17:49 uur 13-02-2018

Global Advanced Metals neemt nieuwe faciliteit in gebruik wegens toegenomen vraag naar 3D-prints van prototypes of commerciële onderdelen

Nieuwe apparatuur voor sferoïdisering produceert tantaalpoeder voor geavanceerd 3D-printen of gietspuiten

WALTHAM, Mass. & PERTH, Australië–(BUSINESS WIRE)– Global Advanced Metals Pty Ltd (GAM), een toonaangevende producent van tantaalproducten, heeft bekendgemaakt dat apparatuur  voor de sferoïdisering van Tekna TEKSPHERO in gebruik is genomen in zijn vestiging in Boyertown Pennsylvania. De apparatuur hoort bij een een nieuwe faciliteit voor de productie van sferisch tantaal en andere vuurvaste metaalpoeders bestemd voor 3D-printen en spuitgieten.

De apparatuur produceert sferische poeders vanuit verschillende voedermaterialen voor tantaal. De deeltjes hebben een omvang tussen de 10 en 100 microns in smalle of brede deeltjesgrootteverdeling.

 

Global Advanced Metals Commissions New Facility to Serve Growing Demand for 3D Printing of Prototype and Commercial Parts

New Spheroidization equipment will make tantalum powder for advanced additive manufacturing and metal injection molding

WALTHAM, Mass. & PERTH, Australia–(BUSINESS WIRE)– Global Advanced Metals Pty Ltd (GAM), a leading producer of tantalum products, has announced the commissioning of Tekna TEKSPHERO plasma spheroidization equipment at its Boyertown, Pennsylvania, location. The equipment is part of a new process development facility for the manufacture of spherical tantalum and other refractory metal powders for advanced additive manufacturing and metal injection molding.

The equipment produces spherical powders from a variety of tantalum feed materials. Particle sizes range from 10 to 100 microns, in narrow or broad particle size distributions. Standard oxygen content is in the range of 600 to 1000 ppm, but low oxygen (< 250 ppm) powders are an option.

Andrew O’Donovan, chief executive officer of Global Advanced Metals, said, “Our new process development facility enables us to create spherical tantalum powders that can be used for 3D printing of prototypes and commercial parts. The ability to rapidly prototype and produce complex tantalum parts via additive manufacturing offers designers new materials choices for applications in military, aerospace, medical and other demanding industries.”

GAM has developed relationships with experts in the field of laser and e-beam 3D printing to create prototype and commercial parts. Successful printing of tantalum parts with unique physical properties and complex geometries, including open cellular structures, has been demonstrated.

About Global Advanced Metals

With nearly 70 years in the tantalum industry, GAM is the world’s only fully integrated tantalum supplier, with exclusive rights to the world’s largest industrial resources of tantalum ore located in Western Australia. GAM produces best-in-class tantalum powders and metallurgical products in its Pennsylvania, USA and Aizu, Japan plants for a range of industries including electronics, aerospace, automotive, medical and chemical processing. GAM’s processing facilities are certified Conflict-Free through the Responsible Minerals Assurance Process (RMAP) of the Responsible Business Alliance (RBA). GAM is the first metal supplier to be certified Conflict-Free under this program for eight consecutive years. For more information, visit www.globaladvancedmetals.com.

 

 

Contacts

Global Advanced Metals Pty Ltd
Craig Sungail, 610-369-8152
or
Sandeep Jain, 781-996-7309

 

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr