12:05 uur 08-12-2017

RDC en Fenergo kondigen strategisch partnerschap aan

Marktleiders gaan samenwerken aan bevordering van superieure operationele efficiëntie voor klantenonderzoek

NEW YORK & LONDEN–(BUSINESS WIRE)– 7 december 2017 – Regulatory DataCorp, Inc. (RDC), de wereldleider in compliance screening, heeft vandaag een samenwerkingsverband aangekondigd met Fenergo, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor Client Lifecycle Management.

Door de verzameling van risicogerelateerde gegevens en machine learning-technologie van RDC te combineren met het toonaangevende lifecycle management platform van Fenergo zullen internationale financiële instellingen en financiële technologiebedrijven (FinTech) beter in staat zijn om KYC/AML-compliance te bereiken en meer operationele efficiëntievoordelen in hun onboarding- en klantenonderzoeksprocedures te realiseren.

“Financiële instellingen van elke omvang worstelen met het uitvoeren van uitgebreide en efficiënte klantenonderzoeken,” aldus Thomas Obermaier, CEO van RDC. “RDC is gegroeid door meer risico’s te vinden en meer valse positieven te elimineren dan wie ook, en we zijn verheugd om samen te werken met Fenergo. We zijn van mening dat hun sterke casemanagement- en workflow-capaciteiten de werklast van onze klanten verder zullen verminderen en hen ook in staat zullen stellen om witwaspraktijken, corruptie en financiële misdaden beter te bestrijden.”

Twee verschillende markttrends vormden de aanzet voor deze nieuwe relatie. Ten eerste zorgt de voortdurende toename van wijzigingen in de regelgeving in combinatie met de stijgende wereldwijde AML-bedreigingen voor een enorme en onhanteerbare compliance- en due diligence-werklast voor bedrijven van elke omvang. Ten tweede maakt de voortdurende druk op de marges en een vlak/dalend netto renteresultaat het steeds belangrijker om te evolueren naar een efficiënter nalevingsmodel voor de centrale competenties of ‘centers of excellence’.

Marc Murphy, CEO van Fenergo, gaf commentaar op het partnerschap met RDC en verklaarde: “Fenergo blijft onze groeiende klantengemeenschap bedienen, bestaande uit een wereldwijd collectief op het gebied van regelgeving van meer dan 20.000 risico- en compliance-experts. Deze regelmatige interactie draagt niet alleen bij aan onze eigen stappenplannen voor regelgeving en producten om ervoor te zorgen dat onze klanten wereldwijd blijven voldoen aan de wettelijke voorschriften, maar is ook een leidraad voor ons bij het zoeken naar strategische partnerschappen die een aanvulling zijn op onze oplossingen. Als gezamenlijk aanbod voegt RDC’s GRID-database en slimme filtering met functionaliteit voor het matchen van namen nog een best-in-class component toe aan onze client lifecycle management suite.”

Over RDC

Regulatory DataCorp, Inc. (RDC), het Smarter ScreeningTM-bedrijf, levert krachtige, besluitklare informatie en risico- en nalevingsbescherming van wereldklasse, waardoor wereldwijde organisaties verboden/verdachte entiteiten kunnen identificeren, de bescherming tegen fraude kunnen versterken, de naleving van de regelgeving kunnen waarborgen, het leverings- en distributierisico kunnen beheren en hun merkwaarde kunnen beschermen. Met ‘s werelds grootste open-source risicorelevante database biedt RDC AML/KYC-compliance; bescherming van politiek prominente personen (PEP); informatie over opkomende markten; bescherming tegen corruptie, fraude en misdaad; en screening en monitoring van leveranciers voor de meest diverse van klanten over de hele wereld. RDC, dat werd opgericht door 20 van ‘s werelds toonaangevende financiële instellingen, is vandaag een portfoliobedrijf van Vista Equity Partners. Lees meer over RDC door een e-mail te sturen naar info@rdc.com of ga naar www.rdc.com.

Over Fenergo

Fenergo is een toonaangevende leverancier van Client Lifecycle Management-softwareoplossingen voor investeringsbanken en banken voor ondernemingen en particulieren. Haar oplossingen helpen instellingen de volledige regelgevingsprocedures voor onboarding en entiteitsgegevensbeheer efficiënt te beheren. De slimme, op regels gebaseerde oplossing garandeert de naleving van meerdere regelgevingskaders en ondersteunt de verzameling, centralisatie en uitwisseling van gegevens en documentatie van klanten en tegenpartijen binnen de instelling. Door compliance te versnellen en de operationele efficiëntie te verbeteren kunnen de oplossingen van Fenergo de onboarding van klanten sneller laten plaatsvinden, ze sneller winst laten maken en de algehele klantervaring verbeteren. Fenergo’s recente lofbetuigingen omvatten: Chartis RiskTech100™ (derde achtereenvolgende jaar, 25 plaatsen gestegen in 2017); Top Performer in RegTech Performance (Banking Technology / MarketFintech, 2017 en 2016); Best Compliance Product (Sell-Side Technology Awards 2016), FinTech Forward Company to Watch (American Banker, 2015), Chartis RiskTech100® (2016 en 2015) en Best Enterprise Data Management Initiative (Inside Reference Data, 2014).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Nieuwsmedia:
RDC
Michael Kerman, +1 484-688-5164
mkerman@rdc.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr