15:53 uur 23-02-2018

Blue Danube Systems demonstreert als eerste voordelen van FDD Massive MIMO in Clustered Multi-Sector deployments

2x capaciteitsverbetering bereikt over gehele bereik, eliminatie van randinterferentie als belangrijke barrière voor grootschalige adoptie van netwerken

SANTA CLARA, Californië (VS)–(BUSINESS WIRE)– Blue Danube Systems, een aanbieder van intelligente oplossingen voor draadloze toegang die mobiele exploitanten helpt de explosieve gegevensgroei het hoofd te bieden, heeft vandaag bekend gemaakt dat het de commerciële deployment van zijn Massive MIMO-oplossing heeft uitgebreid naar meerdere geclusterde locaties, en daarmee capaciteitsverbeteringen laten zien voor direct aangrenzende sectoren op bestaande LTE-netwerken gebruik makend van actuele smartphones.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20180223005182/nl/

Blue Danube Systems First to Demonstrate Benefits of FDD Massive MIMO in Clustered Multi-Sector Depl ...

Blue Danube Systems First to Demonstrate Benefits of FDD Massive MIMO in Clustered Multi-Sector Deployments (Photo: Business Wire)

Ondanks het heersende inzicht dat Massive MIMO systemen centraal zijn voor 5G-netwerken, is het duidelijk bewezen dat de technologie ook buiten geïsoleerde veeleisende sectoren kan worden ingezet waar effecten zoals aangrenzende interferentie moeten worden opgelost. In feite werken gebruikelijke alleen-digitale Massive MIMO implementaties normaal als gesloten single-sectoroplossingen, die ongewenste Radio Frequency (RF) energie over de rand verspreiden en daardoor mogelijk de prestaties van de aangrenzende sectoren verslechteren. Blue Danube’s benadering van Massive MIMO begint daarentegen door RF array coherentie te garanderen die samen met digitale verwerking op unieke wijze het definiëren, plaatsen en de dynamische coördinatie van hoge precisie beams mogelijk maakt die door middel van software zo kunnen worden ontwikkeld dat interferentie met aangrenzende sectoren wordt geminimaliseerd en de prestaties van geclusterde cellen wordt verbeterd.

Met behulp van zijn BeamCraft™ 500 Massive MIMO systemen, heeft Blue Danube multi-sector beam optimalisatie uitgevoerd op twee verschillende locaties binnen het FDD-LTE netwerk als een mobiele exploitant in de VS. Door gebruik te maken van de machine learning intelligentie van het cloud-gebaseerde software platform BeamPlanner™, werden RF patronen gegenereerd en de prestaties tussen cellen en tussen sectoren geoptimaliseerd. Door slechts twee beams te gebruiken werden verbeteringen van 1,7 tot 2,0x aangetoond in totale downlinkcapaciteit over beide multi-sectorlocaties. Bovendien was er een dramatische verbetering van 7dB in signaalkwaliteit aan kritische randlocaties door BeamCraft’s precisie beam control, wat resulteerde in een verbetering van 1,7x van individuele downloadsnelheid. Blue Danube verwacht verdere capaciteitsverbeteringen van 5x of meer door van twee naar vier beams te gaan in toekomstige trials en begint in maart met een tweede mobiele exploitant op een stedelijke locatie met vele sectoren.

Door precieze dynamische beam control te combineren met open systeeminterfaces, ontwikkelt Blue Danube zijn Massive MIMO productpallet om samen te werken met andere netwerkhulpbronnen zoals Self Optimized Network (SON), Centralized Radio Access Network (CRAN) en Open Network Application Platform (ONAP) software naast analyse gedreven door geolocatie en mobiele toepassingen. In combinatie met BeamPlanner stellen deze capaciteiten exploitanten in staat om informatie over hun netwerk en gebruiksprofielen te gebruiken om het hoogste niveau van totale systeemprestatie te leveren.

“We zijn blij om als eerste in de branche met succes capaciteitsverbeteringen voor geclusterde multi-sector Massive MIMO deployments te hebben aangetoond,” zei Mark Pinto, CEO van Blue Danube Systems. “In aanvulling op onze recente bekendmaking van de eerste multi-band Massive MIMO producten maken we krachtige en flexibele tools ter beschikking zodat exploitanten naadloos 5G-technologie kunnen integreren in hun bestaande LTE-netwerken voor substantiële capaciteitswinst in hun hele systeem.”

“Prestaties aan de rand blijft een grote uitdaging voor puur digitale Massive MIMO systemen,” zei Shiv Panwar, Professor elektrotechniek op NYU en directeur van het New York State Center for Advanced Technology in Telecommunications (CATT). “Dit is de allereerste demonstratie van Massive MIMO prestaties in een geclusterde deployment. Blue Danube’s multi-sector BeamCraft resultaten zijn erg goed en laten zien dat Massive MIMO nu op grote schaal kan worden gebruikt in FDD netwerken.”

“Tot nu toe hebben we Massive MIMO alleen in individuele sectoren gezien, niet op meerdere sectoren naast elkaar,” zei Joe Madden, oprichter en eerste analist bij Mobile Experts. “Blue Danube’s resultaten op geclusterde Massive MIMO deployments zijn een kritische mijlpaal, leveren een overtuigend bewijs dat de technologie een brede invloed kan hebben op de netwerken van exploitanten.”

Over Blue Danube Systems

Blue Danube Systems is een private startup ondersteund door Sequoia Capital en Silver Lake naast andere investeerders waaronder AT&T. Blue Danube’s unieke, prijsgekroonde technologie combineert intelligente software en hardware tot een Massive MIMO oplossing die een significante verhoging mogelijk maakt van de netwerkcapaciteit, gebruik makend van bestaande infrastructuur en de huidige mobiele apparaten. Bezoek voor meer informatie de website www.bluedanube.com.

Blue Danube Participation op Mobile World Congress 2018

Blue Danube zal vertegenwoordigd zijn op Mobile World Congress van 26 februari tot 1 maart in Barcelona. U vindt in Blue Danube Hall 2, hospitality stand 2L10.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts voor Blue Danube Systems:
US/North America:
Babel PR
Mike Newsom, 617-803-5385 (bellen of sms)
mike@babelpr.com
of
EMEA:
Babel PR
Paul Campbell, +44 (0)7986.385.807
Paul@babelpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr