16:11 uur 20-12-2017

RealD begint rechtszaak wegens inbreuk op octrooi tegen Volfoni en CinemaNext in Duitsland

RealD verzoekt Duits gerecht om verbod op verkoop van inbreukmakende Volfoni SmartCrystal Diamond 3D-bioscoopsystemen en eist financiële schadevergoeding

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Het wereldwijde visuele technologiebedrijf RealD Inc. heeft vandaag de indiening bekendgemaakt van een klacht bij de rechtbank (Landgericht) in Düsseldorf. Het bedrijf bevestigt dat Volfoni SAS, Volfoni GmbH en CinemaNext Deutschland Gmbh drie van de Europese octrooien van ReaID hebben geschonden door de invoer, verkoop of aanbieding voor verkoop van de Volfoni SmartCrystal Diamond-bioscoopsystemen in Duitsland. In de klacht verzoekt RealD om een bevel dat de verkoop van de inbreukmakende apparaten verbiedt en eist het financiële schadevergoeding.

De bedoelde octrooien hebben betrekking op RealD’s lichtverdubbelende 3D-bioscoopsysteemtechnologie die wordt gebruikt in haar XL-productlijn. “RealD onderhoudt een uitgebreide octrooiportefeuille die haar 3D-bioscoopsystemen in tal van internationale markten omvat, waaronder de Verenigde Staten, Europa, China, Japan, Zuid-Korea, Australië, Brazilië, Canada, India, Mexico en Rusland, en is voornemens haar intellectuele eigendomsrechten krachtig te blijven afdwingen tegen inbreuk op haar gepatenteerde uitvindingen,” aldus Neil Mothew, Vice President Intellectual Property & Legal Affairs bij RealD.

Dit is het tweede geding voor de handhaving van een octrooi dat RealD tegen Volfoni is begonnen. In maart 2014 spande RealD een rechtszaak aan tegen Volfoni in de Verenigde Staten wegens octrooi-inbreuk. RealD verwierp die Amerikaanse octrooirechtszaak zonder voorbehoud pas nadat Volfoni specifieke verklaringen en garanties gaf dat het het SmartCrystal Diamond-product niet in de VS had verkocht of gedistribueerd. In het geval dat de verklaringen van Volfoni onjuist waren of Volfoni het SmartCrystal Diamond-product of een aangepaste versie daarvan in de Verenigde Staten verkocht, behield RealD zich het recht voor om de in de VS aangespannen rechtszaak tegen Volfoni voort te zetten.

RealD is tot nu toe uiterst succesvol geweest in haar gedingen voor de handhaving van octrooien. In juli 2016 ontving RealD een definitief besluit van de Amerikaanse International Trade Commission dat haar bevestigde octrooien zowel geldig als geschonden waren door MasterImage, een bedrijf dat niet langer actief is. Die beslissing beval een verbod tegen de invoer in de Verenigde Staten van inbreukmakende producten van MasterImage.

“RealD’s inspanningen op het gebied van innovatie, onderzoek en ontwikkeling, en onze resulterende producten hebben bijgedragen aan het creëren van de helderste, eersteklas visuele 3D-ervaring voor onze partners en bioscoopbezoekers over de hele wereld,” stelde Jeff Spain, Chief Financial Officer bij RealD. Het gepatenteerde XL-bioscoopsysteem met lichtverdubbeling levert de meeste lichtefficiëntie ten opzichte van elke andere 3D-bioscoopprojectietechnologie en biedt daardoor een superieur geprojecteerd 3D-beeld tegen lagere bedrijfskosten.

ReaID 3D is ‘s werelds meest gebruikte 3D-bioscooptechnologie en is geïnstalleerd in ongeveer 30.000 auditoria in 75 landen over de hele wereld.

Over RealD Inc.

RealD is een toonaangevende wereldwijde licentiegever van 3D en andere visuele technologieën. RealD’s uitgebreide industriebepalende intellectuele eigendomsportefeuille wordt gebruikt in toepassingen en producten die een kijkervaring van topklasse in het theater, thuis en elders mogelijk maakt. De kernactiviteiten van RealD zijn de licentieverlening van RealD-bioscoopsystemen en de productverkoop van RealD-brillen aan filmexposanten om een eersteklas kijkervaring voor 3D-films en alternatieve 3D-inhoud in het theater mogelijk te maken.

RealD is opgericht in 2003 en heeft kantoren in Beverly Hills, Californië; Boulder, Colorado; Londen, Verenigd Koninkrijk; Moskou, Rusland; Shanghai, China; Beijing, China; Hong Kong; en Tokio, Japan. Ga voor meer informatie naar onze website op www.reald.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Mediarelaties:
John Koch
RealD@ID-PR.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr