17:23 uur 14-12-2017

Cognitec breidt gezichtsherkenningsproduct uit met unieke functies

DRESDEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Cognitec Systems, een bedrijf in gezichtsherkenning, heeft de functionaliteit van zijn FaceVACS-DBScan aanzienlijk uitgebreid. De nieuwste versie combineert de vermaarde technologie voor het doorzoeken van beeldbanken met krachtige tools voor video-inspectie. Daarmee is het product van Cognitec Systems inzetbaar voor een veelheid aan gebruiksdoeleinden.

FaceVACS-DBScan LE faciliteert snelle import van videobeelden en gedetailleerd onderzoek naar de gezichtsweergaven. Agenten hebben daarmee de mogelijkheid bekende en onbekende personen te vinden, zodat ze hun onderzoek naar verdachten snel kunnen toespitsen. Het onderzoek kan bijvoorbeeld onthullen of een verdachte op bepaalde locaties was in een bepaald tijdsbestek, altijd met dezelfde groep personen omging, of te vaak op een bepaalde locatie verbleef.

Cognitec Brings Unique Video Investigation Features to Face Recognition Product for Law Enforcement

DRESDEN, Germany–(BUSINESS WIRE)– Cognitec Systems, the face recognition company, has significantly extended the feature set of its FaceVACS-DBScan product. The latest release combines the company’s renowned image database search technology with powerful video inspection tools for a multitude of investigation use cases.

FaceVACS-DBScan LE enables fast import of video footage and detailed investigations of the extracted facial images. Agents can find known or unknown persons in multiple videos to quickly narrow down suspect investigations. The investigation can reveal, for example, if a suspect was seen in various locations within a set time window, always with the same group of persons, or in one location too many times during the day.

With one click, the investigator can add the facial image seen in a video frame to a local database. If a person is already known, the technology can quickly compare the facial image to all connected databases and instantly display a candidate list of possible matches.

“Searching through hours of video material continues to be one of the most tedious investigation tasks for law enforcement professionals,” says Alfredo Herrera, Cognitec CEO. “This tool will bring a new level of search automation and efficiency to the investigative workflow.”

This product release maintains established features that have been in successful use for years by law enforcement professionals worldwide. Investigators can compare facial images from any source to multi-million image databases and instantly view a match list of the most similar faces. The use of image enhancement tools can improve match results, and side-by-side image inspections allow for precise match evaluation of probe and candidate image.

About Cognitec

Cognitec develops market-leading face recognition technologies and applications for enterprise and government customers around the world. Various independent evaluation tests have proven the premier performance of the FaceVACS® software. Cognitec’s portfolio includes products for facial database search, video screening and analytics, border control, ICAO compliant photo capturing and facial image quality assessment. Corporate headquarters are located in Dresden, Germany; other offices in Rockland, MA and Sydney, Australia.

 

Contacts

Cognitec Systems GmbH
Elke Oberg, Marketing Manager
oberg@cognitec.com
Phone: +49-351-862-9214
www.cognitec.com
info@cognitec.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr