11:31 uur 28-02-2018

Landsvirkjun voorziet in energie om de aanhoudende groei van Advania Data Centers te verzekeren

REYKJAVÍK, IJsland–(BUSINESS WIRE)– Landsvirkjun en het technologiebedrijf Advania Data Centers hebben een energiekoopovereenkomst getekend voor de levering van 30 MW aan het datacenter van Advania in Reykjanesbær. Er worden inspanningen geleverd om de datacentercampus uit te breiden en Advania Data Centers verwacht in de nabije toekomst haar activiteiten in IJsland te verdrievoudigen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20180227006827/nl/

Landsvirkjun provides power to secure the continued growth of Advania Data Centers (Photo: Business ...

Landsvirkjun provides power to secure the continued growth of Advania Data Centers (Photo: Business Wire)

Met de energiekoopovereenkomst kan Advania Data Centers voldoen aan de almaar toenemende vraag naar hoogwaardige computer- en gespecialiseerde blockchain-technologiediensten.

Het IJslandse klimaat en hernieuwbare energie dragen bij aan een gunstig klimaat voor datacenters in IJsland. Het feit dat het datacenter gematigde koude lucht gebruikt om de apparatuur te koelen is een bijzonder aantrekkelijke eigenschap voor buitenlandse klanten van Advania Data Centers. Deze natuurlijke ‘vrije luchtkoeling’ betekent dat de datacenters geen grote hoeveelheden energie hoeven te gebruiken om de apparatuur te koelen, wat de PUE minimaliseert. Daarom is het efficiënter om de datacenters in IJsland te exploiteren dan elders het geval zou zijn.

De energie wordt geleverd via het huidige netwerk van krachtcentrales van Landsvirkjun, bestaande uit 14 waterkrachtcentrales, drie geothermische stations en twee windturbines. Landsvirkjun breidt momenteel het Búrfell-waterkrachtstation uit om te voldoen aan de groeiende vraag naar hernieuwbare energie in IJsland.

Hörður Arnarson, CEO van Landsvirkjun:

“De samenwerking met Advania Data Centers is een geslaagde onderneming en het is een genoegen om het voortdurende succes van het bedrijf te zien. Het succes van het bedrijf heeft de groei van een nieuwe en innovatieve industrie in IJsland mogelijk gemaakt, dat een concurrerende prijs voor de energie betaalt. IJsland is een ideale omgeving voor de exploitatie van datacenters, en de verkoop van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen versterkt de eigen activiteiten van Landsvirkjun, terwijl de verdere groei van de informatietechnologiesector in IJsland erdoor ondersteund wordt.”

Eyjólfur Magnús Kristinsson, CEO van Advania Data Centers:

“We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in expertise en technische capaciteiten om klanten met een behoefte aan high-density hosting beter van dienst te zijn en dit heeft de positie van het bedrijf in een zeer concurrerende omgeving versterkt. Onze klanten zien de voordelen van de energiebesparingen die gepaard gaan met de natuurlijke luchtkoeling van computerapparatuur in het datacenter. Een succesvolle samenwerking met Landsvirkjun is een van de redenen waarom Advania Data Centers haar snelle groeiritme, dat de afgelopen jaren is ingezet, voort zal zetten. Het vermogen om te voldoen aan de aanhoudende vraag van de klant naar een betere dienstverlening in IJsland is nu verzekerd voor onze volgende groeifase.”

Advania Data Centers:

Advania Data Centers is een technologiebedrijf op het gebied van High Performance Computing, blockchain-technologie en high-density computerhosting. Het HPC-team van Advania bestaat uit experts die toezicht houden op de werking van HPC-omgevingen en HPC-taken voor onze klanten en leidt toonaangevende organisaties op het gebied van productie, technologie, wetenschap en andere industrieën over de hele wereld.

Landsvirkjun:

Landsvirkjun is eigendom van de IJslandse staat en produceert elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen; hydro-elektrische energie, aardwarmte en windenergie. Langlopende overeenkomsten, concurrerende prijzen, ongeëvenaarde leveringszekerheid, uitstekende kabelconnectiviteit naar Europa en Noord-Amerika en een koel klimaat maken IJsland tot een ideale locatie voor datacenters.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Landsvirkjun
Magnús Þór Gylfason, + 354 5159000
Hoofd Public Relations
Magnus.Thor.Gylfason@landsvirkjun.is

Check out our twitter: @NewsNovumpr