10:31 uur 24-01-2018

Cryptos Fund, een Quasi-ETF, is nu geopend voor investeerders

Het eerste fonds dat de CCI30 Cryptocurrency Index passief volgt

ZUG, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Cryptos Fund stelt investeerders in staat om met minder risico in een gereguleerde omgeving in cryptovaluta te beleggen.

Cryptos Fund is ontwikkeld door een team van vooraanstaande academici, financieel wiskundigen en veiligheidsexperts gevestigd in Zug, Zwitserland. Het is ontworpen om de CCI30-index (www.cci30.com), passief te volgen, als indicator van de waardering van cryptovaluta en de benchmark voor de sector.

Carlo Scevola, een van de voorzitters van het fonds, stelde: “Cryptos Fund is oorspronkelijk gecreëerd als een vehikel voor privé-investeringen. Ik kocht voor het eerst Bitcoin in 2011, en op het moment dat de waarde substantieel werd wilde ik naar andere cryptovaluta diversificeren met een gedegen wetenschappelijke benadering. Er was geen geschikte optie, dus heb ik mijn eigen fonds gecreëerd.” Cryptos Fund is ook een antwoord op de grote vraag van investeerders: “Het overbrugt de kloof tussen het traditionele financiële systeem en de cryptovalutasector. Investeerders moeten deelnemen in de cryptovalutamarkt via een gereguleerde entiteit, die tot nu toe niet bestond.”

Cryptos Fund is het enige gereguleerde fonds dat een passieve investeringsstrategie aanbiedt dat de index volgt van cryptovaluta en geen prestatievergoeding berekent.

De CCI30 index maakt het mogelijk om een gebalanceerde portefeuille te creëren die de winst maximaliseert terwijl risico en volatiliteit worden geminimaliseerd. Het fonds repliceert de CCI30-index passief door te investeren in de componenten van de index (de 30 cryptovaluta met de grootste marktkapitalisatie).

Participatie in het fonds vereist een minimale investering van USD 100.000. De jaarlijkse beheerkosten van het fonds, slechts 0,99%, en geen prestatievergoeding, maken het met afstand het goedkoopste fonds in de sector.

“Geen enkele individuele investeerder kan realistisch gezien direct eigenaar zijn van meerdere cryptovaluta. Het vereist tijd en ervaring om 30 verschillende cryptovaluta te kopen en de portefeuille in balans te houden. Er zijn ook technische en veiligheidsvereisten waar alleen een toegewijde professionele structuur aan kan voldoen”, zei Scevola. “Door Cryptos Fund kan iedereen profiteren van de grote cryptovaluta terwijl de volatiliteit van de investering wordt gereduceerd.”

Het draaiende houden van een indexfonds vereist een aantal financiële en kwantitatieve vaardigheden, naast een beveiligingsoperatie van wereldklasse. Drie partners zijn begonnen met Cryptos Fund en zijn verantwoordelijk voor het beheer:

  • Igor Rivin, professor wiskunde op Temple University en Regius Professor bij St. Andrews, een van de meest gerespecteerde wiskundigen ter wereld. Erkend vanwege zijn vaardigheden op het raakvlak tussen wiskunde en financiën; hij is verantwoordelijk voor het onderzoek en het theoretische fundament van Cryptos Fund.
  • Carlo Scevola, gewaardeerde financiële en juridische dienstverlener, econonoom en investeerder; Scevola is verantwoordelijk voor de fondsorganisatie.
  • Jeff Zorn, wereldwijde veiligheidsexpert. Voorheen de militaire assistent voor de president van de V.S., verantwoordelijk voor het dragen van de nucleaire “football”. Nu adviseert Zorn regeringen en corporaties over cyberveiligheid, identificatie van bedreigingen en neutralisatie. Hij is verantwoordelijk voor alle beveiligingsaspecten van het fonds.

Baker Tilly, een full-service global accountingfirma, is de toegewezen auditor van het fonds; Trident Trust, een van de beste bedrijven ter wereld, voert de onafhankelijke administratie uit.

“Cryptovaluta zijn niet gecorreleerd met andere assetklassen,” zegt professor Rivin. “Hierdoor is Cryptos Fund het perfecte vehikel om een portefeuille te diversificeren. Het fonds kan ook als een veilig vehikel worden gezien voor het opslaan van kapitaal. De lage vergoeding maakt het aantrekkelijk voor degene die zijn geld buiten het traditionele bankensysteem wil houden, met de voordelen van een gereguleerde entiteit en het hoge veiligheidsniveau die een dergelijke structuur biedt.”

De werkzaamheden zijn begonnen met een kapitaal van $ 12 m en institutionele investeerders hebben reeds $ 100 miljoen extra toegezegd.

Professionele investeerders die willen deelnamen aan het Cryptos Fund kunnen hier meer over lezen op www.thecryptosfund.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Cryptos Fund
Carlo Scevola, +41.445.853.445
info@thecryptosfund.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr