17:32 uur 19-12-2017

Maana werft $ 28 miljoen van CICC, Accenture en andere strategische investeerders om de door KI aangedreven industriële digitale transformatie te versnellen.

Financierings- en industriële bedrijven wereldwijd investeren in Maana; zij tonen vertrouwen in digitale kennistechnologie als essentiële factor van industriële digitalisering

PALO ALTO, Californië–(BUSINESS WIRE)– Maana, de pionier van digitale kennistechnologie, kondigde vandaag aan dat zij $ 28 miljoen heeft geworven met Serie C-financiering. De ronde wordt geleid door China International Capital Corporation (CICC) en Eight Square Capital. Andere nieuwe investeerders zijn onder andere Accenture Ventures en Sino Capital. Alle bestaande strategische investeerders van Maana Intel Capital, GE Ventures, Chevron Technology Ventures, Saudi Aramco Energy Ventures en Shell Technology Ventures hebben deelgenomen.

De financiering toonde het vertrouwen van strategische internationale investeerders in de fundamentele rol die het Maana Knowledge Platform speelt bij het versnellen van industriële digitale transformatie. Investeringen in Maana bedragen tot op heden $ 68 miljoen. Maana heeft doelbewust gekozen strategische investeringen te gebruiken om het bedrijf in staat te stellen een rijp platform te ontwikkelen dat specifiek is ontworpen om de moeilijkste uitdagingen van de industriële digitalisering aan te gaan.

“Maana kondigt met genoegen nieuwe financiering door grote internationale strategische investeerders aan,” zei Babur Ozden, CEO en medeoprichter van Maana. “De laatste investering zal worden gebruikt om ons bedrijf wereldwijd uit te breiden en onze groeiende klantenbasis van de Fortuna Global 500 te ondersteunen. Deze financiering, gecombineerd met de strategische alliantie die Maana is aangegaan met Accenture, toont de vraag aan naar de geavanceerde door KI aangedreven kennistechnologie van Maana als essentiële factor van digitale transformatie binnen de grootste industriële bedrijven ter wereld.”

“Bij CICC zijn we er trots op te investeren in baanbrekende technologieën,” zei Qing (Tracy) Gao, managing director en vicevoorzitter van CICC Capital Overseas en managing partner van Global Bridge Capital, een fonds gevestigd in Silicon Valley en gesponsord door CICC en CM Capital. “Door onze decennialange ervaring in China weten we dat digitale transformatie in Chinese industriële bedrijven een ingrijpend effect zal hebben op het verbeteren van bedrijfsactiviteiten en het bevorderen van de wereldeconomie. Wij geloven dat het Maana Knowledge Platform™ in staat is de essentiële digitale kennislaag te worden van de industriële data van de wereld en belangrijke bedrijfswaarde aan industriële bedrijven te geven.”

“Investeringen in digitale technologieën helpen ondernemingen, vooral in de olie- en gassector, honderden miljoenen dollars te genereren in operationele doeltreffendheid en nieuwe inkomstenbronnen,” zei Paul Daugherty, chief technology & innovation officer van Accenture. “Het afgelopen jaar hebben we gezien hoe het kennisplatform van Maana werd aangenomen om digitale transformatie te versnellen in een aantal van de grootste industriële bedrijven ter wereld. Door te investeren in en partner te worden van Maana, zal Accenture honderden op KI gebaseerde kennisapplicaties ontwikkelen om onze industriële klanten te helpen hun menselijke besluitvormingsproces aan te vullen en te verbeteren.”

In 2017 werd Maana’s technologie door verschillende gerespecteerde industriële organisaties, waaronder het Wereld Economisch Forum erkend als een Technologisch pionier van 2017; CERAWeek de internationale energieconferentie bij uitstek georganiseerd door IHS Markit noemde Maana een van de acht Pioniers in energie-innovatie van 2017; en CB Insights erkende Maana als een van de honderd meest veelbelovende particuliere kunstmatige intelligentie-bedrijven ter wereld.

Over CICC

China International Capital Corporation (CICC, 3908.HK) is een toonaangevende, in China gevestigde investeringsbank met internationaal bereik. Als CICC’s exclusieve platform voor particuliere investeerders was het algehele beheerd vermogen van CICC Capital ongeveer RMB 180 miljard per 30 juni 2017. Global Bridge Capital, gesponsord door CICC en CM Capital, is het eerste fonds van Silicon Valley op het platform van CICC Capital dat investeert in hightech industrieën in de VS. CICC heeft kantoren in New York en San Francisco in de VS en Global Bridge Capital heeft een kantoor in Palo Alto. Bezoek ons op https://www.cicc.com

Over Maana

Maana was de eerste onderneming met “digitale kennistechnologie”. Maana’s gepatenteerde Knowledge Graph™ gecombineerd met Maana’s eigen KI-algoritmen, versnelt het halen van kennis uit datasilo’s om hun relaties te onthullen in het kader van het optimaliseren van bedrijfsprocessen en besluitvormingsstromen. Klanten zijn onder andere Fortune 500-bedrijven zoals Airbus, Chevron, GE, Maersk en Shell. In 2017 werd Maana technologiepionier genoemd door het Wereld Economisch Forum. Maana’s strategische investeerders omvatten Frost Data Capital, , GE Ventures, Intel Capital, Chevron Technology Ventures, Saudi Aramco Energy Ventures, Shell Technology Ventures, Accenture Ventures, CICC, Eight Square Capital en Sino Capital. Maana is een particuliere onderneming met kantoren in Palo Alto, Californië, Bellevue, Washington, Houston, Texas, Saoedi-Arabië en meerdere locaties in Europa. Bezoek ons op https://www.maana.io/

Twitter: @MaanaKnowledge

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/maana

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

BOCA Communications voor Maana
Lyndsey Rocca, 916-223-9273
Lyndsey@bocacommunications.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr