12:33 uur 21-12-2017

Nel ASA: 7,71 miljoen dollar voor drie waterstofstations

WALLINGFORD, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Nel Hydrogen Solutions, een divisie van Nel ASA, heeft contracten getekend voor de levering van waterstofstations ter waarde van 7,71 miljoen dollar. Het eerste station bouwt voort op de succesvolle combinatie van Proton PEM-elektrolyse met een Nel H2Station®, en volgt op een contract in september ter waarde van 8,3 miljoen dollar voor de Sunline Transit Agency in Californië. Het waterstofstation met Proton PEM Electrolysis/Nel H2Station® wordt voor NT Bene in het Estse Pärnu gebouwd en heeft een waterstofcapaciteit van meer dan 400 kilogram per dag. Daarnaast krijgt Uno-X Hydrogen AS, een joint venture van Nel ASA, een beurs van Enova SD voor twee waterstofstations in het Noorse Akershus. 

 

 

Nel ASA: Awarded $7.71 Million for Three Hydrogen Fueling Stations

WALLINGFORD, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Nel Hydrogen Solutions, a division of Nel ASA (Nel, OSE:NEL), has received $7.71 million in contracts for three hydrogen fueling stations. The first station will continue the success of combining Proton PEM Electrolysis with a Nel H2Station®, and follows the $8.3 million contract announced in September for Sunline Transit Agency in California. This Proton PEM Electrolysis/Nel H2Station® fueling solution will be built for NT Bene in Pärnu, Estonia and will have a hydrogen capacity greater than 400kg/day. In addition, Uno-X Hydrogen AS, a Nel ASA joint venture, has been awarded a grant from Enova SF, for two hydrogen fueling stations in Akershus, Norway.

“We are pleased to make a first sale of using Proton PEM Electrolysis combined with the Nel H2Station in Europe. This is a compact and competitive solution for H2Stations for heavy duty vehicles in Europe,” says Jacob Krogsgaard SVP Nel Hydrogen Solutions. The Estonia H2Station will serve cars, busses and trucks.

“Nel’s building of two additional hydrogen fueling stations in Akershus will ensure a solid, initial network of fueling stations in the county. It also marks an important step in establishing a network of hydrogen fueling stations for wide-spread use of hydrogen vehicles throughout Norway by 2020. The support is also another positive signal from the government recognizing hydrogen as an important zero-emission fuel for the Norwegian transport sector,” says Jon André Løkke, CEO of Nel.

Enova SF is a Norwegian public enterprise responsible for the promotion of environmentally friendly production and consumption of energy.

“The market for hydrogen fueling solutions is in an exciting growth phase globally, and it’s great to see that the Norwegian government through Enova is recognizing this. Akershus has been the leading region in Norway on hydrogen mobility, and we are happy to support its continued development by establishing two additional hydrogen stations in the region,” says Løkke.

For additional information, please visit Nel Hydrogen Fueling.

 

Contacts

For Nel ASA
Christopher Van Name, +1-914-299-0492
Director of Corporate Marketing
or
Bjørn Simonsen, +47-971-79-821
VP Market Development and Public Relations

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr