17:53 uur 11-01-2018

Talentia Software neemt zwitsers bedrijf Addedo over

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Talentia Software, toonaangevende leverancier van ondernemingssoftware voor HR en financiële prestaties, versnelt haar internationale ontwikkeling door de overname van Zwitsers bedrijf Addedo. Deze acquisitie maakt integraal deel uit van de strategie van Talentia Software om haar voorsprong in Corporate Performance Management (CPM)-software uit te breiden en een belangrijke Europese speler op deze markt te worden.

Het in het Zwitserse Zug gevestigde Addedo is een IT-adviesbureau dat gespecialiseerd is in diensten en toepassingen voor Corporate Performance Management (CPM). De adviesdiensten van Addedo richten zich op de implementatie van CPM-software en hebben betrekking op belangrijke functies zoals financiële consolidatie, budgettering, planning, rapportage en analyse. Addedo treedt ook op als onafhankelijke gelicentieerde wederverkoper van vooraanstaande CPM-softwareoplossingen en biedt onderhouds- en ondersteuningsdiensten aan haar klanten. Met bijna 11 miljoen euro aan omzet, ongeveer 25 werknemers en 200 klanten – waaronder vele beursgenoteerde bedrijven – heeft Addedo kantoren in Zwitserland, Duitsland en Canada.

Met meer dan 55 miljoen euro aan omzet (2016) heeft Talentia Software vestigingen in Frankrijk, het VK, Italië, Spanje, Portugal en Griekenland. In overeenstemming met de acquisitiestrategie van het bedrijf stelt deze externe groeikans Talentia Software in staat om een fysieke aanwezigheid te vestigen en de activiteiten uit te breiden in de landen die door Addedo worden bediend. Deze overname zal ook de activiteit en expertise van haar Financial Performance -productlijn aanzienlijk verbeteren.

Addedo is een gelicentieerde wederverkoper voor IBM Cognos (ESA-partner) en Longview en biedt implementatie-, onderhouds- en ondersteuningsdiensten aan haar klanten. Als onderdeel van deze overname zal Addedo blijven opereren onder haar eigen merk en daarbij gebruik maken van haar sterke partnerschappen en bewustzijn om voor uitbreiding op haar markten te zorgen. Deze overname zal ook een natuurlijke complementariteit benutten en helpen bij het realiseren van sterke synergieën tussen Talentia Software, een softwareleverancier, en Addedo, een bedrijf voor IT-advies-, implementatie- en ondersteuningsdiensten.

Michael Kempter blijft President van Addedo om de activiteiten van Talentia Software in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) en de startactiviteiten in Noord-Amerika te leiden, met de volledige steun van zijn huidige managementteam. Hij treedt toe tot de raad van bestuur van Talentia Software en zal rechtstreeks rapporteren aan Viviane Chaine-Ribeiro.

Volgens Viviane Chaine-Ribeiro, President van Talentia Software: “Deze acquisitie is een nieuwe cruciale stap in onze externe groeistrategie. Het zal onze leidende positie op de snelgroeiende CPM-markt verder versterken en onze groei in landen zoals Zwitserland en Duitsland versnellen. Het stelt ons ook in staat om voet aan de grond te krijgen in Noord-Amerika, waar Addedo onlangs een kantoor heeft geopend. We zijn zeer enthousiast om onze krachten te bundelen met Addedo, dat in de loop der jaren een gestage groei heeft doorgemaakt om vandaag de dag een leidende positie in de markt te bereiken. Talentia Software gaat enorm profiteren van de inzichten en bewezen expertise inzake financiële prestaties van Addedo, met als gevolg dat we onze klanten en medewerkers ook extra waarde kunnen bieden”.

Volgens Michael Kempter, President van Addedo: “We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij Talentia Software en onze vaardigheden en capaciteiten samen te voegen. We delen gemeenschappelijke waarden, waaronder de toewijding om onze klanten de hoogste kwaliteit van dienstverlening te bieden. We zullen profiteren van elkaars expertise, ons huidige productportfolio uitbreiden en onze krachten bundelen ten voordele van de financiële prestaties van onze klanten”.

Over Talentia Software

Met meer dan 3.600 klanten in meer dan 30 landen is Talentia Software een toonaangevende Europese softwareleverancier van financiële software (boekhouding, financiële prestaties) en HR-software (Payroll, Human Capital Management).

Talentia Software verkoopt, implementeert en ondersteunt haar oplossingen rechtstreeks in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Griekenland en Italië. Het bedrijf biedt haar oplossingen tevens via een breed netwerk van kanaalpartners in heel Europa en Zuid-Amerika.

Ga voor meer informatie naar www.talentia-software.com

Volg ons op sociale netwerken:

https://twitter.com/TalentiaSW
https://www.linkedin.com/company/talentia-software/
https://www.facebook.com/TalentiaSoftware/
https://www.youtube.com/channel/UCeLQ-XnQgae6lAKJU4yw1-A/videos

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties:
Wellcom Agency
Ingrid Zémor, + (331) 46 34 60 60
ingrid.zemor@wellcom.fr

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr