09:34 uur 20-12-2017

Antuit lanceert CYFIRMA, een cybersecurity-divisie die AI-aangedreven bedreigingsinformatie levert

SINGAPORE–(BUSINESS WIRE)– Antuit Holdings Pte Ltd (‘Antuit’), een wereldwijd analysebedrijf gesteund door Goldman Sachs, heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn nieuwe cybersecurity-divisie CYFIRMA.

Na ingezien te hebben dat cyberbeveiliging een van de belangrijkste toepassingen van haar specialiteit ‘Big Data-analyse’ was, breidde Antuit zich begin 2016 op dit gebied uit. CYFIRMA, dat vooraanstaande zichtbaarheidsproducten en -diensten voor cyberbedreigingen aanbiedt, werd gecreëerd als antwoord op de snelgroeiende vraag naar de cyberbeveiligingsoplossingen van Antuit.

Aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) en ‘machine learning’, biedt het vlaggenschipplatform van CYFIRMA uitgebreide realtime inzichten in opkomende cyberdreigingen, aanvalsmotieven en -methoden – aangepast aan de industrie en IT-omgeving van de klant. De dreigingsinformatie van CYFIRMA voorspelt en simuleert potentiële beveiligingsinbreuken voordat ze zich voordoen, zodat klanten in 2017 aantasting door WannaCry, Petya, Bad Rabbit en andere belangrijke cyberinbreuken konden vermijden.

“CYFIRMA helpt bedrijven hun beveiligingspositie te optimaliseren en vaak beperkte beveiligingsbronnen, -talent en -fondsen beter toe te wijzen,” aldus Shiong Tan, COO van Antuit en medeoprichter en hoofd van de nieuwe divisie. “De zere plek op de markt is heel snel gegaan van het creëren van een functionele beveiligingspositie naar het onderhouden hiervan tegen goed gefinancierde, constant evoluerende vijanden. De producten en diensten van CYFIRMA verminderen de beveiligingsrisico’s aanzienlijk, terwijl de algehele beveiligingskosten worden verlaagd. Hierdoor is dagelijks informatie beschikbaar voor klanten voor de optimale configuratie van beveiligingsbeheer en -controle.”

Met CYFIRMA-producten kunnen klanten beter gelijke tred houden met kwaadwillende bedreigingsactoren, inspelen op inbreuken en prioriteit geven aan acties om risico’s te neutraliseren. “In 20 jaar van nauwe betrokkenheid bij het onderzoek en de analyse van cyberbedreigingen heb ik nog nooit zo’n snelle escalatie en verfijning in type en niveau van aanvallen gezien als in de afgelopen paar jaar,” stelde Kumar Ritesh, medeoprichter en CTO van CYFIRMA.

“Om cyberrisico’s effectief te beheren, hebben organisaties geen andere keus dan de cybercriminelen met wie ze te maken krijgen beter te begrijpen,” vervolgde Ritesh. “Er is nu een duidelijke vereiste voor een verbeterde toepassing van contextuele cyberdreigingsinformatie op de algehele cybersecuritypositie van een bedrijf, inclusief zijn strategische, management- en technische lagen, en niet alleen op de tactische beveiligingscontroles ervan.”

CYFIRMA-klanten krijgen meer inzicht in hun ‘cybervijanden’ dan ooit tevoren, merkte Tan op. “CYFIRMA is een natuurlijke uitbreiding van de analytische expertise van Antuit en we zijn verheugd om deze nieuwe divisie te lanceren.”

Over CYFIRMA
CYFIRMA verdedigt tegen cyberaanvallen door organisaties te voorzien van realtime dreigingsinformatie op basis waarvan ze een proactievere beveiligingsaanpak kunnen volgen. Door informatie van honderdduizenden bronnen te verzamelen, te correleren en te analyseren op het open en donkere web, helpt CYFIRMA klanten te voorspellen welke soorten aanvallen zich het meest waarschijnlijk zullen voordoen en te voorzien in de meest effectieve reactie.

Shiong Tan, medeoprichter en hoofd van CYFIRMA, is ook de COO, CFO en bestuurslid van Antuit Group. Hij was de leider van de succesvolle intrede van Antuit in de cybersecurity-ruimte en ontwierp het dreigingsinformatieplatform van het bedrijf met Kumar Ritesh. Tan is al bijna twee decennia bezig met investeringen in en de transformatie van bedrijven als particuliere en durfkapitaalinvesteerder. Hij is gepassioneerd over het gebruik van kunstmatige intelligentie om een digitaal veilige toekomst voor iedereen te scheppen.

Medeoprichter en CYFIRMA CTO Kumar Ritesh is een van ‘s werelds vooraanstaande experts op het gebied van cyberbeveiliging, met leiderschapservaring in de publieke en private sector. Hij heeft een sterke staat van dienst in het ontwikkelen van succesvolle cyberbeveiligingsstrategieën, -producten, -beleid, -standaarden en -oplossingen, en in het uitvoeren van complexe IT-beveiligingsprogramma’s. Eerder was Ritesh hoofd van cybersecurity bij BHP Billiton; hij bekleedde ook diverse technische en consultingfuncties bij PWC, IBM en bij een inlichtingendienst van de overheid.

Over Antuit
De geavanceerde analyseplatforms en oplossingen van Antuit helpen bedrijven over de hele wereld om de vraag te voorspellen, vorm te geven en te vervullen. Door domeinexpertise en bedrijfseigen technologieën te combineren levert Antuit omzet- en margegroei, verbeterde efficiëntie van de supply chain en verhoogde klanttevredenheid.

Ga voor meer informatie naar www.antuit.com en volg ons op:
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/antuit/
Twitter: https://twitter.com/antuitanalytics
Facebook: https://www.facebook.com/Antuit/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Antuit
Erica Saperstein, 617-477-7538
Erica.saperstein@antuit.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr