18:08 uur 21-12-2017

Denis DELVAL benoemd tot CEO van LFB SA

LES ULIS, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Op 20 december werd een decreet van de president van Frankrijk gepubliceerd in Le Journal Officiel* met als onderwerp de benoeming van Denis DELVAL tot CEO van LFB S.A. Dit decreet volgt op de Algemene Vergadering van LFB SA en de vergadering van de Raad van Bestuur van het bedrijf, beide op 4 december 2017.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171221005759/nl/

Denis DELVAL, CEO of LFB S.A. (Photo: Business Wire)Denis DELVAL, CEO of LFB S.A. (Photo: Business Wire)

Denis DELVAL is ook benoemd tot CEO van LFB BIOMEDICAMENTS en President van LFB BIOTECHNOLOGIES met ingang van 4 december , na het vertrek van Christian BÉCHON en Denis SOUBEYRAN.

Als afgestudeerde van de ESSEC en INSEAD Business Schools met een doctoraat in de farmacie heeft Denis DELVAL een diep inzicht in de farmaceutische industrie. Hij heeft belangrijke marketing-, verkoop- en strategische posities bekleed in Frankrijk, Europa en wereldwijd en heeft internationale partnerschappen geleid binnen verschillende farmaceutische groepen (Bayer, Fournier Pharma, ALK). In 2006 werd hij benoemd tot General Manager van ALK France. In 2012 werd hij ook Senior Vice President van het Deense farmaceutische bedrijf dat gespecialiseerd is in allergie-immunotherapiebehandelingen. Denis DELVAL geeft lezingen aan de ESSEC Business School en was ook voorzitter van Lecrip.org, een denktank voor de gezondheidszorg.

“Ik ben er trots op benoemd te zijn als CEO van LFB Group en te werken voor dit bedrijf dat actief is in een strategische sector. LFB produceert geneesmiddelen die essentieel zijn voor het leven van duizenden patiënten, met name op het gebied van zeldzame ziekten. Ik ben me volledig bewust van de uitdagingen die voor ons liggen en kijk ernaar uit om energiek te werk te gaan om dit farmaceutische bedrijf succesvol te maken in Frankrijk en internationaal.”

* Het Publicatieblad van de Franse Republiek.

Over LFB Group
LFB is een biofarmaceutische groep die geneesmiddelen ontwikkelt, produceert en verkoopt die afkomstig zijn van levende materie voor de behandeling van ernstige en vaak zeldzame ziektes op verschillende belangrijke therapeutische gebieden, waaronder hemostase, immunologie en intensive care. LFB staat bovenaan in Frankrijk en is wereldwijd het zevende bedrijf voor geneesmiddelen op plasma-basis. Verder is LFB ook een van de Europese topbedrijven voor de ontwikkeling van geneesmiddelen of behandelingen van de nieuwe generatie op basis van biotechnologie. Door haar voortdurende onderzoeksinspanningen implementeert LFB Group een groeistrategie om haar activiteiten op internationale markten uit te breiden. Momenteel brengt LFB haar producten op de markt in bijna 60 landen over de hele wereld met een wereldwijde omzet van € 518,9 miljoen in 2016. LFB Group biedt werk aan meer dan 2300 mensen wereldwijd.
www.groupe-lfb.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LFB SA
Sandrine Charrières, tel.: +33-(0)1-6982-7280
Executive VP Corporate Communications
charrieres@lfb.fr

Check out our twitter: @NewsNovumpr