beter zijn dan de methoden die zij binnen hun organisatie gebruiken. 70 procent van de IT-professionals vindt dat deze authenticatiemethodes ook binnen organisaties voor veilige toegang kunnen zorgen. Zo blijkt uit de Identity and Access Index van Gemalto, wereldleider op het gebied van digitale beveiliging, waarvoor meer dan 1.000 IT-managers zijn ondervraagd. 64 procent van de IT-managers overweegt authenticatiemethodes voor consumentensites te implementeren voor cloudapplicaties.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20180306005848/nl/

(Photo: Gemalto)

(Photo: Gemalto)

Het aantal cloudapplicaties neemt in veel organisaties toe. IT-managers willen de authenticatiemethodes verbeteren en het gebruikersgemak behouden. Een oplossing wordt door het IT-management gezien in het ‘consumentiseren’ van het aanmeldproces. Maar een overstap naar authenticatiemethoden voor consumenten verloopt niet geheel zonder zorgen, 92 procent van het IT-management is bezorgd over werknemers die persoonlijke referenties voor hun werk hergebruiken. Dit komt omdat een meerderheid van de organisaties geen two-factorauthenticatie heeft geïmplementeerd (61 procent), waardoor het netwerk kwetsbaar is voor cybercriminelen.

“Deze bevindingen tonen duidelijk aan dat IT-managers moeite hebben om een evenwicht te vinden tussen de behoefte aan een eenvoudige login-ervaring en de beveiliging,” zegt Dirk Geeraerts, data en identity expert bij Gemalto. “Hoewel het nodig is om inloggen gemakkelijker te maken voor werknemers, is de juiste balans tussen beveiliging en eenvoud lastig te bereiken. IT-managers doen er goed aan om de risico’s en kwetsbaarheden te achterhalen die verband houden met de verschillende toepassingen die in hun organisatie worden gebruikt. Om vervolgens het toegangsbeleid in de vorm van authenticatiemethodes te gebruiken om de risico’s te beperken. Op deze manier kunnen ze zorgen voor een gemakkelijke inlogervaring voor hun gebruikers, terwijl ze toch de toegangsbeveiliging behouden. ”

Beveiliging toegang cloud blijft een aandachtspunt
Door de populariteit van werken op afstand is er meer aandacht voor de cloud en een veilige toegang tot applicaties in organisaties. Hierdoor gelooft 94 procent van de IT-managers dat cloud toegangsbeheer een integraal onderdeel is van het gebruik van cloudapplicaties. 62 procent is van mening dat cloud toegangsbeheer het inlogproces voor gebruikers kan vereenvoudigen. Daarnaast geeft 72 procent aan dat ze een cloud toegangsoplossing overwegen om kans op grootschalige inbreuken te verminderen. Ineffectief cloud beheer kan volgens negen van de tien IT-managers leiden tot problemen, met bijvoorbeeld de beveiliging (52%) of een inefficiënte inzet van IT-personeel (39%) of hogere operationele overheadkosten en IT-kosten (38%). Ondanks dat IT-managers het belang inzien van de beveiliging van cloudapplicaties heeft slechts drie op de zevenentwintig bedrijven de toegang beschermt met two-factorauthenticatie.

“De groei van het aantal cloudapplicaties biedt bedrijven veel voordelen, maar maakt het beveiligen lastiger door de grote variëteit aan apps,” vervolgt Geeraerts. “Zonder goede access management tools is het risico op hacks groter en de kans dat deze worden opgemerkt kleiner. Dat zet een rem op de mate waarin organisaties kunnen inzetten op de cloud.”

Aanvullende bronnen:

• Bezoek de IAMI-website voor meer informatie, waaronder het volledige rapport, infographic en regionale gegevens.

• Gemalto organiseert op 8 maart een webinar over trends in Identiteits- en Toegangsbeheer: de Consumerization of Enterprise Security. Klik hier om te registreren.

• Klik hier voor meer informatie over de oplossingen voor toegangsbeheer van Gemalto.

Over Gemalto
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld. Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt. Gemalto’s oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten. Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

 

Contacts

Meer informatie
Gemalto
Marcommit
Lotte Monster, 035-5822730
gemaltoidp@marcommit.nl

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr