11:29 uur 26-01-2018

FiscalNote neemt Shungham, toonaangevend bedrijf op het gebied van informatie over EU-regelgeving, over

Dankzij deze deal kunnen FiscalNote-klanten profiteren van EU-expertise en analyse, en kunnen Shungham-cliënten profiteren van informatie op Europees staatsniveau

WASHINGTON en BRUSSEL en DAVOS-KLOSTERS, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– FiscalNote, het in Washington, D.C. gevestigde bedrijf dat de manier waarop organisaties omgaan met de overheid drastisch verbetert, heeft vandaag op het World Economic Forum in Zwitserland de overname bekendgemaakt van het in Brussel gevestigde bedrijf Shungham, leverancier van systematische regulatieve en legislatieve informatie inzake EU-kwesties met haar voornaamste product “EU Issue Tracker”. Deze zet verstevigt de leidende positie van FiscalNote in de internationale GRM-sector (Government Relationship Management), waar het bedrijf nu al informatie over regulatieve en legislatieve kwesties levert van EU-lidstaten en meer dan 20 andere landen wereldwijd. De gecombineerde organisatie zal, als een van de grootste bedrijven op de wereldmarkt, de meest uitgebreide legislatieve en regulatieve gegevens en workflows bieden wat betreft de EU en haar lidstaten.

Shungham werd opgericht in 2010 en kan bogen op een uitstekende reputatie vanwege de in hoge mate gestructureerde analyse en expertise die noodzakelijk is voor de regulatieve zaken van de EU. De EU Issue Tracker van Shungham helpt grote internationale merken, waaronder Coca-Cola, L’Oréal, Nestlé, Siemens en BMW, een beter inzicht te verkrijgen in potentiële regelgeving waaraan wordt gewerkt. Dankzij de meest uitgebreide gegevens en analyses in een markt waar geautomatiseerde informatieverwerving lastig is als gevolg van de per land verschillende rapporteringsvereisten, geeft Shungham haar cliënten een cruciale voorsprong op het gebied van regulatieve informatie en naleving.

“De veranderingen binnen het mondiale politieke landschap leiden tot nieuwe en veranderende behoeften op het gebied van politieke beïnvloedingsactiviteiten. Daarom hebben onze cliënten gevraagd om meer praktische informatie over de EU en haar lidstaten, en strategische regio’s in andere delen van de wereld,” aldus Tim Hwang, medeoprichter en CEO van FiscalNote en pionier op het gebied van WEF-technologie. “Shungham voegt een broodnodig menselijk element toe aan onze informatieverzameling op basis van kunstmatige intelligentie, waardoor onze cliënten meer inzicht kunnen verkrijgen in legislatieve en regulatieve kwesties in alle stadia van ontwikkeling. Bij het World Economic Forum ligt de focus op het leggen van contacten binnen een wereld die volop in beweging is. Deze deal zal organisaties wereldwijd in staat stellen effectiever te worden in de omgang met overheden en op de hoogte te blijven van internationale ontwikkelingen.”

FiscalNote lag aan de basis van het ontstaan van de GRM-sector, bijna twee jaar geleden, met het eerste uitgebreide ‘engagement platform’, services en mobiele toepassing. Het platform omvat op dit moment gegevens uit 20 landen, en de verwachting is dat het platform in 2018 snel zal groeien en hopelijk op een dag alle landen van de wereld zal bereiken. Shungham is de tweede aangekondigde overname in de afgelopen zes maanden in het kader van de inspanningen van FiscalNote om haar mondiale aanwezigheid te laten groeien en de mogelijkheden voor haar klanten uit te breiden.

“Naarmate Brexit naderbij komt, is er een groeiende behoefte onder onze cliënten aan strategische informatie over zowel de EU als haar lidstaten, en onze aansluiting bij FiscalNote geeft ons de mogelijkheid onze benadering waarbij gebruik wordt gemaakt van menselijke schifting uit te schalen en voor het eerst ook automatisering toe te passen,” aldus Michel Ehrlich, CEO van Shungham. “De combinatie van onze diepte van informatieverwerking binnen deze markt en de tools van FiscalNote voor samenwerking en het beheren van kwesties stelt onze cliënten in staat eenvoudiger strategische actie te ondernemen met betrekking tot kwesties die een impact hebben op hun bedrijfsactiviteiten.”

Over FiscalNote

FiscalNote is een toonaangevende technologische innovator op het raakpunt van internationale bedrijven en overheden. Het bedrijf beschikt over kantoren in Washington DC, NYC, Baton Rouge, Seoul, India en Brussel, en heeft voor meer dan $43 miljoen aan fondsen binnengehaald van beleggers in innovatie, zoals Renren, First Round Capital’s Dorm Room Fund, Green Visor Capital, MoneyToday, Visionnaire Ventures, Perle Ventures, 645 Ventures, Steve Case, Mark Cuban en Jerry Yang/AME Cloud Ventures. FiscalNote is uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in de particuliere sector op het gebied van juridische analyse, en verschaft informatie aan meer dan 21,9 miljoen gebruikers en 1300 advocatenkantoren, juridische afdelingen en overheden door middel van haar platforms. FiscalNote brengt een revolutie teweeg op het gebied van toegang tot wetgeving, regulering en gerechtelijke processen voor organisaties van over de hele wereld. Tot de organisaties – van kleine beginnende bedrijven en non-profitorganisaties tot multinationals – die vertrouwen op de revolutionaire oplossingen voor GRM (Government Relationship Management) en politieke beïnvloeding van FiscalNote behoren Cargill, Toyota, Intel, Johnson & Johnson, de Pharmaceutical Care Management Association, Microsoft, PhRMA, Salesforce, de Consumer Technology Association, Anthem BlueCross BlueShield, Schlumberger, Macy’s en de National Education Association.

FiscalNote is een technologiepionier op het World Economic Forum.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Julie Walsh, Finn Partners
202-518-6489
Julie.Walsh@FinnPartners.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr